• چهارشنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۲ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 92082918175

مرور 35 سال عکاسی ایران در «10 روز با عکاسان»

مرور 35 سال عکاسی ایران در «10 روز با عکاسان»

دومین دوره برنامه «10 روز با عکاسان» از روز شنبه، دوم آذر ماه به مدت 10 روز با عنوان نمایشگاه «پروژه عکاسی» در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

دومین دوره برنامه «10 روز با عکاسان» از روز شنبه، دوم آذر ماه به مدت 10 روز با عنوان نمایشگاه «پروژه عکاسی» در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در نشست خبری دومین دوره برنامه «10 روز با عکاسان»، ساعد نیک‌ذات (رییس انجمن عکاسان ایران) درباره‌ی این برنامه گفت: سال گذشته فرزاد هاشمی از اعضای هیات مدیره انجمن عکاسان طرحی را مطرح کرد که در جلسات متعدد صیقل داده شد و اولین دوره برنامه «10 روز با عکاسان» با برنامه‌هایی چون برگزاری نمایشگاه کتاب در حوزه عکاسی، نمایشگاه عکس از اساتید و اعضای انجمن، نمایشگاه زلزله آذربایجان و اعتیاد، نمایش فیلم، ورک‌شاپ و میزگرد برگزار شد.

او افزود: در برنامه سال پیش ما از 15 نفر از عکاسان پیشکسوت تجلیل کردیم که به عنوان اعضای دائمی انجمن عکاسان معرفی شدند. آن زمان به خاطر مسائل اقتصادی در سطح جهان و ایران، اسپانسرهای مالی از برگزاری این برنامه انصراف دادند و ما با تکیه بر حق عضویت اعضاء، اولین دوره آن را برگزار کردیم. امسال هم به خاطر مسائلی مثل جابه‌جایی دولت و مشکلات مؤثر در اقتصاد، باز هم بر خودمان تکیه کردیم و به عنوان NGO کار خود را ادامه خواهیم داد.

نیک‌ذات همچنین گفت: عنوان نمایشگاه امسال «پروژه عکاسی» است که توسط سیف‌الله صمدیان دبیر اجرایی برنامه «10 روز با عکاسان» در جلسات هیات مدیره مطرح شد. البته قرار بود این طرح سال پیش و در دوسالانه عکاسی اجرا شود که به دلیل عدم تفاهم با وزارت ارشاد برای برگزاری دوسالانه عکاسی به سرانجام نرسید و تصمیم گرفتیم آن را در دومین برنامه «10 روز با عکاسان» بگنجانیم. این موضوع به پروژه‌های عکاسی در ایران می‌پردازد که سال‌ها روی آن‌ها بر یک مبنای فکری کار شده است و تبدیل به مانیفست و بیانیه شده‌اند.

نشست خبری ده روز با عکاسان

او ادامه داد: از سال 84 انجمن به شکل انتخاباتی، هیات مؤسس خود را با بیش از 600 عکاس برگزار کرد که 13 نفر انتخاب شدند. اولین مجمع عمومی انجمن عکاسان در آذر ماه سال 88 برگزار شد و هیات مدیره از میان همان 13 نفر انتخاب شدند. ما بیش از سه سال تلاش کردیم تا پروانه بهره‌برداری انجمن را با تمام فراز و فرودهای کشور دریافت کنیم. پروسه گرفتن این مجوز به حدی طول کشید که می‌خواهم در آینده مقاله‌ای در این مورد چاپ کنم. عکس‌هایی که ما برای گرفتن مجوز در نظر گرفته بودیم، سند و گواهی هستند بر تأمل و صبوری ما که می‌خواستیم در مدار قانون حرکت کنیم.

ربیس انجمن عکاسان درباره هدف تشکیل انجمن عکاسان گفت: بزرگترین هدف ما هویت بخشیدن به هنر عکاسی است. ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که دست هر کس یک دوربین است و با آن عکاسی می‌کند. به نحوی که تصویری که ما از هنر عکاسی و عکاس حرفه‌ای در ذهن داریم،‌ مخدوش شده است؛ بنابراین باید از نظر حرفه‌ای یک نظام به عکاسی داده می‌شد که عکاسان با هویت سازمان‌یافته فعالیت‌های خود را ادامه دهند.

او در پایان خاطرنشان کرد: پوستر دومین دوره برنامه «10 روز با عکاسان» توسط ابراهیم حقیقی، گرافیست مطرح کشور ما که نشان انجمن را هم طراحی کرده، طراحی شده است و امیدوارم این دوره از برنامه تبدیل به یکی از آموزنده‌ترین دوره‌های عکاسی در طول این سال‌ها باشد.

***

در ادامه نشست سیف‌الله صمدیان، دبیر اجرای دومین دوره برنامه «10 روز با عکاسان» گفت: شاید جدیدی‌ترین حرکت آموزشی ما برای جامعه عکاسی در 10 روزی باشد که این برنامه برگزار خواهد شد. این روزها خیلی‌ها عکاسی می‌کنند، به صورت تک‌عکس یا مجموعه‌ای، اما رسیدن به یک پروژه عکاسی مسیری طولانی به لحاظ تجربه و عمق به لحاظ معنادهی نیاز دارد که باید در یک زمان طولانی اتفاق بیفتد به همین دلیل عنوان نمایشگاه را «پروژه عکاسی»‌ انتخاب کردیم تا نمونه‌های بارزی از تاریخ عکاسی ایران را برای آموزش به نمایش بگذاریم.

نشست خبری ده روز با عکاسان

او افزود: به خاطر معلق بودن بودجه در نظر گرفته شده توسط دولت و همچنین تحریم‌ها، ما در دوره پیش و همچنین این دوره با مشکلات مالی فراوانی روبرو بوده‌ایم. 21 پروژه برای نمایش آماده شده که سعی کردیم خرج روی دست کسی نگذارد. این پروژه‌ها مانند مؤلف بودن در هر رشته‌ای، یک ایده را مدیریت زمانی و محتوایی کرده‌اند و به صورت خلاقانه پیگیری شده است. برخی از این پروژه‌ها 20 تا 30 سال است که کار می‌شوند و هنوز ادامه دارند. معادل این پروژه‌ها مانند آفرینش یک سمفونی برای یک آهنگساز است.

صمدیان همچنین عنوان کرد: عکاسی امروز در هر خانه یک عضو رسمی، غیررسمی یا نفوذی دارد. حداقل در هر خانه یک نفر هست که با موبایل یا دوربین‌های دیجیتال عکاسی می‌کند. این مساله برای هنر عکاسی هم خیر داشته است و هم ظلم که امیدوارم این دو در کنار هم به یک نتیجه مثبت در تاریخ هنر برسند. فرق بین عکاسی و عکس‌برداری را جامعه و تاریخ عکاسی مشخص می‌کند. امیدوارم این شتاب‌زدگی ناشی از انقلاب دیجیتال که بر ذهن و دست و عمل همه تأثیر گذاشته است به یک فرآیند ماندگار ختم شود.

دبیر اجرایی دومین دوره برنامه «10 روز با عکاسان» درباره‌ی برنامه‌های این دوره گفت: ما در این دوره 35 سال عکاسی ایران را مرور خواهیم کرد، دوره‌ای که با عکاسی افرادی چون محمود کلاری، کاوه گلستان و محمد فرنود از نخستین روزهای انقلاب آغاز شده و همچنان ادامه دارد. پروژه مشترکی را که گلستان و فرنود با عنوان «به مجنون بگو زنده بمان» تهیه کرده بودند و همچنین پروژه آزاده اخلاقی با عنوان «به روایت یک شاهد عینی» از جمله پروژه‌های عکاسی هستند که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته خواهد شد.

او ادامه داد: ما تصمیم گرفتیم به جز نمایش عکس‌ها و بیانیه هر عکاس برای پروژه خود و بیوگرافی‌اش، چهار شب را برای میزگرد با حضور عکاسان و کارشناسان که از میان اعضای هیات مدیره انجمن انتخاب می‌شوند، داشته باشیم. در این میزگردها، عکاسان در مورد پروژه خود هدف‌شان از شروع آن و مراحل طی شده تا پایان اجرای پروژه را توضیح می‌دهند.

صمدیان همچنین درباره اتفاقی که در «پرس‌بوک» افتاد و مسؤولان خانه هنرمندان برخی از تابلوها را پایین آوردند، گفت: من خودم عضو شورای عالی هستم که کارها را برای بازدید و نمایش در خانه هنرمندان انتخاب می‌کند. سیاستی که اینجا حاکم است، حاصل لحظه‌های سیاست‌زده‌ای که در بعضی مقاطع اتفاق می‌افتد، نیست. من در جریان اتفاقی که برای برخی از تابلوهای «پرس‌بوک» افتاد نیستم اما معتقدم پایین آوردن تابلوها زشت‌ترین کاری است که می‌توان انجام داد و باید نماینده‌ها اجازه نمایش نمی‌دادند.

او ادامه داد: در مملکتی که کار اجرایی درستی در حوزه و ارشاد انجام نمی‌شود، این فقط خانه هنرمندان است که بدون وابستگی به جهات مختلف کار می‌کند و ما دوست نداریم به خاطر یک عده جوان که می‌خواهند اسم‌شان مطرح شود، کل سیاست خانه هنرمندان را مورد نقد قرار بدهیم. امیدوارم در دولتی که گفته است می‌خواهد کارها را به انجمن‌ها و بخش خصوصی واگذار کند، شاهد عمق محتوای کارها به صورت یک‌دست و بدون آشفتگی باشیم.

نشست خبری ده روز با عکاسان

نشست خبری ده روز با عکاسان

نشست خبری ده روز با عکاسان

نشست خبری ده روز با عکاسان

***

به گزارش ایسنا، برنامه میز گردهای ده روز با عکاسان (نمایشگاه پروژه عکاسی) به شرح زیر است:

*** سه شنبه 5 آذر

سالن شهناز ساعت 16 الی 17:30

میزگرد عکاسان گروه 1

1- مجید دوخته چی زاده ( چند گانگی )

2- آزاده اخلاقی ( به روایت یک شاهد عینی )

3- ابراهیم حقیقی ( طبیعت بیجان )

کارشناس مجری: ابراهیم حقیقی

سالن شهنازساعت 18 الی 19:30

1- رومین محتشم ( پرسه های بی سر انجام )

2- صمد قربانزاده ( کابوس های خاکستری )

3- علیرضا میرزایی ( تبعید به ساعت گرگ و میش )

کارشناس مجری: محمد مهدی رحیمیان

*** چهارشنبه ششم آذر

سالن شهناز ساعت 16:30 الی 19:30

میزگرد عکاسان گروه 2

1- نیکول فریدنی ( ایران سیاه و سفید )

2- مرتضی پور صمدی ( عشایر ایران )

3- امیر علی جوادیان ( عروسی های سنتی ایران)

4- محمد رضا بهار ناز ( عروس برون)

کارشناس مجری: فرزاد هاشمی

شنبه 09/09/92

سالن شهناز ساعت 16الی 17:30

میزگرد عکاسان گروه 3

1- فخر الدین فخر الدینی ( پرتره مفاخر ایران )

2- محسن راستانی ( خانواده ایرانی )

3- مهدی منعم ( قربانیان جنگ تحمیلی )

کارشناس مجری: مسعود زنده روح کرمانی

سالن شهناز ساعت 18 الی 19:30

1- مریم زندی ( چهره ها )

2- مجید سعیدی ( زندگی در جنگ )

3- بهزاد ترکی زاده (رویای آبی )

کارشناس مجری: سعید دستوری

*** یکشنبه 10 آذر

سالن شهناز ساعت 16:30 الی 19:30

میزگرد عکاسان گروه 4

1- محمود کلاری (روزهای انقلاب )

2- کاوه گلستان (به مجنون بگو زنده بمان )

3- محمد فرنود ( به مجنون بگو زنده بمان)

4- جمشید بایرامی ( مستند اجتماعی آئینی )

5- عباس تحویلدار ( ادیان در ایران )

کارشناس مجری: محمود کلاری

دومین دوره برنامه «10 روز با عکاسان» از روز شنبه دوم آذرماه به مدت 10 روز و با حضور پروژه‌هایی ازعکاسانی چون نیکول فریدنی، فخرالدین فخرالدینی، مریم زندی، کاوه گلستان، ابراهیم حقیقی، محمود کلاری، مرتضی پورصمدی، محمد فرنود، مجید دوخته‌چی‌زاده، محسن راستانی، مهدی منعم، جمشید بایرامی، محمدرضا بهارناز، امیرعلی جوادیان، رومین محتشم، مجید سعیدی، بهزاد ترکی‌زاده،‌ عباس تحویلداری، علیرضا میرزایی، آزاده اخلاقی و صمد قربان‌زاده در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha