درحالی آژانس بینالمللی انرژی از کاهش صادرات نفت ایران در ماه میلادی گذشته خبر داده که شرکت ملی نفت ایران این موضوع را رد نکرده، اما کاهش صادرات به چین و هند را تایید نکرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) میزان صادرات نفت ایران که در پی تحریمها محدود شده است اکنون روزانه حدود یک میلیون بشکه است و مسوولان وزارت نفت امیدوارند با به نتیجه رسیدن مذاکرات طی یک ماه آینده میزان صادرات نفت ایران افزایش یابد.
بر این اساس اگر چه چین و هند از بزرگترین خریداران نفت ایران به شمار میروند اما طی روزهای اخیر آژانس بینالمللی انرژی در گزارش ماهیانه خود از بازار نفت اعلام کرده، چین پس از افزایش حجم ذخایر استراتژیک خود، واردات نفت از ایران را در طی دو ماه، ٣٦ درصد کاهش داده و به ٥١٠ هزار بشکه در روز رسانده است.
به علاوه گزارش آژانس حاکی از آن است که خرید هند از ایران در مدت زمان مشابه ٢٩ درصد کاهش یافته و به ١٤١ هزار بشکه در روز رسیده است.
بنا به گزارش آژانس ، صادرات نفت خام ایران در ماه ژوئن با 26 درصد کاهش نسبت به ماه قبل به روزانه یک میلیون و 80 هزار بشکه در روز رسیده است.
اما سید محسن قمصری، مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت در واکنش به این خبر، با بیان این که چین و هند خریداران عمده نفت ایران هستند، گفته است که کاهش مقطعی صادرات نفت به این کشورها طبیعی است، در واقع صادرات نفت خام در دوره هایی کاهش و یا افزایش دارد که این نوسان صادرات، "کاهش" محسوب نمیشود؛ چرا که ممکن است پالایشگاه طرف قرارداد به دلایل فنی در یک ماه دریافت نفت خام خود را کاهش دهد اما به طور کل متوسط دریافت نفت را طبق قرارداد رعایت میکند.
قمصری درباره قرارداد فروش نفت با این کشورها تصریح کرد: بخشی از قرارداد با آنها یکساله و بخشی هم چند ساله است، قرارداد با این کشورها سالانه تمدید میشود، ولی تفاهم بلندمدت با این کشورها وجود دارد که براساس آن تفاهم قرارداد تمدید میشود.
وی درباره میزان صادرات نفت ایران اظهار کرد: بر اساس سهمیهای که به شرکتهای خریدار ما اعلام شده است، قاعدتا باید در همان حد صادرات داشته باشیم و هم اکنون همان کار را میکنیم. قراردادهای رسمی و بلندمدتی که صحبت شد، در حد همان سهمیه است و بیش از آن قطعا نیست.
انتهای پیام
نظرات