گزارش جدید سازمان بینالمللی کار (ILO) نشان میدهد از هر 10 نفر در جهان هفت نفر از حمایت اجتماعی محروم هستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این سازمان در "گزارش 2015-2014 حمایت اجتماعی جهان: ایجاد احیای اقتصادی، توسعه فراگیر و عدالت اجتماعی" اعلام کرد که تنها 27 درصد از مردم جهان به حمایت اجتماعی دسترسی دارند.
به گفته ساندرا پولاسکی، معاون مدیرکل ILO، اگرچه جامعه جهانی در سال 1948 در مورد این اصل موافقت کرد که حمایت اجتماعی و مراقبت درمانی برای کودکان، افراد در سن کار که با بیکاری یا مصدویت روبرو شدهاند و افراد مسنتر باید یک حقوق بشر جهانی شناخته شود، اما وعده حمایت اجتماعی جهانی برای اکثر جمعیت جهان محقق نشده است.
بر اساس گزارش ILO، تامین اجتماعی یک ابزار سیاست کلیدی برای کاهش فقر و نابرابری و در عین حال کمک به رشد اقتصادی فراگیر است.
این نهاد بینالمللی خاطرنشان کرده است که حمایت اجتماعی نقش عمدهای برای جوامع و اقتصادها در دوران بحران مالی و اقتصادی جهانی که در سال 2008 آغاز شد، ایفا کرد.
در مرحله نخست این بحران که از سال 2008 تا 2009 بود، حداقل 48 کشور درآمد بالا و متوسط بستههای محرک اقتصادی به ارزش 2.4 تریلیون دلار را اجرا کردند.
حدود یک چهارم از این رقم به تدابیر حمایت اجتماعی اختصاص یافت که با حمایت از افراد بیکار و آسیب پذیر در برابر مصائب اقتصادی، نقش تثبیت کننده داشتند.
اما در مرحله دوم بحران که از سال 2010 به بعد بود، بسیاری از دولتها با وجود نیاز مبرم به تداوم حمایت از اقشار آسیب پذیر و تثبیت مصرف، اقدام به تحکیم بودجه و کاهش هزینه کردند.
در این بین بررسیهای انجام گرفته در گزارش ILO از کوچک شدن سیستمهای تامین اجتماعی کشورهای درآمد بالا حکایت دارد که نتیجه آن افزایش فقر مردم این کشورها و صدمه دیدن کودکان، زنان، سالمندان و افراد کم توان جسمی بوده است.
در مقابل بسیاری از کشورهای دارای درآمد متوسط مانند چین و برزیل و حتی کشورهای کم درآمدی مانند موزامبیک پوشش حمایت اجتماعی را گسترش داده اند.
این سازمان پیشنهاد میکند حمایتهای اجتماعی بخشی از برنامه اهداف توسعه هزاره بعدی قرار بگیرند.
انتهای پیام
نظرات