معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با بیان اینکه با کاهش سقف بودجه سال جاری به رقم واقعی 150 هزار میلیارد تومان هیچگونه کسری در بودجه سال جاری وجود نخواهد داشت، گفت: بیتردید سقف بودجه سال 93 نسبت به این رقم رشد خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدباقر نوبخت در حاشیه همایش روز ملی آمار در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه کسری بودجه سال جاری تا چه حد پیشبینی میشود، گفت: با توجه به لایحه اصلاحیه قانون بودجه 92 که با همکاری و واقعبینی در کمیسیون برنامه و بودجه به تصویب رسید توانستیم سقف بودجه را تا حد واقعی تقلیل داده و تا پایان سال هیچگونه کسری تا پایان سال وجود نخواهد داشت.
وی هم چنین در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه سقف بودجه سال آینده نسبت به سال جاری چه تغییری خواهد کرد، افزود: در سال جاری 210 هزار میلیارد تومان در قانون بودجه پیشبینی شده بود که با توجه به لایحه تقدیمی به مجلس و کاهش سقف درآمدها به 150 هزار میلیارد تومان قطعا از آنجایی که بودجه سال آینده بر همین اساس تهیه میشود، میتوان گفت که نسبت به 150 هزار میلیارد سال 92 سقف بودجه سال 93 رشد خواهد داشت.
* سه مولفه اصلی تعیینکننده تعیین نرخ ارز در بودجه سال آینده
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا مبنی بر تعیین نرخ ارز در بودجه سال آینده افزود: دولت هنوز به جمعبندی در این مورد نرسیده است و بعد از اینکه ستاد بودجه جمعبندی نهایی را در مورد میزان فروش نفت، قیمت هر بشکه نفت و نرخ تسعیر برابری ریال و دلار به عنوان سه مولفه اصلی تعیینکننده درآمدهای نفتی و یا واگذاری داراییهای سرمایهای انجام دهد نرخ ارز مشخص خواهد شد.
* تعیین قیمت نفت در بودجه 93
نوبخت در ادامه در مورد تعیین قیمت نفت در بودجه 93 نیز توضیح داد: قیمت نفت براساس میزان پیشبینی شده در قانون بودجه خواهد بود هرچند که اکنون میزان درآمد نفتی و مالیاتی کمتر از مصوب است، اما از آنجایی که کمیسیون برنامه و بودجه پیشنهاد لایحه دولت برای ارقام جدید را پذیرفت مشکلی در این زمینه ایجاد نخواهد شد.
وی همچنین در مورد تهیه لایحه بودجه سال 93 گفت: همانطور که بخشنامه بودجه را در روزهای گذشته به دستگاههای اجرایی ابلاغ کردیم تا چند روز آینده اطلاعات مورد نظر از دستگاههای ملی و استانها فراخوان شده و امیدواریم ستاد مثل برنامه زمانبندی لایحه را به موقع تهیه و به مجلس تقدیم کند.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاری مربوط به اینکه نظر دولت در مورد نرخ تسهیلات و سپردهها در شورای پول و اعتبار چیست؟ گفت: در این زمینه شورای پول و اعتبار تصمیمگیرنده اصلی است و باید متناسب با واقعیتها و اقدامات کارشناسی تصمیمگیری خود را انجام دهد اما اکنون هیچ جمعبندی مشخصی در دولت نسبت به اعداد و ارقام در دولت نهایی نشده است.
* حذف سه دهک درآمدی
نوبخت در ادامه در مورد حذف سه دهک پردرآمد از دریافت یارانه نقدی گفت: با تشکیل کارگروههای مختلف و بحثهای کارشناسی مفصل در حال بررسی این موضوع هستیم اما هیچگونه اقدامی را حتی اگر فرصت کافی تا پایان سال برای حذف دهکها نداشته باشیم، بدون نظر قطعی و کارشناسی انجام نخواهیم داد.
وی افزود: ارقام و اطلاعات کافی برای شناسایی و حذف دهکهای مورد نظر وجود ندارد و برای انجام چنین کار حساس و مهمی باید تقویت و پردازش کافی انجام شود. این در حالی است که دولت معتقد است به هیچ عنوان نباید اقداماتش موجب ایجاد تنش و چالش برای مردم شود.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در مورد اینکه آیا مرحله دوم هدفمندی یارانهها و افزایش 38 درصدی قیمت حاملهای انرژی در لایحه بودجه سال جاری و یا آینده اعمال خواهد شد، تاکید کرد: دولت در جایگاه قوه مجریه باید قوانین و مصوبات مجلس را رعایت کند و با توجه به اصلاحاتی که در روند اجرای قانون هدفمندی یارانهها به وجود آمده تلاش خواهیم کرد تا به گونهای مناسب اقدام کنیم که کمترین چالش برای جامعه ایجاد شود.
انتهای پیام
نظرات