• جمعه / ۲۹ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 93012911866
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

محسن رضایی: مذاکرات را مفید می دانم/اقتصاد کشور در حال پیشرفت است

محسن رضایی: مذاکرات را مفید می دانم/اقتصاد کشور در حال پیشرفت است

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اقتصاد ایران طوری طراحی شده است که یک گداخانه بزرگ که یک چشمش به دولت باشد و چشم دیگرش به آمریکایی‌ها، در ایران بوجود می‌آورد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اقتصاد ایران طوری طراحی شده است که یک گداخانه بزرگ که یک چشمش به دولت باشد و چشم دیگرش به آمریکایی‌ها، در ایران بوجود می‌آورد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان، محسن رضایی شب گذشته در همایش بزم اندیشه که با عنوان «اقتصاد مقاومتی» برگزار شد، اظهار کرد: ما میراث یک اقتصاد استعماری را بر دوش می‌کشیم، در سیاست تحولات بزرگی را ایجاد کردیم اما قادر نبودیم نظام اقتصادی را تغییر دهیم.

وی افزود: بیش از 10 - 15 سال است که مقام معظم رهبری همت بلندی را برای این تحول شروع کردند و اولین گام آن، سند چشم‌انداز 1404 است. همچنین اجرای سیاست‌های اصل 44 و اقتصاد مقاومتی نیز بندهای دوم و سوم آن هستند. در چشم‌انداز 1404، اهداف تبیین شده و قله‌هایی که باید فتح شود در نظر گرفته می‌شوند. اصل 44، محدوده‌ها را مشخص می‌کند و اقتصاد مقاومتی راهی است که ما را به قله می‌رساند.

رضایی خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران طوری طراحی شده است که یک گداخانه بزرگ که یک چشمش به دولت باشد و چشم دیگرش به آمریکایی‌ها، در ایران بوجود می‌آورد. اقتصاد ما به جای اینکه هشت ستون داشته باشد، یک ستون دارد و آن نفت است. نفت از اهرم‌های وابستگی اقتصاد ایران به دولت و آمریکایی‌هاست.

وی در ادامه ضمن انتقاد از روند شهرسازی در کشورمان، تصریح کرد: شهرسازی در ایران اساساً طوری طراحی شده که هیچ‌گاه نمی‌توانیم به هویت و فرهنگ خودمان برگردیم و یک شهر پویا و با اقتصاد خوب داشته باشیم. مردم از روستاها به سمت شهرهای کوچک، شهرهای بزرگ، کلان‌شهرها و سپس خارج از ایران حرکت می‌کنند؛ چراکه بنا بر این است که پول‌ها و سرمایه انسانی باید خارج شود. برج‌سازی یا تمیز کردن خیابان‌ها تحول در نظام شهرسازی اسلامی نیست.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت تحقق انقلاب اقتصادی با استفاده از مدیریت جهادی، خاطرنشان کرد: انقلاب اقتصادی بدون مدیریت جهادی امکان‌پذیر نیست. همچنین مدیریت جهادی یک دانش است ولو اینکه در تجربه‌ای مثل انقلاب یا دفاع مقدس به دست آمده باشد. مدیریت جهادی اصول، قواعد، چهارچوب و حتی فلسفه دارد.

وی تاکید کرد: مدیریت جهادی به معنای به هم ریختن کشور نیست. خراب کردن و درست کردن، هر دو منطق می‌خواهد. خیلی بخش‌ها در ایران باید تغییر کند ولی مهم این است که چطور ریل را خراب کنیم و ریل جدید بگذاریم.

رضایی، مردمی کردن انقلاب را از اصول موفقیت امام خمینی (ره) دانست و یادآور شد: در سال اول آغاز جنگ تحمیلی نیز تنها دولت می‌جنگید ولی در هفت سال بعد، جنگ مردمی شد و پیروزی‌های شگفت‌انگیزی بوجود آورد و بدین ترتیب است که می‌بینیم یک جوان 18 ساله تبدیل به ژنرالی بزرگ می‌شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: کسانی که با همه وجود از ولایت و جمهوری اسلامی دفاع می‌کنند، اگر فعالیت‌ها را در محدوده گام اول متوقف کنند، ناخودآگاه در توقف انقلاب کمک کرده‌اند.

رضایی در بخش دیگری از مراسم در برابر پرسشی درباره شیوه گسترش نقش مردم در انقلاب، پاسخ داد: ما باید سدهای اداری را برداریم. ما امروز بیش از خارج، خودمان را تحریم کرده‌ایم. سیستم اداری و بروکراسی دست ما را بسته است.

وی همچنین درباره فرهنگ اقتصادی کشور اظهار کرد: یکی از مشکلات ما فرهنگ اقتصادی کشور است. منابع عظیمی از بعد فرهنگ اقتصادی در احادیث و روایات داریم که در منابر و جلسات بیان نمی‌شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان نزدیکی برنامه‌های اقتصادی دولت به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، گفت: فعلاً باید دعا کنیم که دولت در بحث یارانه‌ها موفق شود. مقام معظم رهبری به ما مسئولیت نظارت را داده‌اند و تا پایان سال گزارش سال 93 را به ایشان و در صورت نیاز به افکار عمومی تقدیم خواهیم کرد.

رضایی در ادامه، دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد را این‌گونه ارزیابی کرد: به هر حال آن دوران گذشته و اکنون ما نیاز به فرصت‌های بهتری داریم. این دوران فرصت تاریخی بود که ما 700 میلیارد دلار درآمد خوبی داشتیم و مقام معظم رهبری با تمام توان آمده بودند که نیروهای انقلابی در این دوره احیا شوند. سر فرصت باید منصفانه بررسی کنیم که چقدر از این موقعیت توانستیم استفاده کنیم تا برای آینده درس‌هایی بگیریم.

وی درباره نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اقتصاد نیز اظهار کرد: در اقتصاد مقاومتی تمام توانایی‌ها باید در چهارچوب قواعد بسیج شوند و ظرفیت خالی نداشته باشیم. نواحی مرزی می‌تواند عرصه خوبی برای ورود نیروهای مسلح باشند. ما در این نواحی زمین‌های خوب و آب فراوان داریم که مردم و بخش خصوصی در آن سرمایه‌گذاری نمی‌کنند ولی نیروهای مسلح می توانند از آن استفاده کنند، بجای اینکه افرادی این سرمایه‌ها را به آن طرف مرز ببرند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در برابر پرسش دیگری درباره تفاوت اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی، پاسخ داد: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه اقتصاد مقاومت کند و اقتصاد ریاضتی به معنی مقاومت مردم است. در اقتصاد مقاومتی، اقتصاد طوری طراحی می‌شود که اگر به آن شوک وارد شد، آسیب نبیند. بازار بورس ما در کمتر از سه ماه حدود 17 - 18 هزار واحد سقوط کرده یعنی بین 30 تا 40 درصد از ثروت افراد سرمایه‌گذار در این بازار، از بین رفته است.

وی همچنین درباره راهکارهای مبارزه با فساد، تاکید کرد: باید برخوردهای ریشه‌دارتری صورت گیرد. یکی از مسائل نظام غیرشفاف بانکی است. اگر سامانه الکترونیکی بازار پول در بانک‌ها ایجاد شود، نیمی از مفاسد حل خواهد شد. باید شفافیت اطلاعات را به مردم واگذار کرد. در تمام دنیا نه تنها تجار و سرمایه‌داران بلکه همه مردم طوری تربیت شده‌اند که خودشان دارایی‌هایشان را اعلام می‌کنند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در آمریکا حدود 3500 بیمارستان وجود دارد که بیش از 1500 عدد از آنها به صورت خیریه عمل می‌کنند. البته این دلیل نمی‌شود که ما جنایت‌های آمریکا را نبینیم.

رضایی درباره میزان تحقق سند چشم‌انداز نیز گفت: ما از نظر دفاعی الهام‌بخشی خوبی در منطقه از جمله سوریه و عراق داشته‌ایم اما متاسفانه از نظر اقتصادی الهام‌بخشی زیادی نداشته‌ایم. این الهام‌بخشی بستگی به تولید ملی دارد. اگر بتوانیم کالاها را با قیمت پایین و کیفیت بالا ارائه دهیم، همه منطقه را می‌توانیم فتح کنیم.

به گزارش ایسنا، وی در ادامه صحبت‌های خود درباره برنامه دولت برای هدفمندسازی یارانه‌ها خاطرنشان کرد: در حال حاضر به فکر دولت این مساله رسیده است که کسانی که داوطلب هستند انصراف دهند و حدود سه - چهار هزار میلیارد تومان در سال ایجاد می‌شود.

رضایی افزود: به نظر من یارانه باید در تولید و اشتغال برود و بعد به مردم بدهند. زمانی مردم پول به دست مردم می‌رسد که قبل از آن جوان بیکارشان سر کار رفته باشد. باید با یک تیر دو نشان بزنیم. ما فناوری هسته‌ای را بدست آورده‌ایم اما فناوری صنایع تبدیل کشاورزی را رها کرده‌ایم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره دستاوردهای توافق‌نامه ژنو، خاطرنشان کرد: من آن را مفید می‌دانم. حداقل دستاورد آن این است که وحدتی در جامعه بوجود می‌آورد و می‌بینیم حتی در صورتی که با آمریکا توافق کنیم و رابطه هم داشته باشیم، آنها با ما همکاری نمی‌کنند. الان میزان همکاری کشورهای خارجی با ایران چقدر است؟

رضایی یادآور شد: از طرفی هم نباید بیش از حد روی مذاکرات حساب باز کنیم. در نهایت قرار است به چهار سال پیش برگردیم و تمام تحریم‌ها برداشته شود، اما آیا آن موقع ما بیکاری نداشتیم و مشکلی وجود نداشت؟

وی در ادامه، آینده اقتصاد کشورمان را این‌گونه ارزیابی کرد: اقتصاد ما در حال پیشرفت است و سال‌های آینده بهتر خواهد بود. تورم 50 سال است که وارد اقتصاد ایران شده و بالای 10 درصد حرکت می‌کند. تورم ارزش پول ملی را کاهش می‌دهد. البته مهار تورم هم اصلا کار سخت و پیچیده‌ای نیست.

رضایی در پایان خاطرنشان کرد: سه سال پیش در عراق و عربستان اسکناس‌های هزار تومانی ایران را می‌بوسیدند و می‌گرفتند، اما امسال تعدادی از زوار به من گفتند که آن‌ را پرت می‌کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha