• جمعه / ۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 93020502802
  • خبرنگار : 71060

بازار سیاه کارت تلفن در بازار

بازار سیاه کارت تلفن در بازار

کارتهای تلفن همگانی که از چندی پیش در بازار کمیاب شده بودند این روزها برای خود قدر و قیمتی ویژه یافته و در موارد متعدد حتی با دو برابر قیمت به فروش می‌رسند.

کارتهای تلفن همگانی که از چندی پیش در بازار کمیاب شده بودند این روزها برای خود قدر و قیمتی ویژه یافته و در موارد متعدد حتی با دو برابر قیمت به فروش می‌رسند.

به گزارش خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، چند ماهی از بحث کم شدن کارتهای تلفن و وعده‌های مختلف برای حل این مشکل می‌گذرد اما پیگیری این موضوع از محله‌های مختلف تهران گویای آن است که مشکل کمبود این کارتها کاملا حل نشده بلکه در مواردی اگر موفق به یافتن این کارتها شوید برای خرید ناچار به پرداخت رقمی به مراتب بالاتر و حتی دو برابر قیمت اصلی کارت خواهید بود.

بنا بر مشاهدات میدانی اکنون در کیوسک‌های مختلف روزنامه فروشی قیمت کارتهای تلفن عمومی که اعتباری کمتر از 2000 تومان دارند و تاکنون با قیمت 2000 تومانی به فروش می رسیدند به 3500 تومان هم رسیده است و متقاضیانی که به این کارتها نیاز ضروری دارند مجبورند دو برابر مبلغی که می توانند مکالمه کنند را بپردازند.

اسفند ماه سال گذشته سخنگوی شرکت مخابرات ایران از توزیع یک میلیون و 500 هزار کارت تلفن خبر داد و اظهار کرد: کم شدن کارت های تلفن عمومی در کشور ریشه در آن دارد که تولید‌کننده‌های ما رغبت چندانی برای تولید این کارت‌ها ندارند.

داود زارعیان ادامه داد: قیمت هر کارت تلفن 2000 تومان بوده است و برای توزیع هر کارت نیز هزینه‌ای حدود 250 تا 300 تومان دریافت می‌شد. البته ما برای این بخش از مشترکان هزینه‌ای دریافت نمی‌کردیم و هر کارت تلفن دو هزار تومانی حدود همان 2000 تومان شارژ داشت اما اکنون هزینه‌ها بالا رفته و از سوی دیگر میزان استفاده از این کارت‌ها کاهش یافته است.

از سوی دیگر شرایط ارز و تحریم‌ها نیز موجب شده است که مواد اولیه تا حدود 2.5 برابر افزایش قیمت داشته باشند به همین دلیل کارتی که بیش از این شاید حدود 250 تا 300 تومان برای مواد اولیه‌ی آن هزینه می‌شد، هزینه‌ای حدود 800 تا 850 پیدا کرده است، علاوه بر این هزینه حدود 250 تا 300 تومان هم باید به توزیع‌کنندگان این کارت‌ها داده شود و به همین دلیل مخابرات نتوانسته بود با تولید‌کنندگان کارت‌های تلفن به نتیجه برسد، چرا که آنها دیگر انگیزه‌ای برای تولید کارت تلفن نداشتند.

سخنگوی شرکت مخابرات ایران همچنین با اشاره به این که طی ماه‌های اخیر کمی کاهش هزینه‌های وارداتی ایجاد شده توضیح داد: ما در این زمینه مطالعات مختلفی انجام داده تا بتوانیم سیستم تولید کارت را تغییر دهیم.

وی ادامه داد: اکنون استفاده از کارت‌های قابل شارژ یکی از پیشنهادهای ماست که البته در ارتباط با آن کمی مباحث فنی هم مطرح است اما اگر در این شیوه به نتیجه برسیم افراد می‌توانند یک کارت تلفن را خریداری کرده و در فواصل زمانی مختلف میزان اعتبار آن را افزایش دهند.

زارعیان همچنین عنوان کرد: یکی از راهکارهای دیگر آن است که اصلا سیستم به‌گونه‌ای شود که دیگر برای استفاده از تلفن‌های عمومی نیازی به کارت نباشد و افراد با استفاده از یک کد رمزی بتوانند از دستگاه‌های تلفن عمومی استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha