• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 93011703718
  • منبع : مطبوعات

حق‌الثبت اسناد الکترونیک و اسناد غیرمالی

حق‌الثبت اسناد الکترونیک و اسناد غیرمالی

نظر مشورتی دفتر حقوقی کانون سردفتران درباره حق‌الثبت اسناد الکترونیک و اسناد غیرمالی اعلام شد.

نظر مشورتی دفتر حقوقی کانون سردفتران درباره حق‌الثبت اسناد الکترونیک و اسناد غیرمالی اعلام شد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به دنبال بخشنامه‌های اخیر صادره از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در خصوص اخذ مبلغ به ازای هر سند الکترونیک، هزینه حق‌الثبت تطبیق اوراق در سال جدید، ‌دفتر حقوقی کانون در این زمینه نظریات مشورتی خود را اعلام کرده است.

این سوالات و پاسخ‌ها به این شرح است:

1. با توجه به بند «ح» تبصره 17 ماده واحده قانون بودجه سال 1393 مبنی بر دریافت مبلغ 50000 ریال به ازاء صدور الکترونیک هر سند رسمی، خواهشمند است اعلام فرمائید آیا فک و فسخ و اقاله معاملات نیز مشمول پرداخت مبلغ مذکور می‌باشد؟

مطابق بند «ح» تبصره 17 ماده واحده قانون بودجه سال 1393 و بخشنامه شماره 223543/92 مورخ 28/ 12/ 92 سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، به ازاء صدور الکترونیک هر سند رسمی در دفاتر اسناد رسمی علاوه بر هزینه‌های قانونی مبلغ پنجاه هزار ریال اخذ می‌گردد که مراد از صدور سند، تنظیم و ثبت خواسته متقاضی در اوراق و دفاتر مربوطه، اختصاص شماره ترتیب و اخذ شناسه یکتا می‌باشد. لذا صرفاً در مواردی که فک و فسخ و اقاله در غیر دفتر تنظیم کننده سند اولیه و با تنظیم سند رسمی صورت می‌پذیرد، مشمول پرداخت مبلغ مذکور می‌باشد و فک و فسخ و اقاله معاملات در ستون ملاحظات ثبت مربوطه با اخذ رمز تصدیق از شمول تبصره خارج می باشد.

2. حق‌الثبت تطبیق اوراق (برابر با اصل) در سال 1393 به چه مبلغی وصول می گردد ؟

وفق فراز 4 و 3 بخشنامه شماره 223550/92 مورخ 28/ 12/ 92 سازمان ثبت اسناد و املاک کشور صدور رونوشت برای هر برگ ( اعم از این که مرجع صدور آن دفاتر اسناد رسمی یا ادارات ثبت اسناد و املاک باشند ) سواد مصدق از اسناد ثبت شده و ثبت نشده (که صرفاً مرجع صدور آن ادارت ثبت اسناد و املاک است) مستلزم پرداخت مبلغ 20000 (بیست هزار) ریال حقوق دولتی می باشد، تعرفه حقوق دولتی تطبیق سایر اوراق با اصل آن‌ها مطابق بخشنامه شماره 152564/88 مورخ 9/9 /88 سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ناظر به بند 17 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین به ازای هر برگ 2000 (دوهزار) ریال می‌باشد.

3. آیا در اجرای ماده واحده قانون تعیین و تکلیف تامین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کردند، دفاتر تکلیفی به اخذ مبلغی از متعاملین هنگام تنظیم سند قطعی غیرمنقول و واریز به حساب‌های مربوطه دارند؟

نظر به این که در تبصره 2 ماده واحده قانون تعیین و تکلیف تامین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کردند، مصوب 17/ 7/ 1392 مجلس شورای اسلامی، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف به دریافت یک در ده هزار قیمت منطقه‌ای بابت حق‌الثبت اموال غیرمنقول و واریز به حساب خزانه گردیده است و متبادر از عبارت «حق‌الثبت اموال غیرمنقول» ثبت ملک در دفتر املاک موضوع بند س ماده 1 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین می‌باشد، به‌نظر می رسد تنظیم سند رسمی نقل و انتقال اموال غیرمنقول در دفاتر اسناد رسمی از شمول ماده واحده خروج موضوعی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha