• چهارشنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۲ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 92092014304
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

/گزارش/

وضعیت تولید سبزیجات برگی در آذربایجان‌شرقی

وضعیت تولید سبزیجات برگی در آذربایجان‌شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی مصرف سبزیجات از بروز بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان و چاقی پیشگیری می‌کند. مقدار سبزیجات مورد نیاز بدن با توجه به هرم راهنمایی غذایی به‌طور کلی روزانه 200 گرم بوده که این مقدار برای سالمندان بالای 70 سال و نوجوانان و کودکان کمتر است.

مصرف سبزیجات از بروز بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان و چاقی پیشگیری می‌کند. مقدار سبزیجات مورد نیاز بدن با توجه به هرم راهنمایی غذایی به‌طور کلی روزانه 200 گرم بوده که این مقدار برای سالمندان بالای 70 سال و نوجوانان و کودکان کمتر است.

سبزیجات برگی، ارزش غذایی فراوانی دارند در این سبزیجات کاروتنوئیدها، ساپونین‌ها، لوتئین و فلاونوئیدها یافت می‌شوند این سبزیجات فیبر، فولات و بتاکاروتن مورد نیاز بدن را دارند.

این مواد بدن را در مقابل چند نوع سرطان حفظ می‌کند. کرفس، اسفناج، بروکلی و جعفری از سبزیجات برگ سبز هستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی آذربایجان‌شرقی،«مسعود محمدیان»، رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: سبزی‌کاران استان در سال «حماسه‌ی اقتصادی» تولیدکننده‌ی 31 هزار تن از این خانواده از سبزی‌ها بودند.

وی، افزود: 1600 هکتار از اراضی استان به کشت سبزی برگی اخثصاص یافته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به مصرف بهینه‌ی آب در تولید سبزی گفت: با در نظر گرفتن کم آبی و قرار گرفتن استان در موقعیت خشک و نیمه خشک در کشور، مصرف بهینه‌ی آب با اجرا شدن الگوی کشت امکانپذیر است.

محمدیان ادامه داد: در صورت کشت و توجّه بیشتر به سبزیجات و محصولات صیفی که تامین‌کننده‌ی انواع ویتامین‌ها، فیبر و املاح مورد نیاز بدن بوده و کاهش و پیشگیری بیماری‌ها، سوءتغذیه و فقر غذایی، کاهش هزینه‌های مصرف دارو و در نهایت سلامت جامعه دور از انتظار نیست.

براساس این گزارش، «ایوب ایرانی‌فام»، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی نیز با اشاره به اهمیت الگوی کشت در تأثیر مطلوب استفاده از منابع تولید در بخش کشاورزی، گفت: این معاونت نهادینه‌سازی استفاده‌ی بهینه از منابع تولید و الگوی کشت را در بخش تولید سبزی و صیفی به جهت دستیابی به تولید کیفی وکمی با حداقل منابع مصرفی به‌خصوص آب مد نظر داشته و با استفاده از امکانات مورد نیاز، درصدد تحقق آن است.

وی یادآور شد: افزایش تولید 10 درصدی سبزی برگی در استان نسبت به پارسال از موفقیت‌های چشمگیر سبزی‌کاران استان است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی یادآور شد: برای تداوم امکان برداشت سبزی تُرد و تازه لازم است به‌فاصله‌ی زمانی هر دو تا 4 هفته تا زمان مناسب بودن شرایط آب و هوایی، کشت آن تکرار شود.

ایرانی‌فام ادامه داد: سبزیجات برگی به روش‌های مختلفی قابل کشت است اما بذرپاشی به‌صورت درهم بیشترین عملکرد را دارد.

وی با بیان این‌که رعایت تناوب و آیش برای افزایش کمّی و کیفی محصول ضروریست، افزود: تولید محصولاتی با کیفیت و رعایت نکات بهداشتی در تولید سبزیجات برگی، اهمیت بسیاری دارد.

«سعید سلیمانی»، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی نیز به ایسنا گفت: تبریز و مراغه تولیدکننده بیش از 60 درصد از سبزیجات برگی استان هستند.

وی افزود: از جمله سبزیجات برگی تولیدی در استان می‌توانیم به ریحان، شاهی، تره، ترخون، جعفری، گشنیز، نعناع و اسفناج اشاره کنیم.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی افزود: کارشناسان عملکرد 19 تن در هر هکتار برای سبزی برگی در استان برآورد کرده‌اند.

سلیمانی یادآور شد: سبزیجات برگی به‌علت این‌که چین داده و مرتب برداشت می‌شوند، آفات به آنها کمتر خسارت زده و نیازی به سمپاشی ندارند.

وی افزود: زمان برداشت بستگی به نوع سبزی دارد و از حدود 25 روز پس از کاشت مانند شاهی، تربچه و چندین ماه مانند کلم‌ها تا برداشت به طول می‌انجامد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی افزود: برای آبیاری این مزارع از آب سالم چاه‌ها و قنات استفاده می‌شود و فاضلاب و آب‌های ناسالم جایی در آبیاری سبزیجات این استان ندارند و کشاورزان نیز از کودهای آلی و ریزمغذی‌ها به‌جای کودهای شیمیایی استفاده می‌کنند.

سلیمانی با عنوان کردن زمان مناسب برداشت سبزیجات برگی گفت: در صورتی که کود ازته بیشتر از حد لازم به مزرعه داده شده باشد برای جلوگیری از تجمع نیترات در سبزیجات برگی، برداشت در بعدازظهر را گوشزد می‌کند.

بر اساس این گزارش، آذربایجان‌شرقی می‌تواند بستری مناسب برای تولید سبزیجات برگی باشد و تولیدکنندگان با افزایش سطح زیرکشت و افزایش تولید این گروه از گیاهان نقش بیشتری را در تامین در سلامت جامعه ایفا کنند.

گزارش: امیر مسعود طایفه سلطانخانی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha