• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۳۹۳ / ۰۸:۴۴
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 93042313174

گنجاندن واحدهای اختیاری در برنامه های درسی دانشگاه فرهنگیان

گنجاندن واحدهای اختیاری در برنامه های درسی دانشگاه فرهنگیان

سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اشاره به لزوم گنجاندن واحدهای اختیاری در برنامه‌های درسی دانشگاه فرهنگیان برای انعطاف این برنامه‌ها و داشتن حق انتخاب بیشتر برای دانشجو معلمان، خواستار توجه به مبانی زیست شناختی و زیبا شناسی تربیت شد.

سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اشاره به لزوم گنجاندن واحدهای اختیاری در برنامه‌های درسی دانشگاه فرهنگیان برای انعطاف این برنامه‌ها و داشتن حق انتخاب بیشتر برای دانشجو معلمان، خواستار توجه به مبانی زیست شناختی و زیبا شناسی تربیت شد.

به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، دکتر مهر محمدی در چهارمین جلسه شورای برنامه ریزی درسی دانشگاه فرهنگیان با اشاره به گستردگی طیف شایستگی‌های معلمی، تأکید کرد: در بازنگری برنامه‌های درسی این دانشگاه، باید به عمق و وسعت برنامه‌ها توجه ویژه‌ای شود.

وی با بیان اینکه نباید در تدوین برنامه‌های درسی عمق، فدای وسعت شود، خاطرنشان کرد: با منطقی درست و استفاده از خلاقیت، باید برنامه‌ای جامع تهیه شود تا معلمانی شایسته و متناسب با نیازهای آموزش و پرورش تربیت شوند.

وی کلیات برنامه درسی پیش بینی شده برای دانشگاه فرهنگیان را قابل قبول و مورد تأیید شورای برنامه ریزی دانشگاه دانست و تصریح کرد: این برنامه تا زمان تصویب در شورای دانشگاه، مورد بازبینی و اصلاح دوباره قرار خواهد گرفت.

دکتر موسی پور معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان نیز، طولانی بودن عمر برنامه‌های درسی این دانشگاه و تغییرات در عرصه علم و سیاست‌های کلان نظام اجتماعی را از عوامل لزوم بازنگری در برنامه‌های درسی برشمرد و افزود: دانشگاه فرهنگیان به عنوان یکی از نمادهای بارز تحول بنیادین در آموزش و پرورش، اقدام به بازنگری برنامه‌های درسی نموده است.

وی تبیینی از شایستگی‌های کلیدی و اساسی، شرح اهداف و پیامدها، اصول راهنمایی و طراحی برنامه‌های درسی، معرفی عناوین برنامه‌های درسی یا برنامه دروس به طور کلی، تعیین چارچوب و تنظیم برنامه‌ها و سر فصل‌ها را از جمله مطالب پیش‌نویس سند برنامه درسی تربیت معلم برشمرد و تصریح کرد: با ادراک درست و توجه به اسناد بالادستی، یعنی مبانی نظری تحول آموزش و پرورش و برنامه درسی ملی، امر بازنگری برنامه درسی را شروع کرده‌ایم.

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان در ادامه به تبیین فرآیند تهیه و تصویب بازنگری در برنامه‌های درسی این دانشگاه پرداخت و افزود: بازنگری در هر رشته‌ای انجام و منجر به برنامه و سرفصل جدید آن رشته می‌شود و پس از بحث وتصویب آن در این شورا، به شورای برنامه ریزی عالی وزارت علوم عرضه و اگر آنجا به تصویب برسد، راهنمای عمل آموزش در دانشگاه فرهنگیان خواهد شد.

وی، با اشاره به تعریف تربیت در پیش نویس سند برنامه‌های درسی دانشگاه فرهنگیان، گفت: در این سند، عنوان شده معلمان ارکان اصلی در نظام تعلیم و تربیت هستند و آنان باید به طور حرفه‌ای تربیت و شایستگی حرفه‌ای آنان براساس مجموعه‌ای از شایستگی‌ها دنبال شود.

موسی پور ادامه داد: آن چه ما از شایستگی معلمان دنبال می کنیم، یک توان پیچیده و درهم تنیده‌ای، برای فعالیت موقعیتی معلم در شرایط تربیتی که با آن مواجه است، می باشد.

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان، با تبیین چهار شایستگی معطوف به دانش موضوعی، دانش تربیتی، عمل تربیتی موضوعی و دانش عمومی، تصریح کرد: اگر این چهار شایستگی تحقق پیدا کند، آن زمان شایستگی حرفه‌ای معلم محقق می شد.

وی، افزود: شایستگی حرفه ای معلم فقط از کلاس درس حاصل نمی شود، بلکه آموزش‌های غیررسمی و خارج از کلاس درس هم در خدمت آموزش و برنامه قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha