عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: دولت یازدهم باید بتواند با رفع تدریجی تحریمها زمینه سرمایهگذاری شرکتهای خارجی در معادن ایران را فراهم کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، غلام محمد زارعی در همایش بزرگان معدنی و صنایع معدنی با اشاره به اینکه تاکنون 37 میلیارد تن ذخایر معدنی در کشور کشف شده است، گفت: میزان ذخایر بالقوه معدنی کشور نیز بالغ بر 57 میلیارد تن میشود اما در حالی ایران بین 15 کشور اول معدنی دنیا است که معدن سهم زیادی در اقتصاد کشور ندارد.
او با اشاره به اینکه یک دلار سرمایهگذاری در بخش معدن 2.8 دلار ثروت ایجاد میکند، افزود: در دولت قبل صدور بخشنامههای متناقض و پی در پی لطمات زیادی به بخش خصوصی زد که امیدواریم این مسائل در دولت کنونی تکرار نشوند.
اصغرزاده، مدیرکل اکتشاف ایمیدرو نیز در این همایش با انتقاد از عملکرد سازمان زمین شناسی در زمینه کشف ذخایر معدنی جدید گفت: این سازمان در سالهای گذشته با کمبود شدید بودجه مواجه شده است.
وی افزود: در سال 2012 میلادی مجموع سرمایه گذاری انجام شده در بخش اکتشاف در دنیا بالغ بر 24 میلیارد دلار شد. در حالی که در ایران فقط 300 میلیارد تومان در این حوزه هزینه شد که رقم بسیار پایینی محسوب میشود. کانادا سالانه دو میلیون متر حفاری معدنی دارد در حالی که این رقم در ایران به زحمت به 300 هزار متر میرسد.
وی با تاکید بر حضور دولت در بخش اکتشاف معدن گفت: متاسفانه صندوق بیمه فعالیتهای معدنی که در سال 1382 تشکیل شد حالا در بدترین شرایط خود بسر میبرد و در فهرست واگذاری وزارت اقتصاد نیز قرار گرفته است. از دولت جدید میخواهیم جلوی واگذاری این صندوق غیرانتفاعی را بگیرد.
حسین گروسی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در این همایش با اشاره به اینکه ایران 11 درصد از کل معادن دنیا را در اختیار دارد، افزود: در جلسهای که با وزیر صنعت و معاون معدنیاش داشتیم بر این موضوع که کشور به یک استراتژی صنعتی و معدنی دقیق نیاز دارد تاکید شد.
وی افزود: ایران با وجود داشتن ذخایر عظیم سنگ آهن تنها حداکثر 15 میلیون تن فولاد تولید میکند در حالی که کره جنوبی بدون داشتن یک کیلوگرم سنگ آهن بالغ بر 55 میلیون تن تولید فولاد دارد.
انتهای پیام
نظرات