جشنواره فجر

  • سه‌شنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۲ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 92102414152
  • منبع : مطبوعات

در پی راه نیافتن یک فیلم به جشنواره‌ی فجر،

گله‌ی کارگردان «به تهران خوش آمدید» / «به فیلمم ظلم کردند»

گله‌ی کارگردان «به تهران خوش آمدید» / «به فیلمم ظلم کردند»

کارگردان فیلم «به تهران خوش آمدید» متنی را تحت عنوان «تکثر معنادار» منتشر کرد.

کارگردان فیلم «به تهران خوش آمدید» متنی را تحت عنوان «تکثر معنادار» منتشر کرد.

رضا سبحانی در این متن که در اختیار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گذاشته آورده است:« دبیر جشنواره‌ی فیلم فجر و هیات انتخابش محافظه‌کاری را به اوجش رسانده‌اند. متأسفانه فهرست عریض و طویل عناوین‌ فیلم‌های اعلام شده نشان می‌دهد که جشنواره امسال فارغ از اصول و مقررات و حتی استانداردهایش فقط خواسته حواشی را جمع کند و در این مسیر بی‌توجه به قابلیت‌ها و شایستگی‌های فیلم‌ها بیشتر کوشیده تا نام‌ها و جریانات را ببیند و نه خود فیلم‌ها را به گونه‌ای که همه را راضی نگاه‌ دارد.

تکثر معنادار فیلم‌ها در این دوره خود گواه این مدعاست و تردیدی نیست که در هیاهوی پرطمطراق رسانه‌ای - خبری و تبلیغاتی جناحی و سیاسی و چه بلایی سرفیلم‌ها و صداقت صداهای مستقل این فیلمها می‌آید. فیلمسازانی امثال بنده که وامدار هیچ جریان، دسته و گروهی نیستند و به سختی و با هزار مشقت فیلم می‌سازند و همواره بر اثر بیکاری مستمر و طولانی مدت به لحاظ اقتصادی در وضعیتی تلخ و توان‌فرسایی بسر می‌بریم اما هیچگاه ساحت هنر و سینما را فرصت‌طلبانه بازیچه و آلوده به امیال شخصی خود نساخته‌ایم.»

رضا سبحانی در ادامه ابراز عقیده کرده است:«بی‌گمان ظلم آشکاری به فیلم بنده شده و این نه ناشی از تشخیص و ارزیابی هیات انتخاب که از مصلحت‌اندیشی و محافظه‌کاری هیات انتخاب و دبیر جشنواره است. باورم این است که سیاستگذاران جشنواره در توهم هراس از پیامدها و تبعات نمایش فیلمی داشتند که گوشه‌هایی از ظلم ضدانسانی و ضدبشری تحریم‌ها و تهدیدها را برای همه انسان‌ها و همدردی صادقانه و بی‌شائبه با چالش‌ها و امال انسانی – فارغ از جغرافیای سیاسی روایت می‌کند و رویکرد و پیامش در جهان جدایی و افتراق و آشفته امروزی چیزی نیست جز تاکید بر همدلی و پیوند مناسبات و اشتراکات انسانی... ای کاش جسورانه و شجاعانه اجازه می‌دادند که فیلم مسیر خودش را طی نماید و ظرفیت‌ها و ارزشهای درونی و پتانسیل‌های نهفته آن نادیده گرفته نشود و اجازه می‌دادند فیلم بخشی از زیبایی‌ها و اخلاقیات فرهنگ اصیل و تاریخدار سرزمین‌مان را به نمایش می‌گذاشت و این‌گونه ذبحش نمی‌شد و این‌گونه ذبحش نمی‌کردند.

فیلم «به تهران خوش آمدید» حتی به دلیل رویکرد بین‌المللی و فرامرزی‌اش هم برخوردار از ویژگی‌ها و ماهیتی بود که می‌طلبید تا با حضور در فجر به نمایش تلاقی فرهنگ‌ها و تعاملات انسانی منجر می‌شد و در محضر مهمانان و رسانه‌های خارجی گوشه‌هایی از زیبایی‌های فرهنگ و نمودهای هویتی شهروندان ایرانی دیده می‌شد.»

کارگردان «به تهران خوش آمدید» در پایان آورده است: «دبیر و هیات انتخاب جشنواره در این نگاه غیرعادلانه و بدور از تدبیر به فیلمم ظلم کردند و این ظلم بیشتر از سازندگان و همکارانم که به مخاطبان است و به موضوع متمایز و انسانی ان است که تاکنون در سینمای ایران به ندرت دیده شده است و جشنواره فجر نشان داد که واداده به جریانات و آدم‌هایی است که پشت صحنه دست در کار تقسیم سیمرغ‌ند.

ما عطای سیمرغ را به لقایش بخشیدیم و باور داریم سهم‌داران این مرغ بی‌شمارند ولی کاش اکران فیلمی که به حق در مسیر درست منافع ملی حرکت می‌کرد به خاطر پاره‌یی توهمات و ملاحظات نادیده گرفته نمی‌شد.»

گفتنی است: «به تهران خوش آمدید» در پیرامون تحریم ایران است که جریان دو توریست را به بهانه عبور از کشور ایران و آشنایی با فرهنگ مردم روایت می­‌کند.

بازیگران این فیلم عبارتند از: هنگامه قاضیانی، مهرداد صدیقیان، همایون ارشادی، رضا ناجی، بابک حمیدیان، رابعه مدنی، عمارتفتی، شقایق فراهانی و سام قریبیان.

پیش از این کارگردان این فیلم، مهدی نادری بود که در آستانه‌ی فیلمبرداری انصراف داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha