• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93041106524
  • خبرنگار : 71186

چرا قیمت کارخانه و بازار خودروها متفاوت است؟

چرا قیمت کارخانه و بازار خودروها متفاوت است؟

تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار برخی خودروها قابل توجه و میلیون تومانی است. دلیل این موضوع چیست؟

تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار برخی خودروها قابل توجه و میلیون تومانی است. دلیل این موضوع چیست؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افت تیراژ تولید خودرو در سال‌های اخیر و بر هم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضای این محصولات ایجاد تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار خودروها را به دنبال داشته است.

این موضوع موجب شده که بسیاری از خریداران، خودرو را به امید کسب سود از خودروسازان داخلی خریداری کرده و به قیمت بالاتری در بازار آزاد عرضه کنند.

با این حال رییس شورای رقابت یکی از اهداف این شورا در تعیین قیمت جدید خودروها را از بین ‌بردن فاصله بین قیمت کارخانه و بازار خودروها اعلام کرده است.

در این شرایط فاصله بین قیمت کارخانه و بازار برخی خودروهای پرتیراژ میلیون تومانی است به‌گونه‌ای که هم‌اکنون قیمت رسمی پژو 405 معادل 25 میلیون و 800 هزار تومان و قیمت بازار آن 29 میلیون تومان است.

قیمت کارخانه‌ای پژو 206 تیپ پنج نیز 35 میلیون و 440 هزار تومان و قیمت بازار آن 38 میلیون تومان است. قیمت رسمی مگان 2000 نیز معادل 76 میلیون و 779 هزار تومان و قیمت بازار آن 102 میلیون تومان است.

همچنین خودروی مزدا 3 نیز در حالی در بازار به قیمت حدود 130 میلیون تومان به فروش می‌رسد که قیمت کارخانه‌ای آن 105 میلیون تومان است. تندر 90 نیز در حالی در بازار حدود 40 میلیون تومان قیمت خورده که قیمت کارخانه‌ای آن حدود 36 میلیون تومان است.

در چنین اوضاع و احوالی برخی کارشناسان معتقدند که تنها راه از بین بردن فاصله بین قیمت کارخانه و بازار خودروها، افزایش تولید این محصولات و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای آن است.

به گفته این کارشناسان باید فاصله‌ بین قیمت کارخانه و بازار خودروها از بین برود تا انگیزه‌های موجود برای دلالی و واسطه‌گری در این بازار از بین رفته و تنها مصرف‌کنندگان واقعی نسبت به خرید خودرو از خودروساز اقدام کنند.

در این زمینه بهروز مشهدی - عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت - می‌گوید: کمتر بودن عرضه خودرو نسبت به تقاضای آن دلیل اصلی ایجاد فاصله بین قیمت کارخانه و بازار خودروها است.

وی با بیان این‌که به هم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضا موجب افزایش نرخ خودروها در بازار آزاد شده است، تصریح کرد: این موضوع نیز به نوبه خود سوداگرانه شدن رفتار بسیاری از خریداران خودرو را به دنبال داشته است.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه می‌دهد: در حال حاضر به دلیل وجود فاصله بین قیمت کارخانه و بازار خودروها بسیاری از خریداران سعی می‌کنند با خرید خودرو از کارخانه و فروش آن در بازار آزاد سود چند میلیون تومانی کسب کنند.

مشهدی با بیان این‌که برای از بین رفتن تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار خودروها باید علت ایجاد چنین شرایطی برطرف شود، تصریح کرد: بنابراین اقدام اصلی در این زمینه افزایش تولید خودرو برای ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای این محصولات است.

وی ادامه می‌دهد: در آن صورت شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار آزاد خودروها و به همان نسبت کمتر شدن انگیزه‌های سوداگرانه و واسطه‌ای در این بازار خواهیم بود.

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت در پاسخ به این‌که در حال حاضر چقدر از تقاضای خرید خودرو از خودروسازان واقعی است؟ اظهار می‌کند: در این زمینه نمی‌توان رقم دقیقی را اعلام کرد اما مسلما تفاوت چند میلیونی بین قیمت کارخانه و بازار خودروها برای بسیاری از مصرف‌کنندگان به ویژه در شرایط فعلی اقتصادی کشور جذاب و وسوسه کننده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۰:۵۰

بازار وقتي انحصاري باشه و در قيمتهاي زير 50 ميليون فقط يك كارخانه عرضه كننده وجود داشته باشه و قيمت پايين تر از 23 ميليون يك كارخونه همين جوري ميشه و بعدم سوداگري منافعش تو جيب خودرسازا ويره والا كي اين خودرهاي بي‌كيفيت و از رده خارج مي‌خره؟!

avatar
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۱:۰۲

کو عمل؟

avatar
۱۳۹۳-۰۴-۱۱ ۱۲:۵۱

دليل اصلي اين قضيه رفتار خودروسازان hست كه متاسفانه با كاهش توليد به دنبال افزايش قيمتها هستند. در واقع خودروسازان با كاهش توليد باعث افزايش قيمت در بازار آزاد مي‌شوند و پس از افزايش قيمتها در بازار، اختلاف بين قيمت بازار و كارخانه را دستمايه و توجيهي براي بالا بردن قيمت هاي خود قرار مي‌دهند و اين وسط مردم و مصرف‌كنندگان قرباني اين رفتار سوداگرانه مي‌شوند. متاسفانه خودروسازان به افزايش قيمت در يك مقطع از سال راضي نيستند و مجددا با افزايش ندادن توليد زمينه افزايش دوباره قيمتها را در بازار فراهم مي‌كنند تا قيمتهاي خود را بالا ببرند و اين قصه همچنان ادامه پيدا مي‌كند.در شرايطي كه خودروسازان درجه يك بين‌المللي حتي براي رفع جزئي‌ترين ايرادات خودروهاي خود در تيراژ چند صدهزار تايي فراخوان مي‌دهند، خودروساازان ما حتي زير بار انفجار ناگهاني خودروهاي خود نمي‌روند و اينهاست درد صنعت خودروي ايران كه فقط با كاهش تعرفه واردات و ايجاد رقابت سالم بين خودروسازان داخلي و خارجي درمان پيدا مي‌كند.