• شنبه / ۱۳ مهر ۱۳۹۲ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 92071307797
  • خبرنگار : 71443

خشم مدافعان حقوق بشر از حادثه غرق‌شدن یک کشتی در سواحل ایتالیا

خشم مدافعان حقوق بشر از حادثه غرق‌شدن یک کشتی در سواحل ایتالیا

مدافعان حقوق بشر ضمن ابراز تاسف از حادثه غرق شدن یک کشتی در سواحل ایتالیا از اتحادیه اروپا و مقامات ایتالیایی خواستند تا برای حفظ جان مهاجران تلاش بیشتری از خود نشان دهند.

مدافعان حقوق بشر ضمن ابراز تاسف از حادثه غرق شدن یک کشتی در سواحل ایتالیا از اتحادیه اروپا و مقامات ایتالیایی خواستند تا برای حفظ جان مهاجران تلاش بیشتری از خود نشان دهند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یکی کشتی که گفته می‌شود متعلق به لیبی است، روز پنجشنبه با بیش از 500 مسافر در آب‌های نزدیک به جنوب ایتالیا غرق شد. در این حادثه بیش از 130 تن کشته و تاکنون 140 نفر نجات یافته‌اند و وضعیت باقی مسافران هنوز نامشخص است.

گزارش‌های بدست آمده نشان می‌دهد که این کشتی پیش از غرق شدن آتش گرفته بود و مسافران به منظور حفظ جانشان خود را به دریاچه انداخته‌اند. اغلب مسافران را پناهجویانی از اریتره و سومالی و همچنین برخی کشورهای آسیایی تشکیل می‌دادند که گفته می‌شود یک زن باردار و کودک هم در میان آن‌ها بوده است.

معاون سرپرست اروپا و آسیای میانه در عفو بین‌الملل اظهار کرد: اخیرا آب‌های اطراف جزیره لامپدوسا در نزدیکی جنوب ایتالیا به قبرستان مهاجران تبدیل شده است و اینگونه حوادث غم‌انگیز در حالی اتفاق می‌افتد که هزاران انسان خطرات این سفرها را به جان می‌خرند تا بتوانند به حمایت بیشتر و زندگی آرام‌تر دست پیدا کنند.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی عفو بین‌الملل، وی در ادامه تاکید کرد: اکنون زمانی است که مقامات ایتالیایی و اتحادیه اروپا به جای بستن مرزهایشان اقدامات موثرتری را برای برقراری امنیت بیشتر در آب‌های مدیترانه و افزایش ظرفیت متخصصان در این آب‌ها بکار گیرند. آنها همچنین موظفند برای جلوگیری از تلفات بیشتر در این منطقه تلاش کنند.

در طول هفته گذشته این دومین باری است که یک قایق حامل مهاجران در آب‌های ساحلی ایتالیا غرق می‌شود. در این حادثه نیز 13 پناهجو که اغلب اهل اریتره بودند جان خود را از دست دادند.

بر اساس گزارش‌ها در این حادثه قاچاقیچیان با تهدید چاقو از مسافران خواسته‌ بودند خود را به دریا بیندازند تا مانع از غرق شدن قایق شوند.

علاون بر این کمیسیونر عالی امور پناهندگان سازمان ملل در مورد این حادثه در آب‌های ایتالیا به شدت ابراز تاسف کرد و توجه بیشتر به مساله مهاجرت مردم مختلف دنیا که اغلب برای فرار از فقر و سختی دست به این سفرها می‌زنند را خواستار شد.

به نقل از پایگاه خبری سازمان ملل، کمیسیونر عالی امور پناهندگان در ادامه از کشور‌های منطقه خواست تا برای کاهش خطرات اینگونه سفرها و حفظ جان پناهجویان اقدامات عملی و موثری بکار گیرند.

این حادثه مرگبار همچنین خشم دیده‌بان حقوق بشر را نیز برانگیخت. این سازمان طی بیانیه‌ای اعلام کرد: این روزها حادثه مرگ مهاجران و پناهجویان در سواحل کشورهای اروپایی به یک تراژدی تکراری و ننگ مداوم اروپایی‌ها تبدیل شده است.

این سازمان تخمین زده است که در سال 2011 حدود 1500 تن در تلاش برای گذر از آب‌های مدیترانه و رسیدن به خاک اروپا جان خود را از دست داده‌اند. در سال 2011 به دلیل افزایش جنگ‌های داخلی و مناقشات در دنیا، سیل هجوم مهاجران افزایش چشمگیری داشت. این تعداد خوشبختانه در سال 2011 کاهش یافت و به 500 تن رسید، اما هنوز هم یک رقم وحشتناک به شمار می‌آید.

دفتر امور پناهندگان سازمان ملل پیش از این حادثه، شمار تلفات مهاجران در سال 2013 را 100 نفر اعلام کرده بود که با توجه به تلفات اخیر این تعداد دست‌کم دو برابر شده است.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دیده‌بان حقوق بشر، دولت ایتالیا در پی وقوع این حادثه یک روز عزای عمومی اعلام کرد. اگرچه این کار یک اقدام مناسب تلقی می‌شود، اما به هیچ وجه کافی نیست.

این سازمان در ادامه هشدار داد: شمار تلفات حادثه اخیر می‌تواند وجدان خفته اروپا را بیدار کند، اما مقامات اروپایی همواره به جای حفظ جان انسان بر بستن مرز‌ها و عدم اجازه ورود مهاجران تمرکز داشته‌اند که این رویکرد باید تغییر کند.

دیده‌بان حقوق بشر از کشورهای اروپایی خواست تا در همکاری‌های خود جلوگیری از مرگ مهاجران را در اولویت کاری خود قرار دهند که این امر می‌تواند شامل مواردی چون افزایش همکاری‌ها برای بالا بردن ظرفیت جستجو و تفحص در دریاها باشد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که کشتی‌های حامل پناهجویان اغلب مهاجرانی را از آفریقا و گاهی هم از خاورمیانه و آسیا به سواحل جنوبی ایتالیا می‌رسانند که در بیشتر موارد بیش از ظرفیت خود مسافر حمل می‌کنند و در شرایط ناوبری مناسبی نسیتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha