• دوشنبه / ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 92121207708
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی تهران

سنتز عنصر اصلی هسته انگور عامل در مرگ سلول‌های سرطان پروستات

سنتز عنصر اصلی هسته انگور عامل در مرگ سلول‌های سرطان پروستات

نتایج پژوهشی جدید حاکی از آن است که ترکیب موجود در عصاره‌ هسته‌ انگور در از بین بردن یاخته‌های سرطان پروستات مؤثر است.

نتایج پژوهشی جدید حاکی از آن است که ترکیب موجود در عصاره‌ هسته‌ انگور در از بین بردن یاخته‌های سرطان پروستات مؤثر است.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، محققان مرکز سرطان دانشگاه کلرادو عصاره‌ هسته‌ی انگور (GSE) را از نظر خواص ضدسرطانی و مصرف آن در 10 سال اخیر مورد بررسی قرار داده و نتایج آن را آنالیز کرده‌اند.

با‌ وجودی‌ که نتایج پژوهش قبلی این گروه ثابت کرده بود که این عصاره علیه یاخته‌های سرطانی مؤثر است و نحوه‌ کارش مشخص شده بود، ولی معلوم نبود کدام عنصر عصاره‌ هسته‌ انگور سبب ایجاد این آثار می‌شود.

ترکیب طبیعی عصاره‌ هسته‌ انگور آمیزه‌یی مرکب از پلی‌فنل‌ها است، اما تاکنون نسبت به آن جزء فعال زیستی عصاره‌ هسته‌ انگور(GSE) که بر یاخته‌های سرطانی تأثیر دارد، آگاهی وجود نداشته است.

در ‌این بررسی جدید، پژوهشگران کشف کرده‌اند که یک جزء عصاره‌ هسته‌ انگور موسوم به B2G2 علیه یاخته‌های سرطانی بسیار فعال است. اما اظهار داشته‌اند که جداکردن این ترکیب از عصاره‌ هسته‌ انگور بسیار پر هزینه است و وقت زیادی لازم دارد که خود سبب توقف تجارب دیگر با استفاده از این جریان می‌شود.

به ‌این ‌جهت، این گروه تصمیم گرفتند به جای تهیه‌ B2G2 از عصاره‌ هسته‌ انگور آن را سنتز کنند. در بررسی انتشار یافته جزئیات نحوه‌ سنتزکردن یک گرم از ترکیب ذکر شده است که بسیار سریع‌تر از به ‌دست آوردن این ترکیب از عصاره‌ هسته‌ انگور بوده ‌و این روش نیز بسیار پرهزینه بوده ‌است.

در‌ گذشته، همین گروه فعالیت ضدسرطانی مشابه عصاره‌ هسته‌ انگور را ثابت‌ کرده بود، ولی اکنون مشخص است که فعال‌ترین جزء زیستی این ترکیب B2G2 است که می‌توان آن را به مقادیری سنتز کرد تا بتوان مشروح مکانیسم مرگ در یاخته‌های سرطانی را بررسی کرد.

به ‌عنوان بخشی ‌از بررسی، این گروه پژوهشی ترکیب سنتز شده‌ B2G2 را بر یاخته‌های سرطان پروستات انسان تأثیر داده و آزمودند. مشخص شد این ترکیب سبب القای مرگ سلول سرطانی یا آپوپتوز می‌شود، ولی به ‌معنای آن است که انسان به درک آثار احتمالی و مکانیسم اجزای فعال GSE که علیه یاخته‌های سرطانی مؤثرند، نزدیکتر شده ‌است.

جداکردن و سنتز B2G2 گامی مهم است، زیرا اکنون به توان انجام تجارب بیشتر با ترکیب خالص نائل آمده‌ است.

این بررسی که هنوز هم در آزمایشگاه ادامه دارد، بر درک انسان در مورد مکانیسم اثر B2G2 افزوده و به انجام بررسی‌های پیش بالینی و بالینی در آینده کمک می‌کند.

آثار مثبت ترکیبات انگور علیه سرطان در نتایج سایر پژوهش‌ها نیز گزارش شده‌ است.

یه گفته محققان در اوایل سال جاری طی یک بررسی گزارش شده بود که رسوراترول، ترکیب موجود در پوست انگور در درمان بعضی سرطان‌ها مؤثر است و نتیجه‌ یک بررسی دیگر حاکی از آن بود که عصاره‌ هسته‌ انگور در درمان سرطان کولورکتال نافع است.

بررسی‌ انجام شده دراین مورد در نشریه‌ Nutrition and Cancer انتشار یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha