• جمعه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 92121610270

اظهار نگرانی یک کارشناس مسائل دینی از کاهش جمعیت شیعه در کشور

یک واعظ و کارشناس مسائل دینی در جمع بانوان مبلغه گفت: در مجالس تبلیغ ایام فاطمیه نسبت به تشکیل خانواده‌، تحکیم خانواده و تولید نسل تذکر داده و به این مسائل بپردازید.

یک واعظ و کارشناس مسائل دینی در جمع بانوان مبلغه گفت: در مجالس تبلیغ ایام فاطمیه نسبت به تشکیل خانواده‌، تحکیم خانواده و تولید نسل تذکر داده و به این مسائل بپردازید.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی از کارشناسان دینی حوزه علمیه در همایش "فاطمیه و فرصت‌های تبلیغ" با اظهار نگرانی نسبت به کاهش جمعیت شیعه در کشور گفت: در سال تحصیلی جدید در پایه اول ابتدایی دانش‌آموزان شیعه و اهل سنت برابری می‌کرد اما به عنوان مثال در یکی از شهرهای آذربایجان این جمعیت 70 به 30 بوده است و این خطر جدی است در حالی که در بعضی از شهرهای اهل سنت جمعیت خانواده به صورت 4 همسر و 40 اولاد است.

وی خاطر نشان کرد:مراجع عظام تقلید و علما نسبت به کاهش جمعیت شیعه اظهار نگرانی کرده‌اند بنابراین شما مبلغان سه موضوع مهم یعنی تشکیل خانواده‌، تحکیم خانواده و تولید نسل را در مجالس تبلیغی خود متذکر شوید.

این کارشناس مسائل دینی در ادامه به بیان ویژگی‌ها و اوصاف حضرت زهرا(س) اشاره کرد افزود: نحوه برخورد آن حضرت با همسر،‌ فرزندان و پدر بزرگوار خویش و ملاک قرار دادن رضایت خداوند در انتخاب همسر و اداره زندگی را مدنظر قرار دهید و به بررسی ویژگی عفت و حیای آن حضرت و رضایت همیشگی ایشان در مجالس خود بپردازید.

رفیعی ادامه داد: اظهار محبت نسبت به همسر و فرزندان‌،همکاری در امور خانه، احترام متقابل، ادب آن حضرت در مقابل همسر،‌ تربیت اسلامی فرزندان از جمله موضوعاتی است که باید در کار تبلیغی خود در ایام فاطمیه به آنها توجه داشته و برای مردم تشریح کنید.

این واعظ و کارشناس مسائل دینی در جمع بانوان مبلغه همچنین با برشمردن برخی القاب حضرت زهرا(س) همچون هانیه، مبارکه، زکیه، طاهره و ... گفت: خداوند در قرآن کریم در آیه تطهیر درباره اهل بیت(ع) حضرت صدیقه طاهره (س) سخن گفته است و آوردن حرف "کُم" در این آیه بر همین مسئله صراحت دارد.

رفیعی یادآور شد: ما 7 نوع طهارت داریم طهارت اعتقادی، ظاهری، قلبی، اقتصادی، طهارت با آب،‌ طهارت با توبه و در نهایت طهارت کامل اندیشه‌، قلب و وجود که حضرت زهرا(س) از همه طهارت‌ها برخوردار بودند و بر این اساس سیره فاطمه(س) حجت است .

این استاد حوزه و دانشگاه با توصیه به بانوان مبلغه برای تشریح و تبیین خطبه زهرا(س) در مجالس ایام فاطمیه خاطر نشان کرد: اولین کسی که بعد از رسول خدا (ص) رسما سخنرانی کرد حضرت زهرا(س) بود از سوی دیگر خطبه آن حضرت است که ده‌ها آیه قرآن از آن استناد شده است و خطبه جامعی که همه چیز رادر دل خود دارد لذا در سخنرانی‌های خود این خطبه را شرح دهید.

وی افزود: در شرح خطبه حضرت زهرا(س) بحث مظلومیت حضرت علی(ع)، ولایت‌پذیری،‌افشاگری و دفاع از ولایت را برای مخاطبان خود بیان کنیم.

رفیعی با بیان اینکه دعاهای حضرت زهرا(س) که در کتاب صحیفه فاطمیه چاپ شده را برای مردم بیان کنید گفت: یکی از مسائلی که باید در سخنرانی‌های ایام فاطمیه مورد توجه باشد دین‌شناسی فاطمه(س) و اعتقادات در سیره آن حضرت است لذا مباحث توحید فاطمی، نبوت، ولایت،‌شفاعت و معادباوری در اندیشه فاطمی را برای مخاطبان خود تشریح کنید.

وی بیان مظلومیت حضرت علی(ع) را یکی از مهمترین نکاتی دانست که باید در سرلوحه فعالیت های تبلیغی این ایام قرار گیرد گفت: حضرت علی(ع) به 5 دلیل مظلوم بود که عدم معرفت مردم،‌ عدم اطاعت،‌ کتمان فضائل ایشان، سب و دشنام به آن حضرت و تنهایی و غربت آن حضرت بعد از رسول خدا(ص) 5 دلیل مظلومیت ایشان بود که در روایتی خود ایشان فرمودند از روزی که پیامبر (ص) از دنیا رفت من مظلوم‌تر از هر کسی بودم.

این واعظ و کارشناس مسائل دینی در جمع بانوان مبلغه ادامه داد: در این ایام اوصاف و ویژگی‌های حضرت فاطمه(س) و ابعاد شخصیتی ایشان همچون ادب، عفت، انتخاب‌ها‌، تعصب‌شکنی‌ها و سایر اوصاف ایشان را برای مردم به صورت کاربردی و مفید بیان کنید.

رفیعی همچنین با اشاره به 4 ویژگی یک سخنران و مبلغ خوب گفت: سخنران خوب کسی است که موضوع شناس باشد مخاطب را بشناسد محتوای خوب ارائه دهد و آن را به خوبی برای مردم القا کند. بنابراین منبری که با مخاطب ارتباط برقرار نکند به درد نمی‌خورد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: یک منبر خوب باید متشکل از آیات و روایات ، ‌قصه و تاریخ و پردازش خوب باشد که با شیوه القای درست می‌تواند مفید و موثر واقع شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha