• سه‌شنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 92110100685

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

کنترل بهداشت و کیفیت پخت 70 هزار نانوایی در سراسر کشور آسان نیست

کنترل بهداشت و کیفیت پخت 70 هزار نانوایی در سراسر کشور آسان نیست

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که کنترل 70 هزار نانوایی از دیدگاه سلامت، بهداشت، ایمنی و کیفیت پخت کار آسانی نیست، اظهار کرد: در مجموع وجود مشکلات مورد اشاره باعث می‌شود نانی که در نهایت تولید شده است از کیفیت مناسبی برخوردار نبوده و مورد اعتراض همه قرار بگیرد.

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که کنترل 70 هزار نانوایی از دیدگاه سلامت، بهداشت، ایمنی و کیفیت پخت کار آسانی نیست، اظهار کرد: در مجموع وجود مشکلات مورد اشاره باعث می‌شود نانی که در نهایت تولید شده است از کیفیت مناسبی برخوردار نبوده و مورد اعتراض همه قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار سلامت ایسنا، دکتر مجید حاجی فرجی در همایش ملی غنی‌سازی آرد و سلامت جامعه، گذشته، حال و آینده در محل انستیتو، تحقیقات، تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور برگزار شد، با این که کیفیت سال‌ها مورد بحث است و همه افراد از متولیان سلامت گرفته تا بخش صنعت دغدغه‌ آن را دارند و کسی آن را به حال خود رها نکرده است، گفت: البته باید در نظر گرفت که نان با فرهنگ و ذائقه ایرانیان در ارتباط تنگاتنگی است و تولید نان‌های صنعتی با مشکلات بسیاری همراه است که قطعا حل این مشکلات هم نیاز به فرهنگ‌سازی و هم نیاز به فراهم کردن زیرساخت‌های موجود دارد.

وی ادامه داد: نانوایی‌های سنتی از مشکلات بسیاری رنج می‌برند به عنوان مثال آموزش به کارگران مشغول به کار در نانوایی‌ها مشکل است. همه آردهایی که در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌گیرد ممکن است از کیفیت مناسبی برخوردار نباشد. به عنوان مثال نان‌ها میزان گلوتن مناسبی ندارند و به همین خاطر نانوایی‌ها مجبور می‌شوند برای بهبود کیفیت نان به آن نمک اضافه کنند.

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که کنترل 70 هزار نانوایی از دیدگاه سلامت، بهداشت، ایمنی و کیفیت پخت کار آسانی نیست، اظهار کرد: در مجموع وجود مشکلات مورد اشاره باعث می‌شود نانی که در نهایت تولید شده است از کیفیت مناسبی برخوردار نبوده و مورد اعتراض همه قرار بگیرد. البته باید تاکید کرد بسیاری از این مسائل به دست خود نانوایی‌ها حل نمی‌شود زیرا بخشی از این مشکلات به آن‌ها تحمیل شده است که نامناسب بودن کیفیت آردها از همین جمله است.

حاجی فرجی به بررسی کیفیت نان در کارگروه تخصصی در وزارت بهداشت و در شورای سیاست گذاری این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: سعی می‌کنیم برای افزایش کیفیت نان به شکل مناسب برنامه‌ریزی کرده و با حمایت دولت می‌توانیم سال به سال از میزان مشکلات بکاهیم.

وی افزود: اگر نان‌های صنعتی در کنار ارتقاء تولید نان‌های سنتی گسترش پیدا کنند بخشی از مشکلات حل خواهد شد.

در ادامه این مراسم دکتر ربابه شیخ‌الاسلام مدیر کل سابق دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به آغاز طرح غنی‌سازی نان با آهن و اسیدفولیک از 10 سال گذشته اظهار کرد: این کار میسر نمی‌شد مگر با همکاری بخش صنعت. همه امور مربوط به تغذیه فرابخشی است و علاوه بر تامین اعتبار نیازمند همکاری و هماهنگی مراجع مربوط است.

وی با بیان این که آمار گرسنگان جهان در 15 سال گذشته تغییر نکرده است، عنوان کرد: اگر گرسنگی سلولی هم ادامه یابد با اوضاع فاجعه‌باری روبرو خواهیم شد. ضرر مالی و پیامدهای زیان‌بار ناشی از کمبود ریزمغذی‌ها بسیار بالاتر از هزینه‌ای است که باید برای پیشگیری صرف شود.

همچنین در این همایش دکتر حسین رستگار رئیس آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و داروی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوالی مبنی بر این که مشاهده می‌شود برخی کارخانه‌های تولید آرد غنی‌سازی را انجام نمی‌دهند اما سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند که همه چیز روی روال است و غنی سازی در حال انجام است، گفت: ما مطلع هستیم برخی کارخانه‌ها غنی‌سازی را انجام نمی‌دهند زیرا هزینه انجام غنی‌سازی به آنها پرداخت نمی‌شود.

وی افزود: البته کارخانه‌هایی هم هستند که به خاطر سلامت مردم ایثارگری می‌کنند و غنی‌سازی را بدون دریافت هزینه انجام می‌دهند. اگر بخواهیم امر غنی‌سازی نان با آهن، اسیدفولیک و سایر ریزمغذی‌ها را در سطح ملی انجام دهیم باید بودجه آن نیز به صورت ملی در نظر گرفته شود و همه کشور برای انجام آن مشارکت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha