• شنبه / ۹ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93010901403
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

تاثیر واکسیناسیون در جلوگیری از تومور پوستی مرتبط با پاپیلوما

تاثیر واکسیناسیون در جلوگیری از تومور پوستی مرتبط با پاپیلوما

محققان دریافتند: واکسیناسیون می‌تواند از بروز تومورهای خوش خیم و بدخیم پوستی مرتبط با پاپیلوما جلوگیری کند.

محققان دریافتند: واکسیناسیون می‌تواند از بروز تومورهای خوش خیم و بدخیم پوستی مرتبط با پاپیلوما جلوگیری کند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا ویروس پاپیلوما که با بروز سرطان گردنه رحم در زنان مرتبط است، می‌تواند پوست سالم انسان را نیز تحت تاثیر قرار دهد و باعث ایجاد زگیل و حتی سرطان پوست غیر ملانومی به ویژه در بیماران تحت پیوند که داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی را مصرف می‌کنند، شود.

دریافت کنندگان عضو پیوندی برای جلوگیری از رد عضو پیوندی توسط بدن، نیاز به مصرف دائم داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی پیدا می‌کنند. در بین اثرات جانبی این داروها، افزایش رشد غیر طبیعی پوست در این افراد، تاثیر بزرگی بر کیفیت زندگی افراد می‌گذارد. این امر می‌تواند در نهایت منجر به سرطان پوست شود که البته خطر بروز آن در بیماران پیوندی بسیار بیشتر است.

محققان آلمانی به منظور تاثیر واکسن پاپیلوما در افراد پیوندی بر جلوگیری از ضایعات پوستی این قبیل بیماران، بر گونه‌ای موش جونده که ویروس (HPV) در بدن آنها وجود داشته و معمولا به بچه‌های آن ها نیز انتقال می‌یابد، آزمایشی انجام دادند.

تمامی شرایط ابتلا در این موش‌ها با مدل‌های انسانی شبیه بود با این تفاوت که آنها در برابر ویروس آسیب پذیری بیشتری داشتند چرا که تومورهای خوش خیم و بد خیم پوستی را به طور همزمان بروز می‌دهند.

محققان سپس واکسنی را علیه پاپیلومای پوست جوندگان تولید کردند که بر اساس واکسن (HPV) در مقابله با سرطان گردنه رحم و زگیل تناسلی طراحی شده است. پس از آزمایش این واکسن بر روی موش‌ها، مشاهده شد که این ترکیب به طور کامل از بروز تومورهای بدخیم و خوش خیم جلوگیری می‌کند.

در حقیقت این واکسن سیستم ایمنی را طوری راهنمایی و تقویت می‌کند که ویروس را تحت نظر قرار می‌دهد.

محققان از این یافته چنین نتیجه گرفته‌اند که راهکار واکسن در مقابل عفونت های (HVP) پوستی و تومورهای ناشی از تومور به ویژه در بیمارانی که در انتظار پیوند هستند مهم و مفید تلقی می‌شود.

نتایج این پژوهش در مجله "Plos Pathogenes" منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha