• شنبه / ۲۵ آبان ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 92082514857
  • منبع : صدا و سیما

ساخت برنامه‌ای در ژانر دانش‌نما برای تلویزیون

«چیستا» نخستین برنامه تلویزیونی ایرانی در ژانر دانش‌نما به تهیه‌کنندگی سید محسن حسینی در 26 قسمت 40 دقیقه‌ای برای پخش از آنتن شبکه دو تهیه می‌شود.

«چیستا» نخستین برنامه تلویزیونی ایرانی در ژانر دانش‌نما به تهیه‌کنندگی سید محسن حسینی در 26 قسمت 40 دقیقه‌ای برای پخش از آنتن شبکه دو تهیه می‌شود.

به گزارش سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا، سید محسن حسینی در توضیح این خبر گفت: «چیستا» (Science show ) یا به تعبیری برنامه‌ای دانش‌نماست که تلاش می کند مخاطبان خود را با پدیده‌های شگفت انگیز علمی آشنا کند.

وی افزود: این برنامه استودیویی - ترکیبی که به سفارش گروه نوجوان شبکه در حال تولید است، مجموعه آزمایش‌های جذاب و شگفت‌انگیز برای همه گروه‌های سنی را به نمایش دربیاورد.

به گفته این تهیه‌کننده اجرای این برنامه علمی به دکتر علی عبدالعالی عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت، مهندس علیرضا قشقاوی کارشناس برجسته ترویج علم کشور و ابوالفضل آقاخانی مجری برنامه‌های تلویزیون سپرده شده است.

حسینی ادامه داد: این برنامه علمی تلویزیونی با حضور 50 نوجوان و بزرگترهای آن‌ها در حال ضبط است و تلاش می‌کند تا نوجوانان را با اخرین پیشرفت‌های علمی بشر مطلع کند.

وی تصریح کرد: تحقیق و پژوهش این کار بیش از دو سال به طول انجامیده و کوشیدیم مواردی را انتخاب کنیم که دانستن آنها برای مخاطبان تلویزیون جذاب باشد.

ابوالفضل حاجیان به عنوان کارگردان تلویزیونی و حسن محمدی به عنوان کارگردان هنری این پروژه را همراهی می کنند.

وی یادآور شد: علی بخش زاده مدیر شبکه دو به همراه سایر مدیران این شبکه در بازدیدی که از پشت صحنه این پروژه تلویزیونی داشتند در جریان مراحل تولید و ساخت آن قرار گرفتند.

*** پرورش حس خودباوری نوجوانان خلاق ایرانی در مسابقه «چیستا»

عضو تیم اصلاح سناریو و طراحی دستگاه‌های برنامه «چیستا» گفت: همه دستگاه های طراحی شده برای این مسابقه ساخت مهندسان ایرانی است و سبب تقویت حس خودباوری در نوجوانان ایرانی می‌شود.

مصطفی حوائجی افزود: دستگاه های آزمایشگاهی که در این شو علمی به کار گرفته می شوند در مقیاس بزرگ ساخته شده تا بتوان توسط آن پدیده های علمی را پیش چشم مخاطبان آشکار کرد.

وی گفت: «چیستا» برنامه‌ای علم محور است که تلاش می‌کند مفاهیم علمی را با بیانی نرم و قابل فهم به همه گروه های سنی به ویژه نوجوانان ارائه کند، تفاوت این کار با مستند علمی این است که در آن با حضور مجری و پیش بینی آیتم های متفاوت و جذاب فضایی هیجان انگیز برای نوجوانان ایجاد خواهیم کرد.

حوائجی تصریح کرد: برای این منظور ناچار به تولید دستگاه هایی بودیم که هم بتوان آزمایش های فیزیک را توسط آن ها انجام داد و هم اینکه از قابلیت لازم برای استفاده در یک برنامه نمایشی برخوردار باشند.

وی گفت: این دستگاه ها توسط کارگردان طراحی، توسط تیم طراحی اصلاح و روش ساخت مشخص و سپس در مجموعه فن آموز تولید می شوند.

حوائجی افزود: کار مجموعه فن آموز ایجاد پارک های علمی و ساخت وسائل و تفریحات با ماهیت علمی است؛ بنابراین تلاش شده در این مسابقه از تجربه‌های موجود در این حوزه استفاده کنیم.

به گفته وی «چیستا» با اقتباس از نمونه‌های خارجی ساخته می‌شود اما همه دستگاه‌های آن ایرانی هستند و تلاش شده طی آن توان فنی مهندسان ایرانی در ساخت دستگاه‌های آزمایشی به نمایش گذاشته شود.

عضو تیم اصلاح سناریو و طراحی دستگاه های مورد نیاز برنامه «چیستا» افزود: این اتفاق نه به شکل شعاری بلکه به شکل واقعی رخ می‌دهد و حس خودباوری را در نوجوانان ایرانی برمی‌انگیزد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha