دبیر کمیته علمی و آموزشی دفتر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشر اسلامی از برگزاری نشست بررسی «حقوق کارگران و راههای پیشگیری از تخلفات در حوزه قانون کار» همزمان با هفته کارگر در تبریز خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، رضا مسعودیفر اظهار کرد: پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی در سالهای اخیر در قوه قضائیه به عنوان سیاست راهبردی مورد توجه قرار گرفته است و در زمینههای مختلف امر پیشگیری را دنبال میکند.
وی افزود: قانون کار برای حمایت از کارگران ضمانت اجرایی کافی ندارد و به رغم جنبه حمایتی قانون کار از قشر کارگر، متاسفانه در بیشتر مواقع این قانون به نفع کارفرمایان تفسیر میشود.
مسعودیفر با اشاره به لزوم شفافسازی مقررات در اصلاح قانون کار افزود: عدم توجه به خواسته هر یک از قشر کارفرما و کارگر در قانون موجب تعارض حق دیگری خواهد بود؛ چرا که در بیشتر موارد خواستههای کارگر و کارفرما با هم تقابل دارند.
وی با بیان اینکه قانون کار ابهامات زیادی دارد، افزود: برخی از قوانین جنبه عمومی و آمرانه دارند و کارگر و کارفرما در مقابل این قوانین نمیتوانند به توافق شخصی دست یابند؛ لذا ضمانت اجراهایی لازم است که در اصلاحات پیشبینی شود و کسانی که ناقض آن قوانین آمره هستند با آنها برخورد شود.
دبیر کمیته علمی و آموزشی دفتر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی با اشاره به اینکه بحث ابقا به کار کارگر از جمله معضلاتی است که در حال حاضر در مراجع قضایی وجود دارد، ادامه داد: معضل بودن آن از این جهت است که کارفرما ، کارگر را به شکل صوری در کارهایش ابقا میکند، ولی بعد از چند روز دوباره اخراج میکند. این داستان به صورت متوالی تکرار میشود بنابراین باید گفت که وجود ضمانتنامههای موثر در قانون کار حائز اهمیت فراوانی است.
وی با بیان اینکه برگزاری نشست هایی در حوزه قانون کار میتواند ضمن کنکاش در آن نقاط قوت و ضعف این قانون را نمایان سازد، گفت: در نشست بررسی «حقوق کارگران و راه های پیشگیری از تخلفات در حوزه قانون کار» که قرار است به بهانه هفته کارگر در هفتم اردیبهشت ماه جاری در تبریز برگزار شود کارشناسانی از معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری کل استان، کمیسیون حقوق بشراسلامی، خانه کارگر و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی به بحث و تبادل نظر در این حوزه خواهند پرداخت.
انتهای پیام
نظرات