• سه‌شنبه / ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ / ۰۸:۱۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92112919842
  • خبرنگار : 71452

درمان التهاب معده و روده با «پونه کوهی»

درمان التهاب معده و روده با «پونه کوهی»

محققان آمریکایی دریافتند، یک ماده شیمیایی در «پونه کوهی» (اورگانو) موسوم به «کارواکرول» باعث از بین رفتن نوروویروس‌ها در بدن موش می‌شود.

محققان آمریکایی دریافتند، یک ماده شیمیایی در «پونه کوهی» (اورگانو) موسوم به «کارواکرول» باعث از بین رفتن نوروویروس‌ها در بدن موش می‌شود.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، نورو ویروس مسوول 267 میلیون مورد گاسترو آنتریت حاد (التهاب معده و روده) در سراسر جهان است و این عامل بیماری‌زا از طریق تنفس، آب و مواد غذایی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

نورو ویروس‌ها از چهار دهه قبل شناسایی شده‌اند، اما درمان خاصی برای مقابله با آن تولید نشده است؛ این ویروس باعث آلوده شدن سطوح جامد شده و در برابر بسیاری از مواد ضدعفونی کننده نیز مقاومت می کنند.

محققان دانشگاه آریزونا به سرپرستی دکتر «کلی برایت» در تحقیقات خود دریافته‌اند، پونه کوهی (اورگانو) دارای ماده شیمیایی به نام کارواکرول (carvacrol) است که می‌تواند منجر به از بین رفتن نورو ویروس‌ها شود.

این ماده شیمیایی قادر به شکستن لایه پروتئین‌های اطراف ویروس شده و عامل ضد میکروبی دیگر نیز با نفوذ به داخل ویروس، اقدام به از بین بردن آن می‌کند.

کارواکرول هیچ گونه محصول فرعی یا گاز مضری تولید نمی‌کند و با توجه به عطر متمایز آن، قابلیت استفاده به عنوان ضدعفونی کننده در مدارس و بیمارستان‌ها را دارد.

دکتر «برایت» تأکید می‌کند: برای دستیابی به پتانسیل بالقوه ضدعفونی ‌کننده کارواکرول، تحقیقات بیشتر یباید انجام شود، اما می‌توان در آینده از این ماده شیمیایی به عنوان ضدعفونی کننده موادغذایی و حتی برای سطوح در ارتباط با سایر آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده کرد که یک روش منحصربه فرد در حمله به ویروس محسوب می‌شود.

پونه کوهی (اورگانو) یک ادویه غذایی بسیار خوش عطر و قوی محسوب می‌شود؛ مطالعات صورت گرفته در سال 2012 توسط محققان دانشگاه لانگ آیلند نشان می‌دهد، می‌توان از این چاشنی برای درمان سرطان پروستات استفاده کرد و ماده شیمیایی کارواکرول از خودکشی سلول‌ها پیشگیری می‌کند.

دکتر «سوپریا باوادکار» استادیار دانشگاه لانگ آیلند خاطر نشان می‌کند: برخی تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن پیتزا خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد و این خاصیت مرتبط با لیکوپن موجود در سس گوجه‌فرنگی عنوان می‌شد؛‌ اما تحقیقات جدید نشانگر نقش اساسی ادویه پونه کوهی در این زمینه است.

نتایج این مطالعه در مجله Applied Microbiology منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha