• سه‌شنبه / ۵ آذر ۱۳۹۲ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 92090503406
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

شناسایی منطقه تصمیم‌گیری‌های مهم در مغز

شناسایی منطقه تصمیم‌گیری‌های مهم در مغز

محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا طی پژوهشی متوجه نقش حیاتی قسمتی از مغز در قدرت تصمیم گیری شدند.

محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا طی پژوهشی متوجه نقش حیاتی قسمتی از مغز در قدرت تصمیم گیری شدند.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان محققان دریافتند منطقه‌ای در مغز موسوم به "lateral habenula" یا به اختصار "LHB" که پیش از این در بروز افسردگی و رفتارهای اجتنابی پر نقش عنوان شده بود، در اقدام به تصمیم گیری‌های مهمی نظیر انتخاب فرصت شغلی بهتر یا خرید خانه و خودرو نیز به عنوان عاملی جدایی ناپذیر محسوب می‌شود.

طی این مطالعه، دانشمندان موش‌های آزمایشگاهی را به منظور انتخاب پاداش کوچک منظم (پلت غذا) یا پاداش بالقوه بزرگتر (چهار پلت غذا) که به طور نامنظم به آنها داده می‌شد، تربیت کردند.

مانند انسان‌ها، موش‌ها هم تمایل به انتخاب پاداش‌های بزرگتر داشتند؛ البته زمانی این پاداش‌های بزرگ را انتخاب می‌کردند که بازه‌های زمانی بین این پاداش‌ها کم بوده و علاوه بر این ریسک کمتری را برای این پاداش متحمل می‌شدند. در غیر این صورت، پلت‌های غذایی کمتر را انتخاب می‌کردند.

تحقیقات پیشین نشان داده که غیر فعال کردن (LHB) می‌تواند باعث شود که موش‌ها جایزه بزرگتر و به اصطلاح پر ریسک‌تر را انتخاب کنند. اما در این تحقیق موش‌ها طی زمان‌های مختلف، هر دو گزینه را انتخاب می‌کردند؛ بدین معنا که قدرت انتخابشان را برای انتخاب گزینه بهتر از دست داده بودند.

به گفته محققان، یافته‌های به دست آمده برای درمان افسردگی، کاربردهای مهمی خواهد داشت چرا که "تحریک عمقی مغز" که تصور می‌شد (LHB) را غیر فعال می‌کند، نشان داده که علائم افسردگی را در انسان‌ها بهبود می بخشد و این نتایج حاکی از آن است که این بهبود به این خاطر نیست که بیماران احساس خوشحالی می کنند بلکه دیگر به چیزهایی که باعث احساس افسردگی شان می‌شده، توجه نمی‌کنند!

به گفته پژوهشگران، درک بیشتر فرآیند تصمیم گیری در مغز، امری بسیار مهم است چرا که بسیاری از اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنی، سوء مصرف مواد محرک و افسردگی با بروز اختلال در این فرآیند مرتبط هستند.

این پژوهش در مجله "Nature Neuroscience " منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha