• چهارشنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۲ / ۱۶:۴۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92071007036

رییس جدید سازمان خصوصی‌سازی:

بخش خصوصی‌سازی توانمند در کشور نداریم/ واگذاری بابت رد دیون خصوصی‌سازی نیست

مراسم تودیع و معارفه رییس قبلی و جدید سازمان خصوصی‌سازی با حضور وزیر اقتصاد و مسوولان سازمان خصوصی‌سازی در وزارت اقتصاد برگزار شد.

مراسم تودیع و معارفه رییس قبلی و جدید سازمان خصوصی‌سازی با حضور وزیر اقتصاد و مسوولان سازمان خصوصی‌سازی در وزارت اقتصاد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اشرف پوری‌حسینی در مراسم معارفه خود گفت: کسانی که در سمت ریاست سازمان خصوصی‌سازی ادای وظیفه می‌کنند می‌توانند بخشی از مشکلات را حل کنند و کسانی دیگری که در خارج از سازمان و سایر دستگاه‌ها هستند می‌توانند برای رسیدن به اهداف موثر باشند.

وی با بیان این‌که قطعا از تجربیات محمدرحیم احمد‌وند در سازمان خصوصی‌سازی استفاده می‌شود، افزود: یکی از ایرادهای اساسی در این حوزه این است که بخش خصوصی توانمند در کشور ندارد و آنهایی که وجود دارد متاسفانه بخش خصوصی سالم نیستند و اگر بتوانیم در یک فرآیند این عیب را اصلاح کنیم حرکت سازمان خصوصی‌سازی مطمئن‌تر و روان‌تر خواهد بود.

رییس جدید سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: اگر در کشوری زندگی کنیم که مدیر اجرایی آن کشور اعتقادی به بخش خصوصی نداشته باشد و بخش خصوصی را رانتخوار بداند طبیعی است که در آن کشور بخش خصوصی رشد نمی‌کند و اگر کسی بخواهد چنین عملی انجام دهد خودش را در بن‌بست خواهد دید.

پوری‌حسینی خاطر نشان کرد: متاسفانه گهگاهی اتفاق افتاده است که این تفکر و نگرش تقویت شده که بخش خصوصی لایق این همه محبت نیست و بخش‌های خصوصی که تولید شدند زایده رانتخواری از اطلاعات و موقعیت‌ها بودند و از مسیر ناسالم به توان نقدینگی رسیدند و برای کوبیدن بخش خصوصی مثال و ویترین شدند.

وی ادامه داد: لذا باید با شکل‌گیری هرگونه بخش خصوصی ناسالم و مبتنی بر رانت مبارزه کرد و باید دست بخش خصوصی فعال را برای توسعه باز گذاشت و نباید آن را سرکوب کرد.

رییس جدید سازمان خصوصی‌سازی ضمن اظهار امیدواری از این‌که این هدف محقق شده و بخش خصوصی سالم و کارآمد تقویت شود، عنوان کرد: اگر این اتفاق بیفتد آثار آن نیز علاوه بر بخش اقتصادی در بخش اجتماعی و سیاسی نیز نمایان می‌شود.

پوری حسینی آفت بسیار بزرگ کشور را نفت دانست و اظهار کرد: آفت بسیار بزرگی در کشور به نام نفت وجود دارد و تا زمانی که چاه‌های نفتی است و سالانه میلیارد‌ها دلار درآمد نفتی به کشور واریز می‌شود بعید است که بتوانیم بخش خصوصی توانمند داشته باشیم و جامعه‌ای سخت و کند را شاهد خواهیم بود.

وی تصریح کرد: یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی این است که درآمد نفت را از هزینه‌های دولت خارج کنیم. زیرا بخش عظیمی از هزینه‌های جاری از محل فروش نفت تأمین می‌شود.

رییس جدید سازمان خصوصی‌سازی یادآور شد: در زمان ریاست جمهوری خاتمی که بنده به عنوان نماینده مجلس فعالیت می‌کردم سیاست‌گذاری‌های لازم انجام شد که این روند اصلاح شود و به جای نفت هزینه‌های سرمایه‌ای و عمرانی افزایش یابد که این سیاست با سختی و کندی پیش رفت و طی این پنج سال گذشته مشخص است که این روند برتر شده است.

پوری‌حسینی خاطر نشان کرد: امیدواریم در کنار اصلاح ساختار بودجه‌ای کشور بخش خصوصی نیز تقویت و توسعه یابد که البته نباید این بخش فقط برای خرید سهام توسعه یابد بلکه الفبای جامعه مدنی حضور بخش خصوصی قدرتمند است و در غیر این صورت سازمان خصوصی‌سازی در رسیدن به اهداف خود موفق نمی‌شود.

وی در ادامه گفت: اگر تمام کشور و نهادهای مربوط دست به دست هم دهند خصوصی‌سازی واقعی صورت می‌گیرد، در غیر این صورت از جیب به آن جیب شدن و رد دیون اتفاق می‌افتد که اینها خصوصی‌سازی نیست.

به گفته پوری حسینی باید کمک کنیم تا بخش خصوصی فعال و توانمند در کشور داشته باشیم تا آنها بتوانند در اداره امور کشور به ما کمک کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha