• سه‌شنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۲ / ۰۰:۴۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 92071610151

سهم حمل و نقل ریلی در مصرف انرژی چقدر است؟

سهم حمل و نقل ریلی در مصرف انرژی چقدر است؟

مدیر بخش تقاضای طرح جامع انرژی سهم حوزه حمل و نقل ریلی در مصرف انرژی را 0.6 درصد عنوان کرد و گفت: این رقم در مقایسه با سهم 93 درصدی جاده از ظرفیت‌های قابل توجه این حوزه برای بهره‌گیری و توسعه حکایت دارد.

مدیر بخش تقاضای طرح جامع انرژی سهم حوزه حمل و نقل ریلی در مصرف انرژی را 0.6 درصد عنوان کرد و گفت: این رقم در مقایسه با سهم 93 درصدی جاده از ظرفیت‌های قابل توجه این حوزه برای بهره‌گیری و توسعه حکایت دارد.

حامد حوری جعفری با بیان اینکه در بررسی میزان مصرف سوخت عمدتا مدیریت عرضه و تقاضا مورد نظر است، اظهار کرد: به طور کلی بخش‌های اصلی مصرف‌کننده انرژی در حوزه تقاضا به مصارف خانگی، تجاری - اداری، حمل و نقل و در نهایت صنعت و کشاورزی تقسیم می‌شود.

صنعت حمل و نقل دومین مصرف‌کننده انرژی در کشور

وی افزود: با توجه به این طبقه‌بندی، حوزه حمل و نقل کشور با 23 درصد سهم در رتبه دوم از نظر مصرف انرژی بعد از بخش خانگی قرار دارد و این در حالی است که این حوزه در دنیا همواره رتبه اول در مصرف انرژی را دارد.

حوری جعفری با بیان اینکه در طرح جامع انرژی شاخص‌های مختلفی مورد بررسی قرارمی‌گیرد، تصریح کرد: میزان مصرف انرژی و شاخص‌های مربوطه یکی از متغیرهای پراهمیت در بررسی‌های صورت گرفته است که با توجه به طبقه‌بندی بخش حمل و نقل در چهار حوزه جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی دیده می‌شود که میزان تقاضای برای مصرف انرژی در حوزه جاده‌ای به مراتب بیش از سایر حوزه‌هاست.

سهم 93 درصدی حمل و نقل جاده‌ای در مصرف انرژی

به گفته وی سهم حمل و نقل جاده‌ای در مصرف انرژی 93 درصد، حوزه هوایی 2.7 درصد و حوزه دریایی 3.7 درصد است و مابقی این سهم یعنی 0.6 درصد از آن بخش حمل و نقل ریلی است.

مدیر بخش تقاضای طرح جامع انرژی کشور در ادامه بررسی چگالی خطوط ریلی برحسب کیلومتر به ازای هر 100 کیلومتر مربع را به عنوان یکی از شاخص‌های مورد بررسی مدنظر قرار داد و گفت: این متغیر در کشور بلژیک 12، در دانمارک هفت، در آمریکا سه و در ژاپن هفت کیلومتر بر 100 کیلومترمربع وسعت این کشورهاست درحالی که این متغیر در ایران 0.8 کیلومتر بر 100 کیلومتر مربع است که این نشان می‌دهد ظرفیت و پتانسیل توسعه و گسترش در حوزه ریلی تا رسیدن به سطوح بین المللی در کشور بسیار بالاست.

حوری جعفری در ادامه افزایش ظرفیت تعداد لکوموتیو و ناوگان را در حوزه ریلی مدنظر قرار داد و افزود: این شاخص در ایران در مقایسه با استانداردهای روز دنیا در سطوح پایین‌تری است و حکایت از آن دارد که جا برای توسعه این حوزه در کشور وجود دارد.

به گفته وی طبق آمار میزان مرگ ومیر در بخش جاده‌ای کشور ناشی از تصادفات نسبت به میانگین دنیا فاصله دارد و این امر اهمیت توسعه حوزه حمل و نقل ریلی و هوایی را از لحاظ امنیتی نیز بیشتر نشان می‌دهد.

مدیر بخش تقاضای طرح جامع انرژی خاطر نشان کرد: با توجه به آمار موجود به منظور بهبود شرایط مصرف سوخت و کاهش تلفات موجود باید با توسعه سایر مدهای حمل نقل درون شهری و برون شهری به خصوص به صورت ریلی تمرکز شود و در کنار آن استفاده از سوخت‌های جایگزین در بخش حمل و نقل سواری با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گیرد تا بتوان به سبد سوختی متنوع‌تری در بخش حمل و نقل دست یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha