• سه‌شنبه / ۲۶ آذر ۱۳۹۲ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 92092617942

/پاسخ سازمان سنجش‌ به کامنت‌های مخاطبان ایسنا/

کنکور و جزئیات‌ اثر 25درصدی سوابق تحصیلی

کنکور و جزئیات‌ اثر 25درصدی سوابق تحصیلی

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با حضور در ایسنا که همزمان با "هفته دانشجو" انجام شد، به پرسش‌های مخاطبان ایسنا درباره تاثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور 93 پاسخ داد و به داوطلبان و خانواده کنکوری‌ها این اطمینان را داد که نگران نباشند زیرا تصمیم‌های جدید در زمینه پذیرش دانشجو به سمت انتخاب بهترین‌ها حرکت می‌کند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با حضور در ایسنا که همزمان با "هفته دانشجو" انجام شد، به پرسش‌های مخاطبان ایسنا درباره تاثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور 93 پاسخ داد و به داوطلبان و خانواده کنکوری‌ها این اطمینان را داد که نگران نباشند زیرا تصمیم‌های جدید در زمینه پذیرش دانشجو به سمت انتخاب بهترین‌ها حرکت می‌کند.

دکتر ابراهیم خدایی در گفت‌وگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه برای بررسی تاثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی در نتایج کنکور سراسری 93 باید با روند تصمیم‌گیری مرجع تصمیم گیرنده و استدلالات آن آشنایی پیدا کرد، در عین حال اظهار کرد: تصمیم گیری در مورد نحوه تاثیرگذاری سوابق تحصیلی داوطلبان در آزمون سراسری کارشناسی برعهده سازمان سنجش نیست و سازمان تنها مجری است اما متاسفانه با توجه به اینکه هرگونه تغییری که در آزمون‌های سراسری یا دکتری اتفاق می افتد از طریق سازمان سنجش اطلاع رسانی می‌شود، داوطلبان رئیس سازمان سنجش را مسئول تصمیم گیری می‌دانند.

وی با اشاره به قانون مصوب سال 86 در رابطه با نحوه پذیرش دانشجو که به "قانون حذف کنکور" معروف شد، خاطرنشان کرد: طبق این قانون قرار بود از سال 90 کنکور سراسری به شکل مطلق حذف شود و اگر این قانون اجرا می‌شد سوابق تحصیلی به شکل صددرصدی تاثیر مستقیم در پذیرش دانشجو داشت اما این قانون به دلیل مشکلاتی که داشت نتوانست به مرحله اجرا برسد و مجلس شورای اسلامی در شهریور ماه امسال این قانون را اصلاح و بازنگری کرد .

وی با تاکید بر اینکه طبق قانون اصلاح شده سوابق تحصیلی داوطلبان در کنکور 93 ، 25 درصد تاثیر مستقیم خواهد داشت افزود: براساس این قانون تکلیفی برای سازمان سنجش، وزارت علوم و آموزش و پرورش قرار داده شده است که براساس آن باید میزان تاثیرگذاری سوابق تحصیلی در پذیرش دانشجو در طی سال‌های آینده روند افزایشی داشته باشد.

به گفته رئیس سازمان سنجش، براساس مصوبه مجلس جهت اعمال سوابق تحصیلی وزارت آموزش و پرورش مکلف است امتحانات را طبق اصول سنجش به صورت استاندارد برگزار کند البته سوابق تحصیلی در سال گذشته نیز تاثیر 25 درصدی را بر نتیجه کنکور داوطلبان داشت البته این سوابق تحصیلی فقط مربوط به یک سال یعنی سال سوم دبیرستان یا سال دیپلم داوطلبان می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه تکلیف سازمان سنجش براساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، اطلاع رسانی در زمینه تاثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی برای داوطلبان است، اظهار کرد: سازمان سنجش نیز برهمین اساس در دفترچه آزمون این تاثیر را ذکر کرده است. البته سازمان سنجش طبق استدلال‌هایی که در بحث پاسخگویی و رعایت عدالت در برگزاری آزمون سراسری داشت نظراتی را به شورای سنجش و پذیرش ارائه کرد. اما در هر صورت میزان تاثیرگذاری سوابق تحصیلی تصمیم شورای سنجش بود و سازمان سنجش نیز موظف به رعایت و اجرای آن است.

خدایی همچنین با اشاره به اینکه اکثریت داوطلبان آزمون سراسری کسانی هستند که سوابق تحصیلی آن‌ها با نتایج به دست آمده در آزمون مطابقت کلی دارد با رد نگرانی برخی داوطلبان که سوابق تحصیلی خوبی ندارند نیز تصریح کرد: تاثیر سوابق تحصیلی مشکلی در نتیجه آزمون این دسته از داوطلبان ایجاد نمی‌کند زیرا 75 درصد نتیجه مربوط به عملکرد آن‌ها در آزمون است.

معدل در نتایج کنکور تاثیری ندارد

لزوم تاثیرگذاری فرآیند چهارساله تحصیلات متوسطه در نتیجه آزمون سراسری نکته دیگریست که رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به آن اشاره کرد و با بیان اینکه معدل داوطلبان در نتایج کنکور آنها تاثیری ندارد، تصریح کرد: در بررسی سوابق تحصیلی نمرات دروس به صورت جداگانه براساس ضریب آنها در هر کدام از زیرگروه‌ها مشخص شده و تاثیرگذار خواهد بود.

خدایی با اشاره به اینکه براساس نمره کسب شده در هر درس نمی‌توان نتیجه گیری کرد که نمره به دست آمده نتیجه مثبت یا منفی بر نمره‌های کنکور خواهد داشت ، ادامه داد: نحوه تاثیر سوابق تحصیلی بر نتیجه آزمون سراسری بستگی به نمره‌ای دارد که داوطلب در کنکور کسب می‌کند به عبارت دیگر اگر تراز نمره یک فرد در کنکور از سوابق تحصیلی وی پایین‌تر باشد، سوابق تحصیلی می‌تواند تراز او را بالا ببرد. بنابراین این تاثیر نسبی است و مطلق نیست.

رییس سازمان سنجش درباره علت عدم تاثیرگذاری معدل دیپلم افرادی که پیش از سال 84 دیپلم دریافت کردند، خاطر نشان کرد: تنها سوابق تحصیلی افرادی در نتایج سراسری تاثیرگذار خواهد بود که پس از سال 84 و در امتحانات کشوری دیپلم گرفته باشند چون امتحانات قبل از سال 84 به شکل استانی برگزار می‌شد.

رییس و مشاور عالی سازمان سنجش در ایسنا

ارتباط سوابق تحصیلی و دیپلم متقاضیان با رشته مورد نظر در کنکور عنوان برخی دیگر از کامنت‌های مخاطبان ایسنا بود که رییس سازمان سنجش درباره آن نیز اظهار کرد: باید توجه داشت سوابق تحصیلی در آزمون سراسری تا 25 درصد اعمال می‌شود و بر این اساس برای افرادی که دیپلم آنها با رشته‌ای که در کنکور انتخاب کرده‌اند متفاوت است تنها دروس مشترک تاثیرگذار خواهد بود که یا درس‌های عمومی هستند و یا به صورت مشترک بین دو رشته برگزار می‌شوند.

خدایی در ادامه با تاکید بر اینکه داوطلبان باید توجه داشته باشند کنکور یک امتحان نیست که در آن کسب یک نمره برای افراد اجباری باشد، گفت: این افراد باید به این نکته توجه کنند که شرایط برای همه داوطلبان یکسان است و نباید در باره نحوه تاثیرگذاری سوابق تحصیلی در نتایج این آزمون نگرانی خاصی داشته باشند زیرا 75 درصد نتیجه به عملکرد آنها در آزمون بستگی دارد.

رئیس سازمان سنجش همچنین درباره نحوه تاثیرگذاری سوابق تحصیلی داوطلبان اظهار کرد: این سوابق تحصیلی متناسب با زیرگروه هر رشته تاثیرگذار است، بنابراین داوطلبی که در یکی از دروس نمره خوبی را در دیپلم به دست نیاورده است درصورت انتخاب رشته‌ای در زیرگروهی که ضریب درس در آن صفر است، با مشکلی مواجه نخواهد شد.

دکتر خدایی در پایان با اشاره به اینکه نتایج اعمال سوابق تحصیلی بر آزمون سراسری بعد از برگزاری آزمون و اعلام نتایج بررسی خواهد شد، گفت: در حال حاضر آموزش و پرورش نیز تلاش می‌کند امتحانات را به شکل استانداردتری برگزار کند تا نتایج به دست آمده از آن‌ها قابل اطمینان بوده و ملاک صحیحی برای اندازه‌گیری باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۱۳:۰۷

تو رو خدا پاسخ دهيد من که معدل کتبيم به دلايلي پايين است 11.86 و به رشته داروسازي علاقه خاصي دارم حالا بايد چکار کنم؟ آيا بايد رشته مورد علاقه‌ام را در خواب ببينم؟

avatar
۱۳۹۲-۱۱-۰۶ ۱۳:۲۱

خير** با معدل کم هم ميشه رشته خوبي قبول شد

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۱۳:۱۲

بالاخره که اون 25 درصد تو سرنوشت ما تاثير داره که. اين همه گفتيم سوابق تحصيلي استاندارد نيست يا حداقل براي مايي که چند سال پيش ديپلم گرفتيم دوباره امتحان بگيريد. بازم مسئولين حرف خودشونو ميزنن. براي رتبه‌هاي زير سه چهار هزار که ما داريم تلاش ميکنيم و شما با اين مصوبه آيندمونو دارين نابود ميکنين، نيم نمره هم رتبه‌ها رو جابجا ميکنه چون رقابت شديده همه درصدا نزديک به همه مصوبه تاثير قطعي سوابق تحصيلي رو لغو کنيد. ناعدالتي تا کي آخه!!؟

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۱۸:۰۳

ممنون از آقاي خدايي که با اين سخنان اميد بخش کمي از نااميدي ما رو برطرف نمودند. حقيقتا از روزي که خبر اين تاثير معدل رو شنيده بودم دست و بالم به درس خوندن نميرفت. حالم بدجوري بهم خورده بود و اميدي نداشتم. اما اين متن نسبتا اميدبخش بود. اميدوارم معدل خيلي تاثير نگذاره و نتايج خوبي بدست بياد. من شکايت نکردم ولي به بقيه دوستام ميگم شکايتشون از سازمان سنجش رو از ديوان عدالت پس بگيرند. بازم ممنون

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۱۸:۳۴

با سلام.آقاي خدايي تمام حرف هاي شما درست ولي بچه ها به جز اعتراض به شما دستشون به جايي بند نيست! شايد آموزش و پرورش براي سالهاي آتي آزمونهاي استاندارد و عادلانه‌اي برگزار کند تا جلوي تقلب گرفته شود و امتحانات از حالت شب امتحاني و حفظ کردن به سمت مفهومي شدن بره اما ما چي؟ يعني ما بايد نسل سوخته بشيم؟ با توجه به حرفهاتون خودتون هم ميدونيد که امتحانات به هيچ عنوان ملاک صحيحي نبوده (تا به امروز) لطفا پيگيري کنيد که امسال هم تاثير مثبت بشه تا اونهايي که معدلشون بد شده سريعا امسال به دانشگاه برن و ديگه سال بعد شاهد اين آشفتگي نباشيم. با تشکر

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۲۶ ۱۸:۴۰

حداقل قبل از امتحانات نهايي اطلاع ميدادين. من يه فارغ التحصيل هستم در امتحانات نهايي معدلم خيلي کم شد و در کنکور سال قبل هم نتيجه خوبي کسب نکردم. تکليف من که مطلع نبودم چيه؟

avatar
۱۳۹۲-۱۰-۲۹ ۰۴:۳۸

آقا يعني ما که معدلمون پايينه ديگه بايد با دانشگاه خوب خداحافظي کنيم؟

avatar
۱۳۹۲-۱۱-۰۶ ۱۶:۰۳

خواهش ميکنم اين طرح رو برداريد بزاريد همون تاثير مثبت بمونه. آخه چرا الان بايد بگيد!!!

avatar
۱۳۹۲-۱۱-۰۸ ۰۵:۵۷

با عرض سلام خواهش ميکنم اين طرح را براي کنکور 93 برداريد شايد يکي نمره 20 از رييس حوزه بگيره شما از کجا خبر داريد سوالهاي امتحان نهايي کجا سوالهاي کنکور کجا شايد يکي معدل سال سومش خوب نباشه ولي براي کنکور خوب خونده باشه اين فرصت را ازش نگيريد

avatar
۱۳۹۲-۱۱-۱۱ ۱۳:۴۴

سلام...توروخدا اين طرح رو واسه کنکور93 برداريد

avatar
۱۳۹۲-۱۱-۲۶ ۲۲:۲۸

ممنون که سوابق تحصيلي تاثيرمستقيم داره.

avatar
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۰:۴۷

سلام چرا ميگيد امسال تاثير مستقيم بشه.چرا هميشه به فکر مسکن هستيد.يه راه حل خوب.همه به فکر اين هستند که خودشون از رو پل رد بشند.اوني که معدلش زياده ميگه ممنون که تاثير مستقيم هست.اوني که کم آورده ميگه امسال مستقيم نشه. خوب جناب پروفسور شايد يکي بخواد پشت کنکور بمونه.به فکر مسکن نباشيم به فکر يه راهکار اصولي باشيم.با خبرهايي که از وزير جديد علوم و آموزش و پرورش ميرسه افراد فرهيخته اي به نظر مي آيند.گرچه کار سختي دارند.ولي بهتره با زبان منطق حرف بزنيم.همين که امروز حرف ما رسيده به گوش وزير همين که امروز مسئولين ميخواهند با برنامه ريزي حرکت کنند اين يعني موفقيت بزرگ.انتظار نداشته باشيد اين زلزله اي که اومده يکساله حل بشه.مشکل کنکور حل خواهد شد ولي در اين ميان اون هايي که در اوايل اين طرح تغيير هستند زيان خواهند کرد يعني ما....البته ان شا الله با تدبير مسئولين جديد اميد ما نااميد نشه و با يه تدبير و اميد درست همه راضي باشند. اي کاش مسئولين قبلي زماني که تصميم گرفتند کنکور را حذف کنند کمي هم به تقلب و سوء استفاده و عدم تعيين فرصتي براي جبران فکر ميکردند. باز هم ممنون از ايسنا.

avatar
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۰:۴۹

يادمه در تلويزيون اون نماينده اي که ميگفت ما اين کار رو کرديم تا موسسه هاي آزاد سوء استفاده نکنند اي کاش يک نفر به ايشون ميگفت کاش شما به جاي حذف ، رقابت ميکرديد.با پاک کردن صورت مسئله مشکل حل نميشه.شما هم آزمون هاي پيشرفت تحصيلي دولتي آموزش و پرورش رو از 4 مرحله ميکرديد 10 مرحله با يه بوجه بندي برنامه ريزي شده و يه بازنگري در برنامه پيش دانشگاهي که انصافا خيلي برنامه داغوني داره حتي اگه تاثير مستقيم معدل هم بياد تا چند سال باز هم پيش دانشگاهي با اين اوضاع نا به سامان خواهد ماند.مسئولين قبلي تصميم گرفتند پيش دانشگاهي رو بکنند سال چهارم متوسطه که نتيجه اين کار بدبختي ما شد که دوره از راه دور حذف شد حالا دانش آموزان مدارس غير نمونه و غير تيزهوشان مجبورند در مدرسه اي با کيفيت پايين وقت کشي کنند.البته هستند پولدارهايي که در مدارس غير انتفاعي نمره ميگيرند و حضور فيزيکي ندارند.و اين يعني عدالت آموزشي!!!!!

avatar
۱۳۹۲-۱۱-۳۰ ۰۰:۵۵

اصلا آقا من يه چيزي بگم همه اون هايي که نگران هستيد چشماتونو ببنديد بگيد تاثير معدل مستقيم نيست...الان کم کم داريم نزديک ميشيم به دوران عيد و دوران جمع بندي يعني کار داره سخت تر ميشه خيلي ها در اين دوره انصراف ميدند و عقب نشيني ميکنند فقط اون هايي ميمونند که مرد ميدان هستند مواظب باشيم با نااميدي تاثير مستقيم معدل اين زمان حساس رو از دست نديم.ياعلي