• یکشنبه / ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 93031105503
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

نامه سرگشاده زیباکلام به سیداحمد خاتمی

نامه سرگشاده زیباکلام به سیداحمد خاتمی

صادق زیباکلام در نامه سرگشاده‌ای خطاب به آیت‌الله سیداحمد خاتمی، گفت: «شخصاً از جنابعالی و سایر منتقدین فرهنگی دولت ممنونم، چون حملات و انتقادات شما سبب طرح مسائلی گردید که تا قبل از آن مطرح‌کردنی به نظر نمی‌رسیدند.»

صادق زیباکلام در نامه سرگشاده‌ای خطاب به آیت‌الله سیداحمد خاتمی، گفت: «شخصاً از جنابعالی و سایر منتقدین فرهنگی دولت ممنونم، چون حملات و انتقادات شما سبب طرح مسائلی گردید که تا قبل از آن مطرح‌کردنی به نظر نمی‌رسیدند.»

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این استاد دانشگاه تهران و تحلیلگر مسایل سیاسی و اجتماعی در نامه خود، به انتقادات اخیر امام جمعه موقت تهران از وضعیت فرهنگی کشور اشاره کرده و با مقایسه بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بودجه برخی از نهادهای فرهنگی کشور، آورده است: «اگر وضع فرهنگ کشور آنگونه که حضرتعالی معتقدید خراب است، چرا فقط ارشاد و قوه مجریه می‌بایستی پاسخگو باشند و جنابعالی حاضر نیستید بالاتر از گل به آن 26 نهاد دیگر که 5 برابر ارشاد بودجه‌شان است و به احدی هم پاسخگو نیستند تذکری بدهید و چیزی بفرمائید؟»

وی در ادامه نامه خود، با بیان مطلب فوق، نتیجه گرفته است: «اگر هم به آنان انتقادی ندارید چون کارشان را درست انجام داده‌اند، پس خیلی هم وضع فرهنگی کشور نمی‌تواند آنگونه که می‌فرمائید، آشفته و نابسامان باشد.»

به گزارش ایسنا، متن نامه صادق زیباکلام بدین شرح است:

«بسمه تعالی

محضر ارجمند حضرت آیت‌الله سیداحمد خاتمی

عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران

با سلام و عرض احترام؛ حضرتعالی اخیرا در باب وضعیت فرهنگی کشور و تکلیف دینی دولت در قبال هدایت مردم مطالبی فرموده‌اید که مایل بودم توضیحاتی به استحضار برسانم. پیرامون وظیفه دولت در هدایت اجباری مردم به بهشت بنده هیچ اهلیتی برای اظهارنظر ندارم. فقط مایل بودم از حضرتعالی و برخی آقایان دیگر از جمله حضرت آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی امام جمعه محترم مشهد که قائل به چنین تکلیفی برای دولت هستند استفتاء نمایم که آیا اساساً خداوند به پیامبر فقط وظیفه ابلاغ رسالت را محول کرده بوده و یا آنکه افزون بر ابلاغ رسالت، نبی اکرم(ص) وظیفه داشته تا هر طور که می‌شده مردم را به بهشت هم هدایت نماید؟ همانطور که عرض کردم بنده آگاهی در این فقره نداشته و بیشتر طرح سئوال نموده‌ام.

اصل عرایضم در خصوص انتقادات جنابعالی و سایر منتقدین به عملکرد فرهنگی ده ماهه دولت آقای روحانی می‌باشد. شماری از ائمه محترم جمعه کشور به همراه سایر منتقدین دولت یازدهم، دو ایراد بنیادی نسبت به عملکرد دولت در حوزه فرهنگ دارند. نخست آنکه مدعی‌اند که وضع حجاب و عفاف و فرهنگ از زمان به روی کار آمدن این دولت رو به انحطاط گذارده. سخن دومشان آن است که مسبب این وضعیت دولت یازدهم و سیاست‌های فرهنگی آن از جمله عملکرد وزارت ارشاد بوده است.

بنده در صحت هر دو این مفروضه‌ها تردید دارم. اولا جنابعالی و سایر منتقدین بر چه اساسی می‌فرمائید که وضع فرهنگی در کشور به نسبت قبل بدتر شده؟ اگر مشاهده‌گری در دوران دولت اصولگرا در ایران می‌بود و وضعیت حجاب و عفاف و فرهنگ و هرآنچه که مدنظر آقایان است را لحاظ می‌کرد و امروز وضعیت را با دوران آقای احمدی‌نژاد مقایسه می‌کرد، آیا نتیجه‌گیری می‌کرد که وضعیت فرهنگی آنگونه که مخالفین دولت معتقدند، خیلی دچار انحطاط شده؟ همه ما داریم در این مملکت زندگی می کنیم، مگر واقعا ظرف 10 ماهی که این دولت برسر کار بوده چه تغییر و تفاوت های فاحشی از نظر فرهنگی صورت گرفته که این همه برخی ها از جمله جنابعالی دچار نگرانی شده‌اند؟

اما فرض بگیریم که حق با آقایان است و وضع فرهنگی کشور خراب شده است. سئوال اساسی جناب آیت‌الله خاتمی آن است که مگر وظیفه دولت (به عنوان قوه مجریه) حسب قانون اساسی اصلاح و تهذیب فرهنگ جامعه است؟ اینکه امور فرهنگی جامعه، هدایت و ارشاد مردم، متدین کردن آنان، محجبه نمودن نسوان و .... وظیفه دولت است را جنابعالی یا آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی یا حضرت آیت‌الله موحدی کرمانی یا آقایان دیگر از کدام یک از اصول قانون اساسی استخراج می‌نمایید؟ اصول 113 تا 142 قانون اساسی پیرامون وظایف و مسئولیت های رئیس‌جمهور و قوه مجریه است. این وظیفه که امور فرهنگی و اشاعه آن بایستی توسط دولت انجام بگیرد را جنابعالی از کدام یک از این سی اصل قانون اساسی برداشت می‌فرمائید؟

قانون اساسی به کنار، جناب آیت‌الله خاتمی در کشور قریب به 26 سازمان، بنیاد، نهاد، شورا، مؤسسه، دانشگاه و غیره داریم که شأن نزول تشکیلشان، اشاعه و گسترش فرهنگ اسلامی است. یقیناً جنابعالی مستحضر می‌باشید که شاید کمتر کشوری در دنیا به اندازه ایران بودجه برای تبلیغات فرهنگی و ایدئولوژیک هزینه می‌کند. اینکه آیا اولویت با آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، محیط زیست و امور عام‌المنفعه زیربنایی است یا تبلیغات اسلامی، محل بحث نیست. اما بودجه‌هایی که صرف این دستگاه‌ها و سازمان‌ها می‌شود، چندین و چند برابر بودجه وزارت ارشاد است. جهت استحضار حضرتعالی بنده صرفا برخی از این دستگاه‌ها و بودجه‌های آنها را ذکر می‌نمایم تا منصفانه‌تر بتوان قضاوت نمود که آیا از قوه مجریه می‌بایستی انتظار اصلاح فرهنگ جامعه را داشته باشیم یا از این 26 دستگاه و سازمان متولی فرهنگی. ارقام ارائه شده بودجه سال جاری این دستگاه‌ها و ارگان‌ها می‌باشد و در انتها برای مقایسه بودجه وزارت ارشاد هم آمده (رقم‌های آخر صفر شده‌اند).

1- مرکز خدمات حوزه‌های علمیه: 4200 میلیارد ریال

2- شورایعالی حوزه‌های علمیه: 4120 میلیارد ریال

3- سازمان تبلیغات اسلامی: 2350 میلیارد ریال

4- سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی: 1800 میلیارد ریال

5- جامعه مصطفی العالمیه: 1750 میلیارد ریال

6- نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور: 930 میلیارد ریال

7- سازمان اوقاف و خیریه: 800 میلیارد ریال

8- دفتر تبلیغات اسلامی: 750 میلیارد ریال

9- کانون فرهنگی و نوجوانان: 600 میلیارد ریال

10- حوزه هنری (تبلیغات اسلامی): 430 میلیارد ریال

11- شورایعالی انقلاب فرهنگی: 400 میلیارد ریال

12- شورای برنامه‌ریزی حوزه‌های علمیه خراسان: 370 میلیارد ریال

13- شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی: 250 میلیارد ریال

14- مؤسسه نشر آثار حضرت امام خمینی: 190 میلیارد ریال

15- مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی: 120 میلیارد ریال

بودجه این 15 سازمان و نهاد فرهنگی بیش از 19000 (نوزده هزار) میلیارد ریال در سال است. به این مقدار اگر 9700 میلیارد ریال بودجه صداوسیما را بیافزاییم بعلاوه بودجه سازمان‌ها و مراکز فرهنگی دیگری همچون "دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم"، "دانشگاه اصول‌الدین"، "بنیاد پانزده خرداد"، "بنیاد انقلاب اسلامی" و ... را هم در نظر بگیریم بودجه‌ای که سالیانه رسماً صرف امور فرهنگی می‌شود به سرعت از مرز 30000 (سی هزار) میلیارد ریال در سال بالاتر می‌رود. این 30000 (سی هزار) میلیارد ریال بصورت مستقیم برای امور فرهنگی در سال هزینه می‌شود. یک سری دستگاه‌های دیگر هم بصورت غیرمستقیم برای فرهنگ هزینه می‌کنند از جمله بسیج، سپاه پاسدارن، اداره‌جات سیاسی - عقیدتی، شهرداری‌ها و غیره. اگر همه این هزینه‌هایی که صرف امور فرهنگی می‌شود جمع‌آوری شود، رقم واقعی خیلی بیشتر از 30000 (سی هزار) میلیارد ریال در سال خواهد شد.

بحث بر سر آن نیست که آیا مردم راضی هستند از مالیاتی که می‌پردازند و از درآمد کشور این همه برای تبلیغات و امور فرهنگی هزینه شود. بحث بر سر آن است که رقم رسمی 30000 (سی هزار) میلیارد ریال تقریبا 5 برابر بودجه رسمی سالیانه وزارت ارشاد می‌باشد. (کل بودجه سالیانه وزارت ارشاد بعلاوه تمامی نهادهای وابسته به آن در حدود 6000 میلیارد ریال می‌باشد). این فقط 5 برابر بودن بودجه نهادهای فرهنگی و تبلیغاتی نیست که شگفت‌انگیز است. وزارت ارشاد و زیرمجموعه‌های وابسته به آن هر یک ریالی که هزینه می‌کنند با حساب و کتاب بوده و به دستگاه‌های نظارتی از جمله مجلس پاسخگو هستند. در حالیکه بسیاری از نهادهای فرهنگی و تبلیغاتی، به هیچ دستگاه و ارگانی در قبال نحوه هزینه‌ها و مخارجاتشان موظف به پاسخگویی و حساب پس دادن نیستند.

علیرغم همه اینها، جناب آیت‌الله سیداحمد خاتمی؛ بنده یکبار ندیدم که جنابعالی یا سایر ائمه جمعه بعلاوه سایر منتقدین فرهنگی دولت به سروقت این نهادها بروند و محض خالی نبودن عریضه هم که شده یکبار از صداوسیما، شورایعالی انقلاب فرهنگی، یک دوجین دستگاه‌ها و نهادهای تبلیغاتی، شورایعالی حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی و ... توضیح بخواهند که در برابر آن 30000 (سی هزار) میلیارد ریالی که از بیت‌المال می‌گیرند، کدام گام جدی و اصولی را برای رشد، گسترش و ارتقاء فرهنگ کشور برداشته‌اند؟ اگر وضع فرهنگ کشور آنگونه که حضرتعالی معتقدید خراب است، چرا فقط ارشاد و قوه مجریه می‌بایستی پاسخگو باشند و جنابعالی حاضر نیستید بالاتر از گل به آن 26 نهاد دیگر که 5 برابر ارشاد بودجه‌شان است و به احدی هم پاسخگو نیستند تذکری بدهید و چیزی بفرمائید؟ اگر هم به آنان انتقادی ندارید چون کارشان را درست انجام داده‌اند، پس خیلی هم وضع فرهنگی کشور نمی‌تواند آنگونه که می‌فرمائید آشفته و نابسامان باشد.

شخصاً از جنابعالی و سایر منتقدین فرهنگی دولت ممنونم چون حملات و انتقادات شما سبب طرح مسائلی گردید که تا قبل از آن مطرح‌کردنی بنظر نمی‌رسیدند.

ایام بکام باد

صادق زیباکلام

یازدهم خرداد یکهزار و سیصد و نود و سه»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۲:۵۱

مگر در صدر اسلام هم گشت ارشاد داشتيم و مگر امر به معروف و قيام امام حسين براي حجاب بود؟

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۰۲

دمت گرم

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۰۴

گل گفتيد استاد

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۰۶

اي کاش اين همه بيت المال براي کارشناساني چون صادق زيباکلام هزينه ميشد. اين نامه چيزي براي گفتن باقي نمي گذارد.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۰۸

عالي است. به نظرم بايد اين به عنوان يک قاعده مورد تحليل و بررسي رسانه‌ها و دغدغه‌ي دلواپسان قرار بگيرد.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۰۹

ممنون از اين همه دقت در اموري که اکثريت از آن غافليم، درود خداوند بر شما باد، اميدوارم به ياد روز پاسدار کمي به فکر پاسداري از تمام آرمانهايمان باشيم.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۰۹

خدا اين آقاي زيبا کلام را با اين نامه هاي خوبش از ما نگيرد

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۱۳

مسئولين قبلي انديشه وتفکر اين عالي جنابان رانداشتندو بايد دست روحاني بزرگوار آيت الله علم الهدي را به خاطر صراحت در گفتارو عمل به وظيفه شرعي بوسيد.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۱۴

احسنت

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۱۴

دمت گرم

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۱۶

استاد معزز: با تشکر از موضع بر حق جنابعالي، برخي ها ظاهرا وقتي با ترور شخصيت عده اي بالا بالا ها مي روند نه تحمل شنيدن حرف تازه را دارند ونه توان آن را دارند که سخن شخصيت دوم کشور را تحليل نمايند به نظر ايشان حرف حق آن است که بر زبان و فکر ايشان تراوش مي کند نه آنکه ديگران چه فکر مي کنند.اميد است ايشان هم اهل تفکر به مصداق قرآن کريم باشند .

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۲۱

گل گفتي آي گل گفتي، مثل يه بلبل گفتي، جواب عالي دادي، غنچه بودي شکفتي.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۳۱

آفرين آقا صادق گل گفتي.حرف دل بيشتر مردم رو زدي...

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۳۳

به نام خدا آقاي زيباکلام ممنونيم از طرح چنين مسائلي؛ چرا واقعا در کشوري که قانون آن بر اساس اسلام نگارش يافته حساب و کتاب معني نداره؛ حضرت علي کجاست که دست برادر خود را در آتش نهاد؟

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۴۳

واقعا که گل گفتي جناب آقاي زيباکلام. ممنون از مواضع به موقع جنابعالي

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۴۸

باسلام حضور محترم دكتر صادق زيبا كلام ازنامه سرگشاده وحكيمانه شما به روحانيون منتقد دولت بابت رعايت ادب و باز كردن فضاي نقد بدينوسيله تشكر ميكنم واميدوارم آن بزرگواران نيز با پاسخي شايسته و مودبانه بر باز نمودن فضاي گفتگو و نقد آمادگي و توانمندي فقه را در تفكر شيعه به جهان نشان دهند تا ديگر ملل با الهام گرفتن از تواناييهاي فقه و علماي بزرگوار آن بتوانند چهره توانمندي از اسلام به جهانيان ارائه نمايند

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۵۱

جناب زيباکلام خيلي نياز به نظر حضرتعالي نيست کمي توجه به ضرب المثل کاسه داغ ترازآش بفرماييد

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۶:۰۳

مرحبا به اقاي زيبا کلام.دوستاني که به استاد زيبا کلام تشر زدند به زعم من از اون بودجه 30000ميليارد ريالي متنفع هستند که برافروخته مي شوند.خدا عمر با عزت به اقاي زيبا کلام عطا فرمايد.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۶:۲۲

دلواپسان لطفا منطقي پاسخ دهيد کوچه علي چپ دورانش گذشته :)

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۳:۵۳

فرق شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي با سازمان تبليغات اسلامي دقيقا چيه که بودجه جداگونه ميگيرن؟!!!

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۴:۰۴

درود بر زيبا کلام

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۴:۰۹

با تشکر از استاد که مستدل بيان کردند

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۴:۲۷

واقعا زيباکلامي استاد! احسنت، حرف دل مردم رو ميزني هميشه دکتر

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۴:۲۷

خبرگزاري محترم ايسنا! انتشار اين نامه سرشار از خيانت و تکفير که نگارش آن جز از افکار شخص نويسنده از کس ديگر ساخته نيست، براي شما جاي شرمساري است. هرگز و هرگز ضربه هاي اساسي دوستان و همپيالگان نويسنده به پيکره تمدن و فرهنگ اين کشور فراموش شدني نيست. صرفا طرح سوال کردن کار كساني است که فقط قصد آشفته کردن اعتقاد مردم را دارند.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۴:۲۹

احسنت

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۴:۲۹

درود بر صادق زيباکلام

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۴:۳۹

زيباکلام الحق که اسمت برازندتونه واقعا زيبابود لذت بردم

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۴:۵۲

با سلام احتراما" از جناب زيبا کلام در خصوص مشخص شدن ميزان بودجه نهادها و موسسات فرهنگي براي مردم ايران کمال تشکر و امتنان را دارم. جناب دکتر همانطور که جنابعالي مطلعيد دشمنان قسم خورده ايران عزيز چندين هزار برابر اين بودجه را صرف اجرا نشدن اين وضع فرهنگي در کشورمان ميکنند لذا فرهنگ سازي فرهنگ اسلامي نه به دست نهادهاي فرهنگي نه به دست دولت و نه به دست آيت‌اللهي که شما خطاب سخنتان با ايشان است درست نميشود بلکه همه بايد به خود بيايند و با هم اين مشکل حل شود به نظر من مشکل فرهنگي مثل آبي که از جوي به رود از رود به رودخانه و از رودخانه به دريا در حرکت است اگر قصد بهره‌برداري درست از اين فرهنگ را داريم سوق دادن آن به اسلامي بودن بهتر از سد کردن اين آب است. ولي در خصوص نگراني همه از وضع فرهنگ کشورمان ايران همه مسئوليم چه آنكه بايد عمل کند چه آنكه بايد قانون وضع کند يا آنکه مجري آن باشد. به اميد روزي که اميدهاي اسلامي همه ملت ايران به وقوع بپيوندد

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۴:۵۵

حرف حساب

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۴:۵۹

آقاي زيباكلام اول خودتان رااصلاح بفرماييد بعد درخصوص فرهنگ صحبت نماييد

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۵:۰۴

درود بر صادق زيبا کلام با اين براهين محکم و متقن

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۵:۲۶

يا خدا! چه بودجه هايي براي اين نهادهاست.مردم بدبخت وضعشون هرروز بدتر مي شه غير از زير مجموعه هاي اون دستگاها. انصاف!

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۵:۲۶

اقاي زيبا كلام ممنون از نظرات جنابعالي... بيخودي سراغ صداوسيما نرويد كه سرتان به باد مي رود

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۵:۲۷

اين خيلي خوبه كه اين اطلاعات دراختيار مردم قرار بگيره ممنون استاد منصفانه و مسلمانه بود

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۵:۲۹

جانا سخن از زبان ما ميگويي

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۵:۴۳

کوتاهي اين نهادها که بعضا دولتي هم هستند موجب توجيه کم کاري وزارت ارشاد نميشود ضمنا بحث بودجه يکي از عناصر اصلي اصلاح فرهنگ است نه همه انها مگر اين ادارات به اندازه وزارت فرهنگ وارشاد ما مسئوليت و برش دارند؟

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۵:۴۷

حرف ما اينست كه بهشت را به بها ميدهيم و وظيفه امر به معروف ونهي از منکر يك اصل پذيرفته شده در جهان هستي است. چرا به بودجه ميزنيد؟ مگر دانشگاه بودجه ندارد؟

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۵:۴۹

آقاي سيد احمد خاتمي فکر کنم حرف حساب جواب نداره!!! اگر هم جوابي داريد لطفا با برجسته کردن دستاوردهاي فرهنگي بنياد هاي فوق الذکر که بودجه بندي آنها شگفت آور است بفرماييد تا ملت ايران خود قضاوت کنند

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۵:۵۱

آفرين دکتر ممنون

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۵:۵۶

اولاً فرهنگ يعني رشد و ثبات اخلاق و نوع رفتار و شخصيت پذيري درست در يک جامعه جهان سومي! ... دوم اينکه براي رشد هم نياز به بدترين ها و ترکيب آن ها در بهترين هاست ... سوم مردم در رابطه با موضوعات فرهنگي خود تصميم ميگيرند ... نه امثال شماها ! چهارم اينکه براي رشد فرهنگ هم تنها راه، رويارويي با واقعيات پس از رفتار هاي نادرست ناشي از فرهنگ بد است ... پنجم يک فرد 20 ساله ي امروزي بسيار عالم تر و آزاد تر از فرد 20 ساله 30 سال پيش است برادر ... همانا که آقاي نجفي به درستي در مجلس هم اشاره کردند که يک بچه ي کلاس اولي را نمي توان به زور به قرآن متصل کرد ! ... ياد گرفتن فرايض و شرايط ديني نياز به مرور زمان و ايجاد بستر مناسب همراه با آزادي اختيار دارد ... يعني چه ؟ يعني هرکسي به هر دين و شريعتي که دوست دارد مي تواند به سمت و سوق آن دين حرکت کند ... در قرآن هم آمده است ... (لا إکراهَ فِي اَلدين) در دين اجباري نيست ...

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۵:۵۶

اثر قلم آقاي زيباکلام هيچ وقت پاک نمي شود

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۵:۵۹

بعضي ها واقعاً حاضر نيستند به همين مبالغ 26 نهاد و خروجي فرهنگي اين دستگاه ها نيز اندکي ترديد کنند. همين جاست که آسيب شناسي آقاي دکتر زيبا کلام؛ نزد برخي از آقايان به کاسه داغ تر از آش تعبير ميشه و خودشون رو فراموش ميکنن که پايه ثابت نخود همه اين آش و کاسه هايشان هستند. درود بر استاد دلسوز که نون به نرخ روز نمي خوره

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۶:۰۰

جناب آقاي زيبا کلام به خاطر سخنان به جا و بر حقتان تشکر ميکنيم. واقعا جاي سوال دارد که اين نهادهاي ذکر شده با اين بودجه سرسام آور چه کار ميکنند؟ و چرا پاسخگوي عملکردشان نيستنند؟

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۶:۱۱

احسنت آقاي زيباکلام ممنون ازروشنگري شما عزيزان

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۶:۱۴

استاد زيباکلام ممنونم که علمي و دانشگاهي پاسخ داديد نه از بيکاري و لجبازي . مشکل آقاي خاتمي و علم الهدي عدم آگاهي از جامعه و مشکلات جامعه است

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۶:۱۹

اميدوارم اقايان جواب قابل قبولى داشته باشند که قانع کننده باشه.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۶:۲۱

آقاي زيبا کلام شما وامثال شما بايد ساکت شوند چون حرف دل اکثريت اين ملت را ميزنندوحرف حق را. ما عادت کرديم باينکه فقط عقايد ونظريات شخص وياگروه خاصي رابشنويم بدون اينکه اجازه نقد داشته باشيم نه نقدمان منصفانه وبخاطرخدا وبندگان خدا بوده ونه مدحمان بخاطر خدا ودين خدا

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۶:۲۶

فرقي برات نداره وقتي ندوني و نبيني .. غصه ات ميگيره وقتي ميدوني ميبيني

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۶:۳۰

اميدوارم آقايان جواب قانع کننده اى داشته باشند.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۷:۰۵

استاد باب جديدي را باز كردي كه آخرش نا معلوم است خدايت بيامرزد

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۷:۰۶

خسته نباشي. بنده با کليت حرف شما موافقم اما انصاف را رعايت نکرده ايد. چطور بودجه موسسه امام فرهنگي ديده شده ولي بودجه وزارت علوم و آموزش و پرورش در اين رويارويي بودجه اي و ... به حساب بودجه فرهنگي گذاشته نميشه؟ فکر کنيد دولت روي اقلام آرايشي گمرک بالا قرار بده و ... اينها کارهاي فرهنگي اي هست که حتي وزارت هاي مرتبط با بازرگاني و صنعت هم مي تونن انجام بدن. دولت بسيار بزرگه و اثرگذار. بياييم منصفانه نگاه کنيم و نه متعصبانه آقاي دکتر!!!

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۷:۱۲

بسيار نطق شيوا و جالبي بود. عين حق و حقيقت

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۷:۳۷

تنفس در هوايي كه امكان انتقاد علمي را فراهم مي كند چقدر زيباست. روحاني متشكريم

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۷:۴۱

در دولت احمدي نژاد كه دم از مردمي بودن مي زد يك مرتبه هم چنين موضوعاتي مطرح نگرديد فقط سنگ بگم را براي امتياز گيري به سينه مي زد

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۷:۵۶

احسنت.....واقعاازاظهارات ايت الله خاتمي متعجب شده بودم جناب زيباکلام دقيقاچيزي روگفتندکه حرف دل من بود..حرفي که ازدل برآيدبردل نشيند

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۷:۵۹

آقا مهدي اگر قرار بر نوشتن بودجه تمام وزارتخانه ها و سازمانها باشد نامه مي شود مثنوي هفتاد من و يا كتاب لايحه بودجه و اگر شما دو مورد از موارد را كه درست هم هست بيان كرديد شايد دI ها مورد هم از مراكز فرهنگي ديگر وجود داشته باشد كه بنا به ملاحظاتي از طرف دكتر بيان نشده است. حالا با نظر شما موافقم كه بياييم منصف باشيم

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۷:۵۹

ممنون از نامه

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۸:۲۱

ضمنا آقا مهدي در مورد تعرفه بالا براي لوازم آرايشي همانگونه كه مستحضر مي‌باشيد با فرض ثابت بودن تقاضا افزايش تعرفه جز افزايش ورود كالاي قاچاق و توليد كالاي كم كيفيت و غير استاندارد داخلي و چيني مشكلي را حل نمي كند بياييم عميقتر به مسائل بنگريم

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۸:۲۱

متاسفانه اين نامه جناب زيباکلام هم کاملا پوپوليستي است. اينکه بودجه چند موسسه فرهنگي و علمي و انتشاراتي را يک کاسه کنار هم قرار دهيم و بعد در يک سوال کلي و مبهم بپرسيم اينها با اين بودجه ها چه کرده اند؟ کاري ساده لوحانه است. اولا بايد ديد هر نهاد يا موسسه دقيقا چه کارويژه اي دارد بعد بپرسيم اين نهاد فرهنگي چه خروجي روشني داشته است و آنگاه قضاوت کنيم. بسياري از اين موسساتي که جناب زيباکلام به آنها اشاره کرده اتفاقا عملکرد بسيار موفقي در حوزه کاري خود داشته اند. از همه اينها گذشته تغيير فضاي فرهنگي کشور بيش از همه متاثر از رويکرد طبقه حاکم در هر کشور است اين مساله هنگام تغيير دولت ها در کشور ما هم کاملا ملموس است . الناس علي دين ملوکهم. وقتي رئس جمهور چند کلمه در مورد يک مسئله موضع مي گيرد جامعه نسبت به آن موضع کاملا عکس العمل نشان مي دهد عکس العملي که با دهها کتاب شايد نتوان در مردم ايجاد کرد لذا اين که بزرگان نسبت به عملکرد کساني که در پيشاني نظام هستند از خود حساسيت نشان مي دهند کاملا به جاست.

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۲ ۰۸:۴۱

خلايق هر چه لايق!

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۸:۳۱

ديدار بعدي زندان اوين ... استاد ستاد اقامه نماز يادتون رفت

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۸:۳۱

اي کاش هميشه اينگونه درتمام مسائل روشنگري شود

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۱۹:۴۴

احسنت

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۱ ۲۱:۲۱

فرق شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي با دفتر تبليغات اسلامي با سازمان تبليغات اسلامي دقيقا چيه که بودجه جداگونه ميگيرن؟

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۲ ۰۷:۲۰

هر نهادي وظيفه مشخص وتعريف شده اي دارد

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۲ ۰۷:۵۴

از استاد زيبا کلام ممنونم بخاطر اين همه روشنگري هرچند بعيد است اقايان از موضع تند خود عليه دولت دست بردارند

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۲ ۰۸:۱۱

واقعا لذت بردم از جواب استاد

avatar
۱۳۹۳-۰۳-۱۲ ۱۰:۵۷

سلام- متن منطقي و حرف حساب شده و کاملا درستي را مطرح کرده اند بنده از خوانندگان عزيز سئوالي دارم و آن اينکه به نظر شما چند فرصت شغلي با اين ارقام نجومي مي توانست شکل بگيرد و چند خانواده مي توانستند از برکات آن بهره مند شده و مخارج خانواده شان را تامين کنند . بي شک اگر مشکلات اقتصادي و معيشتي مردم حل شود فرهنگ هم حل ميشود اعتقادات مردم هم پر رنگ ميشود و نيازي به گسيل اجباري مردم به بهشت نيست و دولت هم با فراغ بال به مسئوليت هاي خودشان مي پردازد و در پايان بنده هم از جناب خاتمي سئوالي دارم و آن اينکه آيا شما و جامعه طلاب اگر پيش قدم ميشديد و فرهنگ سازي مي کرديد و از دريافت يارانه خودداري مي کرديد خودش نوع بزرگي از اشاعه فرهنگ قناعت در کشور نبود ؟ ايراد سخنراني خيلي راحت است اصل عمل کردن و اعتقاد و احترام به واقعيت است.