فرماندار خلیل آباد از احداث پژوهشکده انگور در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، علی اصغر مرادزاده صبح امروز، پنج شنبه، چهارم بهمن در دیدار با مدیر جهاد کشاورزی و جمعی از کشاورزان خاطرنشان کرد: این پژوهشکده با همکاری دانشگاه علم و صنعت و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ایجاد میشود. پژوهشکده انگور با هدف معرفی این محصول استراتژیک و خواص آن در سطح استان خراسان رضوی در شهرستان خلیلآباد ایجاد خواهد شد.
وی با تاکید بر انجام کارهای پژوهشی و آموزشی در بخش کشاورزی، تأسیس و راهاندازی پژوهشکدهی کشاورزی مخصوص محصول انگور را ضروری دانست.
مرادزاده بیان کرد: 6000 هکتار باغات انگور در این شهرستان وجود دارد که 23 نوع انگور مختلف در آن به عمل میآید. انگور عسکری و سبز از بیشترین انواع آن است.
وی ادامه داد: بهطور متوسط بیش از 20 هزار تن کشمش در شهرستان تولید میشود و به بازارهای داخلی و خارجی ارسال میشود.30 درصد محصول بهصورت تازهخوری در منطقه و کشور مصرف میشود.
مرادزاده به خریداری نشدن محصول کشمش سال جاری باغداران اشاره کرد و گفت: ارزان بودن قیمت کشمش موجب شد امسال بیش از 20 هزار تن کشمش باغداران روی دست آنان بماند.
وی گفت: از آنجا که خلیل آباد قطب تولید انگور استان خراسان رضوی به شمار میرود، مناسب سازی و به روزرسانی روشهای افزایش تولید، فرآوری و خشک کردن انگور از اهمیت بسیار برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه سالانه 150 هزار تن انگور از سطح 6000 هکتار زمین باغی این شهرستان برداشت میشود، اظهار کرد: یک سوم تولیدات انگور سالانه خلیل آباد در داخل استان مصرف شده و یا به استانهای دیگر ایران و کشورهای آذربایجان، ارمنستان، روسیه و اوکراین صادر میشود و دو سوم دیگر آن به کشمش تبدیل میشود.
مرادزاده یادآور شد: شغل 85 درصد مردم شهرستان، کشاورزی و دامداری است.
انتهای پیام
نظرات