• چهارشنبه / ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 93032111105

افخم: گفت‌وگو با آمریکا کاملا متمرکز بر موضوع هسته‌ای بود

افخم: گفت‌وگو با آمریکا کاملا متمرکز بر موضوع هسته‌ای بود

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان این که اولویت ما در مذاکرات با 1+5، تثبیت حقوق هسته‌ای کشورمان است، تاکید کرد: پذیرش واقعیت بخش مهمی از روند جاری است که طرف‌های مذاکراتی باید بیش‌تر به این سمت حرکت کنند و در مسیر احترام به حقوق ملت ایران و تثبیت آن گام بردارند و باید تصمیم سختی بگیرند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان این که اولویت ما در مذاکرات با 1+5، تثبیت حقوق هسته‌ای کشورمان است، تاکید کرد: پذیرش واقعیت بخش مهمی از روند جاری است که طرف‌های مذاکراتی باید بیش‌تر به این سمت حرکت کنند و در مسیر احترام به حقوق ملت ایران و تثبیت آن گام بردارند و باید تصمیم سختی بگیرند.

چارچوب گفت‌وگوها با آمریکا کاملا متمرکز بر موضوع هسته‌ای بوده است

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مرضیه افخم در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره مذاکرات انجام شده در دو روز گذشته بین هیات‌های ایران و آمریکا در چارچوب گفت‌وگوهای 1+5، اظهار کرد: تیم مذاکراتی ایران در دو روز گذشته و هم‌چنین امروز و فردا دیدارهای صریح و جدی را با طرف‌های مذاکراتی خود آغاز کرده است. در ژنو دیدارهایی با طرف آمریکایی و با حضور نماینده اتحادیه اروپا انجام شد. چارچوب گفت‌وگوها کاملا متمرکز بر موضوع هسته‌ای بوده و گفت‌وگوها صریح، شفاف و جدی صورت گرفته است.

وی با اشاره به ارزیابی انجام شده از سوی سید عباس عراقچی که این گفت‌وگوها را مفید توصیف کرده است، ادامه داد: این مذاکرات در چارچوب روندهای مذاکراتی با 1+5 است که طرف‌ها در آن تلاش می‌کنند تا قبل از مذاکرات وین گفت‌وگوهای کارشناسی و فراتر از آن را مقداری فشرده‌تر و منسجم‌تر انجام دهند و از زمان بهترین استفاده به عمل آید، گرچه اولویت ما تثبیت حقوق هسته‌ای‌مان است.

پذیرش واقعیت بخش مهمی از روند مذاکرات است

افخم گفت: امروز هم با طرف مذاکره‌کننده فرانسوی گفت‌وگوها ادامه پیدا خواهد کرد. فکر می‌کنیم که در هر حال، پذیرش واقعیت بخش مهمی از روند جاری است که طرف‌های مذاکراتی باید بیش‌تر به این سمت حرکت کنند و در مسیر تثبیت حقوق ملت ایران و احترام به آن باید تصمیم سختی بگیرند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم‌چنین در رابطه با تحولات اخیر در عراق و اقدامات گروه تروریستی داعش گفت: متاسفانه چند روز گذشته برخی عملیات تروریستی در مناطق مختلف عراق صورت گرفته و شهرها و روستاها را تروریست‌ها هدف حملات خود قرار داده‌اند. خوشبختانه با فعالیت خوب ارتش، مردم و پلیس عراق اقدامات تروریست‌ها تقریبا مهار شده است و امیدواریم در چارچوب همکاری و انسجام مجموعه گروه‌های عراقی با وحدت ملی عراق موضوع تروریسم حل و فعالیت آن‌ها در این کشور متوقف شود.

وی ادامه داد: پیش از این ایران اعلام کرده بود و هشدار داده بود که تروریسم محدود به یک منطقه نخواهد بود و فراتر از کشورها گسترش پیدا خواهد کرد که متاسفانه امروز شاهد آن هستیم.

افخم گفت: دامنه فعالیت تروریست‌ها در منطقه افزایش پیدا کرده؛ بنابراین اتخاذ تدابیر لازم، همکاری کشورها و فعالیت مجامع بین‌المللی برای جلوگیری از گسترش تروریسم بیش از هر زمان دیگری فوری و لازم است. باید به تروریسم به عنوان یک خطر جهان‌شمول نگاه شود و در یک تلاش جمعی به صورت ریشه‌ای نسبت به برخورد با آن اقدام شود و حمایت‌هایی که از این گروه‌ها صورت می‌گیرد متاسفانه آثار بدی داشته است. امیدواریم در عراق هم با تلاش‌هایی که صورت گرفته با همبستگی دولت و ملت این کشور شاهد ریشه‌کنی و توقف این فعالیت‌ها باشیم.

قائم‌ مقام وزیر خارجه به عربستان می‌رود

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره این که چه کسی از ایران برای شرکت در نشست وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی به جده سفر خواهد کرد؟ گفت: چهل و یکمین اجلاس مشورتی وزیران خارجه این سازمان 28 و 29 خرداد در جده برگزار می‌شود. طبق برنامه پیش‌بینی شده آقای مرتضی سرمدی، قائم مقام وزیر خارجه ریاست هیات ایرانی را بر عهده دارد.

وی گفت: سرمدی در حاشیه این اجلاس دیدارهایی با مقامات کشورهای شرکت‌کننده در آن خواهد داشت.

در ادامه خبرنگار دیگری در رابطه با پیگیری بازگرداندن اموال بابک زنجانی در خارج از کشور از سوی وزارت امور خارجه پرسید که سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پاسخ داد: وزارت خارجه از طریق برخی نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور اقداماتی انجام داده است. ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی که اعضای مختلفی دارد برخی از مسوولیت‌ها و پیگیری آن را به وزارت خارجه محول کرده است. ما در حال پیگیری این موضوع هستیم که نیازمند اطلاعات کامل و دقیق است. در عین حال موضوعی است که سفارتخانه‌های ما نسبت به آن حساس شده‌اند تا اخبار و اطلاعاتی از این کشورها دریافت کنند و این موضوع در دستور کار است و اطلاعاتی که دریافت می‌شود در کانال اداری به مسوولان ذی‌ربط منعکس می‌شود.

گفت‌وگو با فرانسوی‌ها در چارچوب مباحث هسته‌ای است

خبرنگار دیگری در رابطه با مذاکرات ایران با هیات فرانسوی در چارچوب 1+5 که قرار است امروز در ژنو برگزار شود پرسید که سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: این مذاکرات در چارچوب مباحث هسته‌ای و به صورت مشخص است. زمان‌بندی مذاکرات شش ماهه هم روشن است و قرار است دو دور در وین مذاکره انجام شود. در عین حال به دلیل این که دو طرف می‌خواهند دیدگاه‌ها و موضوعات مورد نظر خود را در یک زمان بیش‌تری بحث کنند و جزییات کارشناسی تبادل نظر شود گفت‌وگوهای دوجانبه‌ای هم پیش‌بینی شده و امروز این گفت‌وگوها با هیات فرانسوی در ژنو ادامه پیدا خواهد شد.

ادبیات وزیر خارجه فرانسه مانند به قبل از آغاز مذاکرات بوده است

او در واکنش به اظهارات لوران فابیوس درباره تعداد سانتریفیوژهای ایران نیز گفت: چنین اظهاراتی و ادبیاتی که تاریخ آن گذشته و مربوط به قبل از شروع این دور از مذاکرات و یا پیش از مذاکرات هسته‌ای بوده است را شاهد هستیم، ما همواره خواستار این بوده‌ایم که واقع‌بینی بر طرف‌های مذاکرات حاکم شود و از زیاده‌خواهی‌ها پرهیز شود؛ زیرا زیاده‌خواهی‌ها تاثیری بر اراده ایران در احقاق و تثبیت حقوق هسته‌ای‌اش نخواهد داشت و این موضع صریح در همه مذاکرات به طرف‌های مذاکراتی منعکس شده است، موضوعات روشن است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اضافه کرد: بخشی از جزییات گفت‌وگوها در مذاکرات مورد بحث و تبادل نظر است تا دیدگاه‌ها به یکدیگر نزدیک شود. امیدواریم در این گفت‌وگوها دیدگاه‌ها به هم نزدیک‌تر شود.

افخم تاکید کرد: ما همواره گفته‌ایم که سلاح هسته‌ای ایران توهمی بیش نیست و باید این توهم کنار گذاشته شود. در عین حال اعلام کرده‌ایم که سلاح هسته‌ای و هرگونه سلاح کشتار جمعی 100 درصد ضدبشریت است و دیدگاه‌های ایران درباره این موضوع کاملا روشن است و مخالف هرگونه تولید، انباشت و کاربرد سلاح‌های کشتار جمعی هستیم و این مواضع صریح را چه در طول مذاکرات و چه در حاشیه آن اعلام کرده‌ایم.

وی تاکید کرد: امیدواریم که واقع‌بینی در مذاکرات بیش از گذشته حاکم شود. واقع‌بینی که مورد نیاز است بر شکل مذاکرات و محتوای آن خود را نشان دهد و حاکم شود و زیاده‌خواهی‌ها متوقف شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در رابطه با ادامه گفت‌وگوهای ایران با سایر اعضای 1+5 نیز گفت: به محض این که زمان گفت‌وگوها با هیات‌های انگلیسی و چینی مشخص شود در رابطه با آن اطلاع‌رسانی خواهد شد.

مشکل ویزای دانشجویان در نروژ در دست پیگیری است

افخم درباره اخبار منتشر شده مبنی بر برخی مشکلات در رابطه با صدور ویزا برای دانشجویان ایرانی در نروژ، گفت: سفارت ما در نروژ وضعیت دانشجویان ایرانی در این کشور را بررسی می‌کند. چندین ملاقات با مسوولان ذی‌ربط به‌خصوص در وزارت خارجه انجام شده است. مقامات نروژ قول پیگیری و همکاری داده‌اند.

او با بیان این که 600 دانشجوی ایرانی در نروژ مشغول تحصیل هستند، افزود: حدود 300 دانشجو در سال گذشته میلادی درخواست ادامه تحصیل در این کشور داشته‌اند که قریب به اتفاق این درخواست‌ها و درخواست‌کنندگان در داخل کشور بودند و حدود 60 نفر از آن‌ها در نروژ اقامت داشتند.

وی ادامه داد: در عین حال باید گفت در چند سال گذشته متاسفانه بر اساس تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه برخی محدودیت‌ها برای ادامه تحصیل در برخی رشته‌ها اعمال شده است که برخی دانشجویان ایرانی در آن رشته‌ها متقاضی تحصیل بوده‌اند. این دانشجویانی که خواهان ادامه تحصیل در سطح دکترا هستند و در نروژ حضور دارند درخواست تمدید روادید داشته‌اند که تمدید روادید این چهار نفر در دست پیگیری است. آن‌ها دانشجویانی بااستعداد هستند و شرایط لازم را داشته‌اند. در تلاش هستیم مشکلات آن‌ها حل و فصل شود و پیگیری‌ها از طریق سفارت در دست انجام است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم‌چنین درباره تصویب طرحی از سوی نمایندگان مجلس در رابطه با بازرسی از سفارت‌های ایران در کشورهای مختلف، گفت: ما از انجام این بازدیدها از سوی نمایندگان محترم مجلس استقبال می‌کنیم. هر اقدامی که وزارت خارجه بتواند در چارچوب حمایت از مجلس در حوزه نظارت انجام می‌دهد و ما آمادگی داریم که مساعدت برای تسهیل این روند صورت گیرد تا نمایندگان بتوانند فعالیت‌ها و وظایف خود را به خوبی انجام دهند. اقدامات سفارتخانه‌های ما و وزارت امور خارجه کاملا شفاف است و روند کار به خوبی انجام خواهد شد.

افخم هم‌چنین در رابطه با سفر حسین امیرعبدالهیان، معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه به قاهره و شرکت در مراسم تحلیف السیسی، گفت: پس از دعوتی که از آقای روحانی برای شرکت در مراسم تحلیف انجام شد معاون وزیر خارجه در این مراسم شرکت کرد. مصر از کشورهای مسلمان و مهم در منطقه است، مصری که دارای ثبات و آرامش سیاسی و گروه‌های مختلف مصری در سیاست داخلی آن حضور داشته باشند مصری قوی رقم خواهد زد. از این که در شرایط جدید تصمیمات و تدابیری اتخاذ شود که همه گروه‌ها و شخصیت‌های مصری بتوانند جامعه متکثر و فراگیر مصر را که این کشور با آن شناخته شده است شکل دهند و در صحنه سیاسی منطقه ایفای نقش کنند استقبال می‌کنیم. امیدواریم در شرایط جدید گام‌ها به این سمت بروند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اضافه کرد: ایران از این که مجموعه کشورهای اسلامی توانمند بتوانند در سطح منطقه و بین‌الملل ایفای نقش کنند استقبال می‌کند.

خبرنگار دیگری پرسید قسط ششم دارایی‌های ایران پرداخت شده، آیا ایران توانسته از این پول‌ها استفاده کند که افخم پاسخ داد: حوزه مسوول و پاسخگو در این زمینه بانک مرکزی است. روال پرداخت اقساط توافق شده بر اساس توافق ژنو در حال انجام است. پروسه بازگشت این دارایی‌ها در زمان‌بندی خاص خود انجام می‌شود و اطلاعات تکمیلی درباره نحوه استفاده از آن‌ها و دریافت این اقساط را مسوولان بانک مرکزی اعلام می‌کنند.

خبرنگار دیگری پرسید آیا سقفی برای تعیین درصد و میزان غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران تعیین شده است؟ که سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پاسخ داد: این موضوعی از مذاکرات است و جزییات بسیار فراتر از اخباری که منتشر شده و منابع موثق و دقیقی نداشته، دارد. باید صبر کرد تا مذاکرات در این باره به نتیجه برسد تا جزییات آن اعلام شود.

هیچ‌ تصمیمی برای پرداخت غرامت به انگلیس گرفته نشده است

افخم هم‌چنین در رابطه با آخرین اخبار درباره وضعیت روابط ایران و انگلیس و این که آیا ایران پرداخت غرامت به این کشور را در دستور کار دارد؟ گفت: روند بهبود تدریجی و گام به گام روابط دو کشور در دست انجام است. کارداران غیرمقیم و ترددی مشغول انجام فعالیت‌های خود هستند و سفرهایی به لندن و تهران داشته‌اند. حبیب‌الله‌زاده سفری به لندن دارد و کارهای خود را درباره وضعیت ساختمان و امور کنسولی انجام می‌دهد و کاردار غیرمقیم انگلیس نیز سفری به تهران دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان افزود: درباره موضوع غرامت و اخباری که از سوی معاون اروپای وزارت خارجه منتشر شده این اخبار دقیق نبوده است. هیچ‌گونه توافق و تفاهمی درباره پرداخت غرامت صورت نگرفته است. قرار شده که هیات‌های دو طرف رفت و آمدهایی داشته باشند. بر اساس ارزیابی‌هایی که خواهند داشت در رابطه با این موضوع تصمیم می‌گیرند و جزییات آن به بحث و مذاکره گذاشته می‌شود؛ بنابراین هیچ‌گونه تصمیمی در این رابطه گرفته نشده است.

افخم درباره سفر هیاتی مذهبی از علمای دینی آمریکا به ایران نیز گفت: این سفر در چارچوب تعاملات غیردولتی میان گروه‌های غیرسیاسی، مذهبی و فرهنگی انجام شده و به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بوده است. این هیات دیدارهایی با مسوولان مربوطه و اندیشمندان و مراجع انجام داده‌اند و ملاقات سیاسی نداشته‌اند. هدف از انجام این سفرها آشنایی جامعه اندیشمندان در حوزه‌های مختلف مذهبی و فرهنگی با جامعه ایران و دیدگاه‌های ایران بوده است.

خبرنگار دیگری پرسید با توجه به سفر معاون وزیر خارجه به مصر، آیا موضوعاتی در رابطه با بازگشایی سفارت‌های دو کشور مطرح شده است که افخم پاسخ داد: صحبت درباره این موضوع هنوز زود است. این سفر برای شرکت در مراسم تشریفاتی با حضور کشورهای مختلف صورت گرفته است و ما در حد متعادل در آن شرکت کرده‌ایم. برنامه و ملاقات کاری نبوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان هم‌چنین درباره این که آیا ایران برای مقابله با گروه تروریستی داعش به ارتش عراق کمک خواهد کرد و چگونگی همکاری با نیروهای پنتاگون در این باره، گفت: بر اساس توانمندی ارتش عراق و همراهی مردم و توان امنیتی، این کشور توانسته‌ فعالیت گروه‌های تروریستی و تکفیری را مهار کند. دولت عراق و مجموعه این کشور توان مقابله با این گروه‌ها را دارند. در عین حال تاکید می‌کنیم لازم است برای مقابله با تروریسم همه کشورها به مسوولیت خود برای مقابله با این پدیده ضدبشری عمل کنند، همان‌طور که فعالیت گروه‌های تکفیری و تروریستی در سوریه را شاهد بودیم. تروریسم در منطقه با توجه به اقدامات غیرمسوولانه و منفعت‌طلبانه‌ای که انجام شد گسترش پیدا کرده و نیازمند این است که برای جلوگیری از تبعات منفی این پدیده اقدام جمعی صورت گیرد اما خوشبختانه امروز عراق با توجه به داشته‌ها و توانمندی‌های خود توانسته تروریست‌ها را سرکوب و مهار کند.

قضاوت برخی نمایندگان درباره ارتباط با آمریکا نسنجیده است

افخم در پاسخ به پرسش ایسنا در رابطه با انتقاد برخی نمایندگان مجلس از وزارت خارجه مبنی بر این که این وزارتخانه قصد برقراری رابطه با آمریکا را دارد، گفت: برخی از نمایندگان مجلس احتمالا گمانه‌زنی‌هایی می‌کنند که مبتنی بر اطلاعات و تحلیل‌های شخصی است و افراد آزاد هستند که تحلیل‌ها و برداشت‌هایی داشته باشند اما این که به عنوان یک تصمیم و گام بتوانند از این موضوع یاد کنند مقداری قضاوت نسنجیده‌ای است. مذاکرات جاری صرفا در چارچوب مذاکرات هسته‌ای است و چیزی فراتر از آن در دستور کار نیست و به صراحت و شفافیت هم اعلام شده است و ما چنین مذاکراتی در دستور کار نداریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره این که آیا وزارت خارجه با توجه به تحولات اخیر در عراق توصیه‌ای برای ایرانیانی که قصد سفر به این کشور دارند خواهد داشت؟ گفت: اطلاع‌رسانی درباره سفر به کشور عراق به صورت دوره‌ای و متناوب انجام می‌شود که شهروندان با توجه به خطراتی که وجود دارد حتما این ملاحظات را مدنظر قرار دهند و چنان چه هر سوال و ملاحظه‌ای دارند با حوزه اداره‌کل ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت خارجه تماس داشته باشند و در عین حال سایت وزارت خارجه نیز در این زمینه فعال است و توصیه‌های مسافرتی متناسب با شرایط کشورها قرار داده می‌شود.

او در پاسخ به پرسش دیگری درباره علت تاخیر چهار روزه ایران در ارسال پیام تبریک به بشار اسد، گفت: رسانه‌های عمومی خصلت سرعت عمل و پاسخ‌های فوری و واکنش‌های سریع را می‌پسندند. ما کلمه تاخیر را درباره این اقدام تایید نمی‌کنیم. این پیام در زمان خود و بر اساس چارچوب‌های کاری انجام شد. تعابیر مختلف، برداشت رسانه‌هاست اما مواضع ما صریح و شفاف بوده و پیام رییس‌جمهور در چارچوب مواضع کلان و اصولی صورت گرفته است.

خبرنگار دیگری درباره آزادی ملوان ایرانی از دست دزدان دریایی در سومالی پرسید که افخم پاسخ داد: کشتی که این فرد ایرانی در آن حضور داشته سال 89 به دست دزدان دریایی افتاده بود و این ایرانی به اسارت گرفته شد. البته در این کشتی خدمه‌هایی از کشورهای بنگلادش، سریلانکا و تعداد دیگری از کشورها حضور داشتند. متعاقب آن فعالیت‌های ما برای آزادی او آغاز شد. به دلیل نزدیکی به این کشور و در دسترس بودن، وزارت خارجه سفارت ما در کینا را مسوول پیگیری امور کرد. خوشبختانه با تلاش‌هایی که سفارت ما انجام داد و ارتباط با شیوخ قبایل و افراد ذی‌نفوذ، 17 خرداد این تبعه ایرانی توانست خود را به کینا برساند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به این پرسش که آیا تبعه دیگری به اسارت دزدان دریایی درآمده است؟ گفت: بر اساس اطلاعاتی که داریم هیچ ایرانی دیگری در اسارت دزدان دریایی نیست.

وی هم‌چنین در رابطه با همکاری‌های هسته‌ای ایران و روسیه و ساخت نیروگاه‌، گفت: پیشنهاداتی مطرح شده و گفت‌وگوهایی با سازمان انرژی اتمی در حال انجام است زیرا ساخت نیروگاه‌های مختلف یکی از برنامه‌های ایران است. روسیه هم پیشنهاداتی داشته است. در مرحله مذاکراتی هستیم به محض این که مشخص شود اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

تاکنون عراق درخواستی از ایران برای کمک به مقابله با تروریست‌ها نداشته است

او در پاسخ به این پرسش که آیا عراق برای مقابله با گروه‌های تروریستی، درخواست کمک از ایران داشته است؟ ضمن تاکید بر توانمندی ارتش و دولت عراق در مواجهه با گروه‌های تروریستی اظهار کرد: توان ارتش و پلیس عراق برای مقابله با نیروهای تکفیری و تروریستی پاسخگو بوده و تقویت وحدت ملی عراق پیش از این کمک‌کننده خواهد بود.

افخم افزود: تا این لحظه چنین درخواستی صورت نگرفته است.

سخنگوی وزارت امور خاجه درباره آخرین پیگیری‌ها از شهروندان ایرانی زندانی شده در ترکمنستان با بیان این که متاسفانه اطلاع‌رسانی در این خصوص کامل صورت نگرفته و خوب است که اقدامات سفارتخانه و حوزه کنسولی وزارت خارجه نیز ذکر شود، گفت: ارائه تسهیلات، خدمات و اخذ وکیل در دستور کار قرار دارد.

افخم با اشاره به پروسه‌های قانونی در ترکمنستان عنوان کرد: سفارت ایران در حال پیگیری این قضیه است تا بتوانیم به آزادی افرادی که براساس ادعاهای بی‌اساس و ناآگاهی از مقررات ترکمنستان در زندان به سر می‌برند کمک کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تاثیر و اهمیت سفر مقامات کشورمان به عربستان با بیان این که ابتکار سفر به منطقه و از جمله به عربستان از سوی وزارت خارجه انجام شد افزود: وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به منطقه عربستان را نیز در دستور کار قرار داده بود که در آن زمان با توجه به مباحث داخلی آن طرف و نیاز به تنظیم برنامه‌ها، این سفر انجام نشد، ولی این آمادگی را اعلام کرده‌ایم که سفر به عربستان به عنوان کشور موثر در همگرایی منطقه‌ای در دستور کار است و در اولین زمان و سطح مناسب انجام خواهد شد.

وی بر همگرایی منطقه‌یی تاکید کرد و افزود: عربستان کشوری مهم و تاثیرگذار و مورد نظر ما برای گفت‌وگوهاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۳-۲۱ ۱۲:۰۹

اگر هشت سال گذشته هم بجاي سياست لجبازي و غيرمدبرانه همچون سياستهاي روحاني عمل ميکرديم 4قطعنامه سنگين و تحريمهاي ويرانگر برعليه ايران تصويب نميشد وملت هزينه هاي جبران ناپذير بخاطر سياستهاي شکست خورده دولت احمدي نژادمتحمل نميشد