• یکشنبه / ۲۲ دی ۱۳۹۲ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 92102212246
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

چرا ورزشگاه‌های ایران خالی است؟

چرا ورزشگاه‌های ایران خالی است؟

مدتی است که حضور تماشاگران فوتبال در ورزشگاه‌ها کم رنگ شده است به طوری که حتی برای بازی‌های سرخابی‌ها در ورزشگاه آزادی چیزی کمتر از 5 هزار نفر به ورزشگاه می‌آیند. برخی افت کیفی بازی‌ها و برخی دیگر جو نامناسب فرهنگی حاکم بر ورزشگاه‌ها را دلیل این مشکل می‌دانند.

مدتی است که حضور تماشاگران فوتبال در ورزشگاه‌ها کم رنگ شده است به طوری که حتی برای بازی‌های سرخابی‌ها در ورزشگاه آزادی چیزی کمتر از 5 هزار نفر به ورزشگاه می‌آیند. برخی افت کیفی بازی‌ها و برخی دیگر جو نامناسب فرهنگی حاکم بر ورزشگاه‌ها را دلیل این مشکل می‌دانند.

خبرنگار ورزشی ایسنا- منطقه اصفهان برای بررسی بیشتر این موضوع و واکاوی علت بداخلاقی‌های موجود در ورزشگاه‌ها، گفت‌وگویی را با مهدی محبی کرد سفلی، استاد دانشگاه و آسیب شناس اجتماعی و کورش محمدی، رییس انجمن آسیب شناسی کشور ترتیب داد که در ادامه می‌خوانید:

باشگاه‌ها روی مسایل فرهنگی کار نمی‌کنند

مهدی محبی کرد سفلی گفت: متاسفانه باشگاه‌ها در مسائل فرهنگی کم کاری کرده‌اند. باید با استخدام مشاور فرهنگی، باشگاه‌ها نیز به کاهش این بداخلاقی‌ها کمک کنند و با به کار گرفتن روحانیان در باشگاه بر یک سری از هواداران تاثیر بگذارند.

وی با بیان اینکه قطعا کمبود زیرساخت‌ها، زمین‌های نامناسب و مسافت‌های طولانی بر هوادران تاثیر بد خواهد داشت، افزود: تماشاگر با خستگی روحی روانی‌اش، گرفتاری‌های عصبی خود را در ورزشگاه نشان می‌دهد و مطمئنا بیشتر این رفتارها از بیرون ورزشگاه به هوادار منتقل می‌شود.

این آسیب شناس اجتماعی خاطرنشان‌کرد: برای جلوگیری از ترویج بداخلاقی در کشور مطمئنا باشگاه‌ها نقشی مهم و اساسی را برعهده دارند که باید وظایف‌شان را به نحو احسن انجام دهند. البته وقتی امکانات رفاهی لازم برای تماشاگران در ورزشگاه‌ها مهیا نیست نباید انتظار داشته باشیم تماشاگر زیادی به ورزشگاه باید.

محبی کرد سفلی در خصوص حاشیه‌هایی که پیرامون داوران در برخی بازی‌ها ایجاد می‌شود، گفت: بعضا مشاهده می‌شود وقتی داوری سهوا یا عمدا دچار اشتباهی می‌شود در زمین برابر بازیکن گارد می‌گیرد و برای جبران اشتباهش ممکن است به جای کارت زرد، کارت قرمز به بازیکن حریف بدهد و با جبران اشتباهش تنش را بیشتر کند.

فعالیت باشگاه‌ها در صدور کارت هواداری خلاصه شده است!

همچنین کوروش محمدی، رییس انجمن آسیب شناسی کشور در خصوص نقش باشگاه‌ها در کنترل هواداران اظهارکرد: بحث هواداری حدود سه دهه است که در کشور وجود داشته که نه تنها هیچ رشدی را نداشتیم بلکه با افت محسوسی نیز مواجه بوده‌ایم. در ایران باشگاه‌ها تحت عنوان باشگاه‌های فرهنگی ورزشی فعالیت می‌کنند و تمام باشگاه‌ها در بخش هواداران فعالیت شان خلاصه شده در "صدور کارت هواداری!"

وی با بیان اینکه برای باشگاه‌هایی که به قول خودشان 20 -30 میلیون جمعیت دارند این فعالیت‌ها بسیار ضعیف است، عنوان‌ کرد: باید فعالیت‌های باشگاه‌ها دامنه وسیع‌تری پیدا کند و با فضاسازی‌های مناسب هوادار را در شرایطی خوب قرار دهد تا در فضایی آرام به تماشای بازی تیم محبوبشان بنشینند. هواداران برای حمایت باشگاه‌ها و تیم محبوبشان به ورزشگاه‌ها می‌آیند، ولی ما از باشگاه‌ها هیچ گونه ارتباطات فرهنگی را ندیدیم. ما معتقدیم هواداران از الگوهای رفتاری تبعیت و غالب الگوهایشان را نیز از محیط بیرون از خانه دریافت می‌کنند و همین باعث می‌شود که جو حاکم بر ورزشگاه‌ها خیلی سریع بر افراد تاثیر بگذارد.

باشگاه‌ها از هواداران استفاده ابزاری می‌کنند!

محمدی با اشاره به اینکه تا به حال هیچ باشگاهی تعریف درستی از هوادار ارائه نداده یا حتی شرایط را مهیا نکرده تا ارتباطی با خانواده‌ها برقرار کند، گفت: متاسفانه باشگاه‌ها هوادار را جذب می‌کنند و از آن‌ها استفاده ابزاری می‌کنند! بعضا کمک‌های مالی و معنوی می‌گیرند، اما در طرف مقابل برای هواداری که صادقانه جلو آمده هیچ قدمی بر نمی‌دارند. هرگاه از جانب هواداران مشکلی پیش آمده باشگاه‌ها سریع شانه خالی می‌کنند و راحت کنار می‌کشند و هیچ تقصیری را متوجه خود نمی‌بینند.

رییس انجمن آسیب شناسی کشور تصریح‌کرد: ما از لحاظ اجتماعی این قضیه را آسیب شناسی کرده‌ایم و می‌دانیم که هوادار اصلا اعتقادی به رفتار و حرکات بد ندارد، ولی وقتی تحت شرایطی خاص قرار می‌گیرد حرکاتی را انجام می‌دهد که قبلا اینگونه رفتارها را نمی‌کرده است.

وی خاطرنشان کرد: ما باید زیرساخت‌هایمان را تصحیح کنیم. چطور وقتی زیرساخت‌ها را ایجاد نکرده‌ایم، روی هوادار حساب باز می‌کنیم؟! چرا با کارهای غیر اصولی سرمایه‌های اخلاقی را می‌سوزانیم؟ ما به ارزش‌هایی پایبند هستیم، پس نباید رفتاری غیر از شأن ملت انجام دهیم و فضا را کدر کنیم.

باشگاه‌ها می‌توانند از بروز بی‌اخلاقی‌ها جلوگیری کنند

محمدی افزود: برای هوادار اهمیتی ندارد که باشگاه‌ها زیرساخت دارند یا خیر، ولی وقتی باشگاه‌ها می‌بینند که زیرساخت‌های لازم را جهت جذب هوادار ندارند، پس هوادار هم جذب نکنند. جامعه ما ساختارپذیر است و ساختارشکن نداریم.

وی با بیان اینکه اگر فوتبال را مثل هرمی در نظر بگیریم که در راس آن مدیریت ورزشی و باشگاه‌ها قرار دارند، تصریح‌کرد: در قاعده این هرم، هواداران و خانواده‌هایشان قرار دارند که خانواده رکن مهمی در این میان است که جای تعجب دارد چرا باشگاه‌ها از این رکن مهم غافل شده‌اند؟

محمدی ادامه داد: بیشتر هواداران از پای گیرنده‌هایشان نتایج تیم‌های محبوبشان را پیگیری می‌کنند که مشکلی از بابت بی اخلاقی مشاهده نمی‌کنیم چون وجود افراد در کنار خانواده‌شان باعث می‌شود که از بد اخلاقی‌ها کاسته شود. باشگاه‌ها با مدیریت برنامه‌های فرهنگی و ایجاد ارتباط مناسب با طرفداران خود می‌توانند از بروز بی‌اخلاقی‌ها در فوتبال تا حد زیادی جلوگیری کنند.

محمدی خاطرنشان‌کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که وجود دارد این است که هم باشگاه‌ها و هم هواداران فقط به نتیجه بسنده کرده‌اند و هوادار از یک فصل تا آخر فقط یک هدف را می‌بیند که آن قهرمانی است. متاسفانه باشگاه‌های ما هوادار را به عنصری تبدیل کرده‌اند که فقط دنبال نتیجه است. نتیجه گرایی و آرمان گرایی با شرایط جامعه ما همخوانی ندارد که در این راستا حتما باید ایده آل‌ها وارد فضای ورزشی شوند.

وی با اشاره به اینکه باشگاه‌ها از کدام نهاد اجتماعی کمک گرفته‌اند تا بد اخلاقی‌ها در جامعه به حداقل برسد؟ افزود: متاسفانه بحث دیگری هم که وجود دارد این است که باشگاه‌ها و رسانه با یکدیگر در تقابل هستند که برای اثبات این صحبت می‌توان به برنامه 90 اشاره کرد که فقط دنبال ضعف‌ها می‌گردد. این برنامه فقط به دنبال جذب مخاطب بیشتر است حالا به هر قیمتی!

باید مکانیزم خود کنترلی را در افراد نهادینه کنیم

محمدی با بیان اینکه باید سیستم هواداران در فوتبال را ترمیم کنیم، عنوان‌کرد: باید بپذیریم که نقش سایر رسانه‌ها در کنار باشگاه‌ها اهمیت فوق العاده‌ای دارد. همچنین وجود سازمان‌هایی نظیر آموزش و پرورش و خود خانواده در کنار رسانه‌ها. تجربه نشان داده هر جایی که کار کردیم موفق هم بوده‌ایم. مثلا همین هواداری که در ورزشگاه فحاشی می‌کند و صندلی می‌شکند وقتی در منزل همان مسابقه را می‌بیند هرگز هیجانات کنترل نشده ندارد و هیچ گاه اقدامی علیه لوازم منزل خود انجام نمی‌دهد.

رییس انجمن آسیب شناسی کشور یادآور شد: ما باید مکانیزم خود کنترلی را در افراد نهادینه کنیم تا افراد بتوانند از درون خودشان را کنترل کنند نه اینکه وقتی با حساسیت‌های ورزشی مواجه شدند احساسات تعریف نشده‌شان جریحه دار شود. تمام این بد اخلاقی‌هایی که از سوی هواداران مطرح است هدایت شده است. نباید به مخاطب عادت داد که همیشه منتظر جنجال باشند.

وی ادامه داد: در ایام سوگواری در ورزشگاه‌ها برنامه‌های مداحی برای هواداران ترتیب می‌دهند و اتفاقا هوادار نیز استقبال می‌کنند و حتی فحاشی هم صورت نمی‌گیرد. پس می‌بینید که می‌شود رفتارهای درست را در افراد نهادینه کرد. باید برنامه سازان ورزشی برنامه‌هایی را بسازند که تاثیرات مثبت بر جامعه بگذارد. باید مدیران ورزشی در رابطه با هواداران مداخله کنند و فضایی را در فوتبال ایجاد کنند تا اینقدر شاهد جنجال در فوتبال نباشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۳۷

علت اساسي را ذکر نکرده ايد :داوران نتيجه بازي را تعيين مي کنند!

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۳۹

من خودم طرفدار پرسپوليسم اما ديگه داره حال بهم مي خوره به خاطر اينکه يه جرياني طي 10 سال اخير در ورزش ايران راه افتاده که پرسپوليس نبايد نتيجه بگيره همه با هم مسئولين ورزش دست به دست هم دادند که پرسپوليس نتيجه نگيره من کاري به بازيکن و پيشکسوت و فدراسيون و وزرات ورزش ورزش ندارم که همه اينها شايد به دنبال منافع شخصي خودشون باشند اما من هوادار چه گناهي کردم که تيم من مريضه وقتي که وضع پرطرفدارترين تيم ايران اينه شما چه انتظاري داريد من الان ارزو مي کنم که پرسپوليس رو تعطيل کنند تا ما هم خيالمون جمع بشه بريم دنبال کارمون چرا نبايد سياست وزارت ورزش طوري باشه که پرسپوليس مقتدر باشه البته من احساسم اينه که اينها مي خواهند پايتخت يه تيم داشته باشه به نام استقلال .

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۰:۵۲

علت خالي بودن و همچنين وجود ناهنجاري هاي فرهنگي در ورزشگاه هاي ما اين است که جو حاکم در اين مکان ها خانوادگي نيست و مخصوصا مردانه بودن فضاي حاکم در ورزشگاه ها در طي دهه هاي گذشته باعث بروز اين بي اخلاقي ها مي شود.اساسا در هر فضاي اجتماعي مثل استاديوم،پارک، و... اگر تفکيک جنسيتي لحاظ شود شاهد بروز ناهنجاري فرهنگي خواهيم بود فرقي هم ندارد چه محيط مردانه باشد و چه زنانه و نمونه آن هم بهشت مادران در تهران است که به علت محيط زنانه بودن از فضاي سالمي برخوردار نيست تا زمانيکه بانوان اجازه ورود به ورزشگاه ها را نداشته باشند مطمئن باشيد اين مشکل حل نشدني باقي خواهد ماند

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۱:۲۰

بسيار خوشحالم که مردم ما شآن خود را يافته اند به راستي چرا تماشاگران در بد ترين شرايط رفاهي و فرهنگي بايد از وقت و سرمايه خود بگذرند و بازي هاي ضعيف تيم ها را مشاهده کنند ؟ بي شک حرفهاي تکراري امثال قلعه نوعي و دايي نيز بعد از بازيها سوهاني است بر اعصاب مردم..ديگر جمع کردن 100 هزار نفر در ورزشگاه به رويا بيشتر شباهت دارد ..ببينيم مسيولين از خواب خود ساخته بيدار ميشوند يا خير

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۱:۲۰

به نظرم مشکل از امثال دايي هستش که سعي کردند با فسادوتباني در فوتبال مبارزه کنند اگر اونها هم مثل بقيه رشوه ميدادند وبازيکن حريف رو قبل از بازي تطميع مي کردند هواداران پرسپوليس قرباني اين موضوع نميشدند وقتي فدراسيوني انواع واقسام تخلفات رو انجام ميده از انتخابات در هيات هاي فوتبال تا لطف به تيم تباني کننده به خاطر اينکه تو بندر ورزشگاه ساخته وقتي فقط سرمربي وبازيکن پرسپوليس شامل قوانين محروميت ميشن از اونطرف خبرنگاران ما هم دست کمي از فدراسيون ندارند و فقط منتظر اعلام نظر فردوسي پور ميمونند وخودشون منفعلتر از هميشه در طول تاريخ هستند وقتي امير قلعه نويي بدترين تهمت رو به خبرنگاران ميزنه وصحبت از نطفه پاک ميکنه ولي همچنان محبوب همون خبرنگاران هستش چه توقعي داريد که مردم با ديدن اين صحنه ها بازم به استاديومها بيان

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۱:۲۸

من به عنوان يه هوادار فوتبال تقريبا 23 ساله استاديوم ميرم ولي بعضي چيزها رو هنوز نمي فهمم براي مثال همين بازي ديروز استقلال تو ورزشگاه ازادي بليط فروختن ولي فكر صندليهارو نكردن تمام برف و گل بود و غير قابل نشستن. آيا يه هوادار ارزش نداره كه يه كاور يا مشما روي صندلي ها بكشند يا موقع نماز بين دو نيمه چرا مسوول نماز خوانه جايگاه نماز خانه را باز نكرده يا چرا بايد براي ورود به ورزشگاه چون خلوت است باز هم معطل ورود از يك 6رب بشويم يا بايد در يك پاركينگ فشرده وارد شويم يا بايد نيروي زحمت كش يگاه ويژه كه جايگاهشان ورزشگاه نيست چون اموزش تخصصي ورزشگاه نديداند برخورد مناسبي نمي كنند يا براي خوردن اب بايد به سرويس نامناسب دستشويي كه غير بهداشتي مي باشد رجوع كنيم يا براي خوردن يك ساندويچ بايد بي كيفيت ترين رو با بالاترين قيمت بخريم يا يك چاي را به قيمت هزار تومن بخريم يابايد در جاي بنشينيم كه ميله ها و موانع ايجاد شده مثل دكل فيلمبرداري سيما پشت دروازه ها مانع ديدن بازي بشوديا گراني بليط ها ورزشگاه اعم از پاركينگ يا استاديوم يا عدم سرويس دهي شهرداري و اتوبوس راني ها و صدها دليل ديگر

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۱:۳۴

با سلام. علت اصلي خالي بودن ورزشگاهها نه ربطي به کيفيت بازي ها داره و نه ربطي به قيمت بليطه و سردي هوا. مسولان فوتبال ما فکر ميکنن مردم از پشت کوه اومدن. نتيجه بازيها توي سونا و جاه هايي از اين قبيل رقم ميخوره. حتي قهرمان ليگ و حذفي سال آينده رو هم مشخص کردن. چطور ميشه اين همه امتياز از پرسپوليس بدزدن؟ چرا نبايد يه بار اشتباه تاثير گذار واسه استقلال و سپاهان اتفاق بيفته؟ چرا قبل از بازي به اين مهمي بايد اسم 2 تا بازيکن اصلي پرسپوليس رو ببري؟ آقاي تاج اگه با بازيکنان سپاهان اينجوري ميکردن آيا شما ساکت مينشستي؟ خدا را شکر که اون پنالتي بازي با تراکتور گل نشد وگرنه الان شده بود پيرهن عثمان. من چندين ساله که به فوتبال ايران به چشم يکه بنگاه دلالي نگاه مي کنم. شما دقت کنيد اگر کي‌روش اون چندتا بازيکن ايراني که خارج بازي ميکنن رو نمي آورد آيا ما به جام جهاني مي رفتيم؟ پس وقتي ليگي نتايج چند سال آيندش مشخص باشه آيا بازيکن خوب توش پيدا ميشه؟

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۱:۴۷

چرا نداره که. وقتي بري نري نتيجه مشخصه. آقا عادل بازيکن محروم ميکنه. يه داور واسه 3 تا بازيه مهم يه تيم انتخاب ميکنن چه کاريه اصلا فوتبال نگاه کردن هم نداره. حتي از تلوزيون

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۱:۵۰

وقتي نتايج خارج از زمين رقم ميخوره معلومه که مردم وقت و هزينه شونو حروم نميکنن واقعا فساد تو فوتبال خيلي تابلو شده ولي همه خودشونو زدن يه خواب

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۲:۰۱

اصلا چرا بايد ورزشگاه بريم؟

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۲:۰۹

ببخشيد من در ايران , کنار ورزشگاه زندگي مي کردم ولي هيچ وقت علاقه ي به رفتن به ورزشگاه به دليل وضع ناهنجار بهداشتي , نداشتن سقف ورزشگاه براي در امان بودن از آفتاب, برف يا باران , سرويس دهي در حد زندان الکاترا, و نبودن جو خانوادگي در آنها نداشتم . ولي در حال حاضر در کشور آلمان , تقريبا تمام بازيهاي تيم شهر محل زندگيم را با خانوادم رفته ام و به سرگرمي براي بعضي از آخر هفته هاي ما نيز تبديل شده است . من از تماشاگران ممنونم که به ورزشگاهها با اين وضعيت نميروند . شايد مسوولان محترم کاري کنند و از اين خواب بيدار شوند .

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۳:۰۸

جالبه ما ترکها فکر ميکنيم واقعا اراده اي هست که نميذاره تيم محبوبمون روال رو به پيشرفتشو طي کنه و يا کلا مسئولا از حضور هواداراي زياد تو ورزشگاه براي بازي تراکتور يه جورايي ميترسند! دوستاي پرسپوليسي هم همين نظرو دارند و يا تيمهاي ديگه از شهرستانها هم فکر ميکنند مسئولان استاني عمدا تيمشون را حمايت نميکنند. واقعا فوتبال ايران خيلي پيچيده شده و يجورايي مافيايي-سياسي و ... اصلا تو اين فوتبال واقعا چه خبره!! حتي استقلال هم که يجورايي مشکوک ميزنه از ريزش تماشاگرانش در امان نمونده!

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۳:۲۰

1-حضور غير مسولان فوتبالي در ليگ 2-رعايت نکردن قوانين فيفا 3-عدم توجه به خصوصيسازي 4-نبودن سازماني مقتدر براي رسيدگي به تخلفات 5-خلاصه شدن بازيکنان ليگ به چند بازيکن که همه براي آنها دست و پا ميشکنند

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۳:۳۰

بي تعصبي بازيکنان

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۳:۴۶

به نظر من يکي از عوامل اصلي ميتونه بي اعتمادي به فدراسيون نشينها باشه،فساد در بين فدراسيون نشينها زياده

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۳:۵۶

اخه انصافت کجاست چه طور اين حرف ميزني؟پول بيشتر که امسال دست اقاي رويانيان بوده ديگه اين همه ميدونن.داوريم انصافا امسال بخصوص استقلال بيشتر از پرسپوليس ضرر کرده حاضرم از اولين بازي ليگ داوري هاي دو تيم به گواه برنامه محبوبتون 90 مقايسه کنيم. چه طور باز اين حرف ميزني!

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۴:۱۲

چون کسي به خواسته هوادار به حرف هوادار به اومدن هوادار اهميت نميده و فقط دنبال سودجويي از هوادارا هستن ، کسي هم دلش نميخواد بازيچه دست بعضي از مديران و مربيان بشه. مثال واضح تيم تراکتور که 4 هفته است مجيد جلالي تيمو داغون کرده ولي سردار جمشيديان و استاندار تبريز دست از حمايت مجيد جلالي برنميدارن. هوادار ميگه ما توني اوليويرا رو ميخوايم جمشيديان ميگه هوادار چيزي حاليش نيس. حضور غير فوتبالي ها در تيم آخه چه ضرورتي داره؟

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۴:۵۳

وقتي نتيجه بازي ها قبل از شروع بازي توسط همکاران آقاي ... مشخص مي شود نمي شود از اين بيشتر انتظار داشت.

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۲ ۱۷:۰۰

به نظرم در اين گزارش ضعف هاي اصلي باشگاههاي ايران بدرستي آسيب شناسي شده؛ آقايان مقامات بلندپايه عمدتا سياسي فوتبال ايران لطفا بيايند و پاسخ بدهند که چه کاري براي هوادار فوتبال در ايران کرده اند؟ لطفا شعار ندهند واقعياتي را بگويند که ما هم متوجه بشويم