یک آسیبشناس با بیان اینکه 80 درصد از طلاقها در دوران میانسالی به علت لبریز شدن صبر زوجین روی میدهد. اظهارکرد: طلاق بیشتر در زندگی جوانان به چشم میخورد به گونهای که حدود 80 درصد از طلاقها مربوط به پنج سال اول زندگی زوجین است؛ اما متاسفانه در گروهی از خانوادهها در دوران میانسالی و حتی سالمندی دیده میشود.
دکتر مجید ابهری درگفتوگو با خبرنگار سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره علل طلاق در دوران میانسالی، اظهارکرد: گاهی اوقات زن و شوهر با وجود اختلافات شدید تا بزرگ شدن فرزندان صبر میکنند سپس از یکدیگر جدا میشوند؛ اما دستهای دیگر از همسران پس از مدتی تحمل خود را به دلایلی مانند اعتیاد، نبود تفاهم، ضعف روابط زناشویی، مشکلات اقتصادی و طلاق عاطفی و روانی به طلاق در دوران میانسالی گرایش پیدا میکنند.
این رفتار شناس اجتماعی در ادامه گفت: در دوران میانسالی ضعف جسمانی، مشکلات عصبی و روحی نمود بیشتری مییابد و مشکلات اقتصادی به طور مضاعف دیده میشود. این در حالی است که گاهی اوقات میانسالان توقعات بیشتری نسبت به دوران جوانی دارند و الگوهای رفتاری آنها تغییرکرده است و این عوامل از ارکان طلاق در دوران میانسالی است.
وی با بیان اینکه طلاقهای دوران میانسالی یکی از خطرناکترین انواع جداییهاست، اظهار کرد: فرزندان در این شرایط یا طرفدار یکی از والدین یا نسبت به هردوی آنها دلزده میشوند. فرار از خانه، افت تحصیلی و حتی ترک تحصیل، ازدواجهای اجباری و اعتیاد از عوارض اصلی طلاق در دوران میانسالی بر فرزندان است.
ابهری در پایان تاکید کرد: برای پیشگیری از جدایی در دوران میانسالی از همان ابتدا لازم است زوجین با شناخت مناسب یکدیگر را انتخاب کنند. در مرحله دوم از انباشت نارضایتیها جلوگیری و اقدام به حل و فصل مشکلات خود کنند و این هدف با مراجعه به مشاوران باتجربه و کارآمد امکانپذیر است.
انتهای پیام
نظرات