• یکشنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۲ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 92081912000
  • خبرنگار : 71415

نخست‌وزیر هند نیز به نشست کشورهای مشترک‌المنافع در سریلانکا نمی‌رود

نخست‌وزیر هند نیز به نشست کشورهای مشترک‌المنافع در سریلانکا نمی‌رود

به دنبال اعلام غیبت نخست‌وزیر هند به عنوان رهبر بزرگترین کشور اتحادیه کشورهای مشترک‌المنافع در نشست این اتحادیه در کشور سریلانکا، این موضوع باعث آسیب به اعتبار این نشست و همچنین آزردگی خاطر دیوید کامرون شده است.

به دنبال اعلام غیبت نخست‌وزیر هند به عنوان رهبر بزرگترین کشور اتحادیه کشورهای مشترک‌المنافع در نشست این اتحادیه در کشور سریلانکا، این موضوع باعث آسیب به اعتبار این نشست و همچنین آزردگی خاطر دیوید کامرون شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از روزنامه گاردین، مقامات هند اعلام کرده‌اند مانموهان سینگ، نخست‌وزیر هند در نشست مناقشه‌برانگیز چند روز آینده اتحایده کشورهای مشترک‌المنافع در سریلانکا حضور پیدا نخواهد کرد.

رسانه‌های هند امروز (یکشنبه) گزارش دادند که مانموهان سینگ قرار است در نامه‌ای به ماهیندا راجاپاکسا، رئیس‌جمهوری سریلانکا در خصوص تصمیم خود توضیح دهد.

با وجود آنکه غیبت سینگ ریشه در ملاحضات سیاسی داخلی هند دارد اما این غیبت ضربه‌ای به اعتبار این اتحادیه خواهد بود چرا که هند بزرگترین کشور عضو اتحادیه کشورهای مشترک‌المنافع است. این مساله همچنین باعث آزردگی خاطر دیوید کامرون،‌ نخست‌وزیر انگلیس خواهد شد.

کامرون اعلام کرده است، حضورش در سریلانکا یک تصمیم درست است و پیامی سرسختانه را در خصوص سابقه حقوق بشری مقامات سریلانکا در بر خواهد داشت. دولت سریلانکا متهم است به اینکه موجی از سرکوبگری را برای خاموش کردن منتقدان خود به راه انداخته و در تحقیقات درباره جرایم جنگی نیروهای مسلح خود در جریان روزهای آخر جنگ داخلی 26 ساله علیه جدایی‌طلبان تامیل در شمال کوتاهی کرده است.

یک کمیته پارلمانی انگلیس به توصیف سوءاستفاده‌های حقوق بشری مداوم سریلانکا پرداخته و سازمان ملل نیز انتقادات خود را به‌ویژه در زمینه فقدان تلاش در راستای آشتی میان اکثریت سینهالا و همینطور قوم تامیل مطرح کرده است.

این در حالی است که تاکنون استفن هارپر، نخست‌وزیر کانادا تنها مقامی بود که پیشتر نشست سریلانکا را تحریم کرده بود.

این نشست تحت عنوان "نشست سران دولت‌های کشورهای مشترک‌المنافع" هر دو سال یکبار برگزار می‌شود و ریاست آن به عهده شاهزاده چارلز، ولیعهد انگلیس است.

این نشست مناقشه‌ای را برای دولت هند به وجود آورده است. روابط هند با سریلانکا اغلب پیچیده و متشنج بوده است. در سال‌های اخیر نفوذ چین در سریلانکا افزایش یافته و هند نگران است که بدتر شدن روابطش با سریلانکا به نفع پکن تمام شود.

این در حالی است که برخی از مقامات ایالت تامیل نادو در جنوب هند که در آن رای دهندگان به لحاظ قومی و زبانی نزدیک به تامیل‌های سریلانکا هستند، بارها مانموهان سینگ را تحت فشار قرار داده‌اند تا علیه نقض حقوق بشر در سریلانکا مواضع سرسختانه‌ای اتخاذ کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha