معاون اول قوه قضاییه «عشق به محرومان و مستضعفان» را گفتمان انقلاب اسلامی تعریف کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) حجتالاسلام و المسلمین سیدابراهیم رییسی در سخنان قبل از خطبههای نماز جمعه تهران افزود: مشتریمداری در فرهنگ اقتصادی اسلام یعنی تامین نظر همگان به ویژه محرومان و مستضعفان در برنامههای اقتصادی. در مدیریت اسلامی عشق به محرومان و خدمات صادقانه و بیمنت مورد تاکید قرار دارد. اما برخی فقط در پی جلب رای مردم هستند.
وی افزود: ایران جامعهای مبتنی بر اصول دقیق و هدفدار اسلامی است و مردم نسبت به این موضوع علم داشته و هوشیارند. به بیان دیگر مردم نسبت به عملکرد مسوولان در همه بخشهای نظام آگاهی دارند.
وی ارزیابی از وضعیت جاری و هدفگذاری برای بهبود شرایط کشور در همه جنبهها را خواستار شد و افزود: وضعیت «هست» باید با وضعیت «باید» مشخص شود و تفاوتها پس از شناسایی برطرف شود تا به جامعه مطلوب قرآنی نزدیک شویم.
معاون اول قوه قضاییه با تاکید بر اینکه «گفتمان انقلاب اسلامی، ثابت است ولی روشها و تاکتیکها تغییر میکند» گفت: استراتژی و راهبردهای اساسی نظام ثابت است، اما در موضوع هستهیی تاکتیکها بر اساس شرایط تغییر میکند. به عزیزان حوزه دیپلماسی توصیه میکنم با دقت بسیار زیادی بار معنایی واژههای توافقنامه هستهیی را مورد توجه قرار دهند.
وی با یادآوری سوءاستفاده اتفاق افتاده از قرارداد 1975 الجزایر گفت: در نظام حقوقی کشورمان تابعیت مضاعف را به رسمیت نمیشناسیم، ولی این تابعیت در آمریکا و کشورهای غربی پذیرفته شده است. با درج این واژه در قرارداد الجزایر از این واژه سوءاستفاده شد و طرفهای مقابل ایران این واژه را تفسیر به رای کردند و گفتند منظورمان از تابعیت مضاعف، تابعیتی است که خودمان تعریف میکنیم و بدین ترتیب منافقان و افراد فراری از ایران با طرح شکایت در کشور کانادا موفق شدند با رای دادگاه لاهه اموال و داراییهای ایران را مصادره کنند؛ بنابراین متن توافقنامه هستهیی باید به شکلی دقیق مورد توجه تیم مذاکره کننده قرار داشته باشد که مورد سوءاستفاده دشمنان نظام قرار نگیرد.
وی با بیان اینکه «در حوزه دیپلماسی سنگردار ارزشهای انقلاب اسلامی هستیم» متذکر شد: مرزبانان در حوزههای سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی حتی حق یک لحظه غفلت را ندارند.
معاون اول قوه قضاییه مواد مخدر را تهدید بالفعل جوانان ایرانی دانست و افزود: بیش از 200 هزار از اراضی افغانستان تحت نظر ناتو به کشت خشخاش اختصاص یافته است و لابراتوارهایی در نزدیکی مرز ایران زیر نظر آمریکاییها مواد مخدر صنعتی تولید و روانه بازار میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش ایستادگی امت در کنار امام را مورد بررسی قرار داد و افزود: همواره این سوال مطرح است که ایستادگی امت در کنار امام به ویژه در جنگهای سیاسی و فرهنگی و اقتصادی چه میزان است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که ایستادگی و مقاومت ملت بزرگ ایران طی این سالها به خوبی خود را نشان داد. گفتمان انقلاب اسلامی ، امام و رهبری یک گفتمان ثابت است. این گفتمان نشات گرفته از گفتمان ائمه خدا و پیامبران الهی است که باید برای جامعه تبیین شود.
وی افزود: توجه به محرومان و مستضعفان گفتمان قالب انقلاب اسلامی است، ولی عدهای طی 34 سال گذشته، در صدد گسترش گفتمان برابری و سوسیالیسم یا دموکراسی مبتنی بر اقتصاد آزاد غربی را در کشور گسترش دادند و عدهای در صدد توسعه عقلانیت لیبرال بودند در حالی که گفتمان فقه سنتی و پویا گفتمان اساسی انقلاب اسلامی است. مردم سالاری دینی و جمهوریت توام با اسلامیت هدف مسوولان ماست. ولی عدهای دموکراسی غربی را با مطرح کردن شعارهای غلط و فریب مردم، دنبال میکنند. عدهای دنبال تعامل با ظالمانند.
رییسی با تبیین ویژگیهای یاران پیامبر(ص) گفت: دشمنشناسی، دشمنستیزی، اتحاد دلهای مومنان، جلب رضای الهی و وجود سیمای بندگی در مومنان در کنار فرهنگ انتظار، مقاومت و ایستادگی آن هم در خط توحید، باید ملاک قرار گیرد. امروز پرچم انتظار و انظلام در جهان برافراشته است؛ بنابراین باید با ظالم و ظلمپذیر همچنان که در زیارت عاشورا مورد نفت و مذمت قرار گرفته است برخورد کرد.
وی یادآور شد: ملاک قیام عاشورا عمل به دین بود آن هم در عرصههای فردی و اجتماعی. در یک کلام اجرای دین در عرصه زندگی انسان هدف امام حسین (ع) بود. پیام قیام دینی امام حسین(ع) وارد کردن سیره و سلوک ایشان در متن زندگی جامعه بشری بود.
انتهای پیام
نظرات