• سه‌شنبه / ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92111510431
  • خبرنگار : 71467

یک اقتصاددان پیشنهاد کرد

غربالگری تدریجی دهک‌های درآمدی

غربالگری تدریجی دهک‌های درآمدی

یک اقتصاددان با تاکید بر این‌که حذف یکباره یارانه نقدی به شدت فقر را افزایش می‌دهد، غربالگری تدریجی گروه‌ها را برای ادامه‌ی قانون هدفمندی یارانه‌ها به دولت توصیه کرد.

یک اقتصاددان با تاکید بر این‌که حذف یکباره یارانه نقدی به شدت فقر را افزایش می‌دهد، غربالگری تدریجی گروه‌ها را برای ادامه‌ی قانون هدفمندی یارانه‌ها به دولت توصیه کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی دینی ترکمان در نشست یارانه در موسسه عالی پژوهش و برنامه‌ریزی اظهار کرد: تعدیل و افزایش قیمت انرژی هم‌چنین افزایش کارایی اقتصاد چارچوب نظری و پشتوانه عملیاتی‌کردن سیاست هدفمندی یارانه‌ها است.

وی با اشاره به رابطه بین سیاست‌های تعدیل و تصویب با رشد و کاهش فقر ادامه داد: افزایش بهره‌وری، افزایش حاشیه سود بنگاه‌ها، رشد سرمایه‌گذاری، کاهش فقر، افزایش دستمزد و درآمد اولیه‌ی خانوارها و ایجاد بیشتر اشتغال در پی این سیاست‌ها به وجود خواهد شد.

این اقتصاددان با اشاره به آغاز اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها در سال 89 گفت: در حالی که باید در چارچوب رویکردهای نظری یارانه‌ها فقط به گروه‌های هدف می‌رسید، عملا یارانه غیرنقدی همگانی به یارانه نقدی همگانی تبدیل شد.

ترکمان با اشاره به عواملی که موجب شد تا دولت یارانه نقدی را به عموم جامعه پرداخت کند، توضیح داد: تعدیل دولت برای عملیاتی‌کردن سیاست‌های افزایش قیمت حامل‌های انرژی و اتخاذ راهکاری ساده برای پرداخت یارانه نقدی همگانی هم چنین احتمال زیر خط فقر افتادن بخشی از طبقه متوسط جامعه بعد از اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها دولت را به سویی برد تا پرداخت نقدی را به عموم مردم تعمیم دهد.

وی در ادامه به ارائه چند پیشنهاد برای اجرای مراحل بعدی قانون هدفمندی یارانه‌ها پرداخت و بیان کرد: دولت باید دو دهک نهم و دهم درآمدی را در مرحله‌ی اول غربالگری کرده و در مراحل بعدی نیز دهک‌های هفتم و هشتم را حذف و تنها برای شش دهک باقی‌مانده چاره‌ای بیندیشد.

ترکمان خاطر نشان کرد: احتمالا دولت از حذف یارانه‌بگیران می‌هراسد اما اگر به مرور این امر را اجرایی کند اعتراض‌ها به حداقل خود خواهد رسید.

این اقتصادان گفت: دولت باید به گروه‌های فقیر‌تر که مورد شناسایی قرار می‌گیرد هم‌چنین گروه‌های تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی پرداخت نقدی بیشتری داشته باشند.

ترکمان با تاکید بر این‌که پرداخت یارانه غیرنقدی به جای نقدی کاملا اشتباه است، افزود: یارانه غیرنقدی در قالب خدمات بهداشتی، درمان و آموزش جانشین کاملی برای یارانه نقدی به عنوان یک درآمد ثانویه نیست. هرچند که یارانه غیرنقدی در طول زمان مستهلک نشده و ارزش خود را برای مردم حفظ می‌کند. از این‌رو باید یارانه نقدی نیز به تدریج تقویت شود.

عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی با بیان این‌که حذف یکباره یارانه نقدی نسبت و شدت فقر را افزایش می‌دهد، یادآور شد: اکنون یارانه‌ جزیی از درآمد واقعی خانوارها شده است. این درحالی است که پرداخت یارانه غیرنقدی تنها یک پرداخت متوقت بوده و حق انتخاب را از مصرف‌کننده می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha