• سه‌شنبه / ۲۶ آذر ۱۳۹۲ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 92092618243
  • خبرنگار : 71133

دبیر جشنواره‌ فجر با این 2 فیلم چه می‌کند؟

دبیر جشنواره‌ فجر با این 2 فیلم چه می‌کند؟

فیلم‌های «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» و «ماهی و گربه» وضعیت نامشخصی برای حضور در بخش اصلی جشنواره‌ی فیلم فجر دارند.

فیلم‌های «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» و «ماهی و گربه» وضعیت نامشخصی برای حضور در بخش اصلی جشنواره‌ی فیلم فجر دارند.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، هر سال در آستانه برپایی جشنواره فیلم فجر آثاری هستند که به دلیل نمایش‌هایی که در جشنواره‌های داخلی و خارجی داشته‌اند، حضورشان در بخش اصلی جشنواره فیلم فجر با اما و اگر هایی همراه بوده است.

طبق دو بند از آیین‌نامه‌ی جشنواره‌ فجر که در یکی از آنها تصریح شده است، «شرط حضور متقاضیان بخش سینمای ایران، این است که سال تولیدشان بین 2 سال اخیر باشد» و بند مهم دیگر که در آن آیین‌نامه ذکر شده است، بر این موضوع تاکید دارد که فیلم قبل از جشنواره نباید به نمایش عمومی درآمده باشد.

اما از این دو بند همیشه تفسیرهای مختلفی شده است. نمونه آن حضور فیلم «خون بازی» رخشان بنی‌اعتماد در جشنواره فیلم شهر است که باعث شد اجازه حضور این فیلم در بخش اصلی جشنواره فیلم فجر داده نشود که در نهایت این فیلم با سایر آثار به رقابت پرداخت و تنها بنا به درخواست بنی‌اعتماد «خون بازی» در بخش‌هایی مورد ارزیابی قرار نگرفت.

سال گذشته هم «پرویز» مجید بزرگر با چنین مشکلی مواجه شد و به دلیل حضور جشنواره‌ایی که داشت در بخش جشنواره جشنواره‌های فجر به نمایش درآمد.

حتی در سال‌هایی فیلم‌های حاضر در جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان هم با چنین محدودیتی مواجه بوده‌اند.

از میان فیلم‌های متقاضی در این دوره جشنواره فیلم های «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» ساخته روح‌الله حجازی و «ماهی و گربه» ساخته شهرام مکری آثاری هستند که پیش از این در جشنواره‌های مختلف به نمایش درآمدند و جوایزی را نیز کسب کرده‌اند.

ابراهیم داروغه‌زاده قائم مقام دبیر جشنواره 32 فیلم فجر در این خصوص به ایسنا گفت: آیین‌نامه جشنواره در این مورد ابهام دارد و به نظر دبیر جشنواره بستگی دارد.

روح الله حجازی هم به ایسنا گفت: گویا مقرراتی در جشنواره وجود دارد که مانع حضور «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» در بخش رقابتی می‌شود. از مدیریت جشنواره و شورای سیاست‌گذاری درخواست دارم با توجه به اینکه این فیلم و من در دوره گذشته با بی‌مهری‌های زیادی روبرو شدیم که بچه‌های رسانه از آن خبر دارند، ترتیبی اتخاذ شود تا در این دوره هم دچار بی‌مهری نشویم.

وی خاطرنشان کرد: دبیر جشنواره و شورای سیاست‌گذاری آن، همیشه و در هر دوره می‌توانند استثنائاتی قائل شوند، همانطور که تاکنون در ادوار مختلف این اتفاق افتاده است. امروز حتی چنین استثناهایی در سخت‌گیرترین جشنواره‌های دنیا هم مدنظر قرار می‌گیرد. ما نیز امیدواریم که این استثناء برای «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو»که تاکنون تنها یک حضور بین‌المللی جدی در جشنواره «مونترال» داشته‌ است، درنظر گرفته شود.

شهرام مکری هم پیش از این به ایسنا گفته بود: در جشنواره فیلم فجر به قانون مشخصی برخورد نکردم. در سال‌های قبل مواردی را داشتیم که نمایش اولشان در جشنواره‌های دیگر بوده و در بخش رقابتی جشنواره فجر هم حضور پیدا می‌کردند اما سال گذشته فیلم «پرویز» را داشتیم که به دلیل حضورش در جشنواره‌های خارجی به بخش رقابتی راه پیدا نکرد. قانون بیشتر خاص جشنواره‌های A دنیا است که فیلم باید اولین نمایشش را داشته باشد و امیدوارم این قانون در جشنواره فیلم فجر اجرا نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha