دو جراح زانوی بیمارستان دانشگاه لوون رباط جدیدی در زانوی انسان کشف کردند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این رباط نقش مهمی را در بروز عارضه در بیماران مبتلا به پارگیهای رباط متقاطع قدامی (ACL) ایفا میکند.
علیرغم جراحی موفقیتآمیز ترمیم و توانبخشی آن، تعدادی از بیمارانی که ACL آنها ترمیم میشود، 'pivot shift' یا ماجراهایی را تجربه میکنند که طی آنها زانو از فعالیت باز میماند.
طی چهار سال اخیر، دکتر استیون کلاس و پروفسور یوهان بلمانز در حال انجام تحقیقاتی به منظور یافتن علت آسیبهای جدی ACL بودهاند.
آنها مطالعه خود را با مقالهای آغاز کردند که در سال 1879 و توسط یک جراح فرانسوی نوشته شده بود و وجود یک رباط اضافی موجود در زانوی انسان را فرض میکرد.
این فرض درست از آب درآمد و پزشکان بلژیکی نخسیتن محققانی بودند که با استفاده از تکنیکهای تشریح رباط ناشناخته را پس از مطالعه وسیع شناسایی کردند.
مطالعه آنها نشان میدهد رباطی به نام anterolateral ligament) ALL) در 97 درصد از زانوهای انسانی موجود است و این که pivot shift در اثر آسیب به رباط ALL ناشی میشود.
یافتههای این محققان در مجله Journal of Anatomy منتشر شد و «انجمن آنتومی» این تحقیق را بسیار نوآورانه خواند.
مطالعه انجام شده تفکرات پزشکی در مورد آسیبهای جدی ACL را زیر سوال میبرد و نشاندهنده موفقیت در درمان بیماران مبتلا به این آسیب است.
دکتر کلاس و پروفسور بلمانز هماکنون در حال مطالعه بر روی نوعی تکنیک جراحی با هدف ترمیم آسیبهای ACL هستند و نتایج آنها طی چند سال آینده آماده خواهد بود.
پارگیهای مزبور در میان ورزشکاران در ورزشهایی مانند فوتبال، بسکتبال و اسکی شایع است.
انتهای پیام
نظرات