• چهارشنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۲ / ۰۰:۴۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92071006341
  • خبرنگار : 80001

تا وقتی سودهای کلان در معاملات است چرا کشاورزی کنیم؟!

تا وقتی سودهای کلان در معاملات است چرا کشاورزی کنیم؟!

یک کارشناس کشاورزی تصریح کرد: در حاضر شرایط اقتصاد طوری است که افراد به راحتی می‌توانند در بخش خرید و فروش سودهای کلانی به دست بیاورند بنابراین دلیل کمتر کسی به تولید و کشاورزی رغبت نشان می‌دهد.

یک کارشناس کشاورزی تصریح کرد: در حاضر شرایط اقتصاد طوری است که افراد به راحتی می‌توانند در بخش خرید و فروش سودهای کلانی به دست بیاورند بنابراین دلیل کمتر کسی به تولید و کشاورزی رغبت نشان می‌دهد.

اسدالله اکرم - مدیر گروه ماشین‌آلات کشاورزی و منابع طبیعی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران - در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: در حال حاضر امنیت سرمایه‌گذاری در بخش صنعت بالاست به همین دلیل کمتر کسی به کشاورزی روی می‌آورد. یقینا اگر این امنیت در کشاورزی ایجاد شود هیچ‌کس به صنعت نگاه نمی‌کند زیرا پتانسیل سودآوری در کشاورزی بسیار بالاتر است.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که سرمایه‌گذاری برای توسعه زیرساخت‌های کشاورزی بسیار کم انجام شده است، افزود: باید ابتدا شالوده کشاورزی را بریزیم و بعد به ساختن آن بپردازیم. هم‌اکنون بسیاری از کشاورزان در زمین‌های کوچک به زراعت می‌پردازند که این مساله بازدهی را پایین آورده است زیرا کشاورزی خرده‌پا نمی‌تواند چندان سودآور باشد

وی گفت: در بخش کشاورزی، فاصله‌ای بین محققان و کشاورزان ایجاد شده است؛ به طوری که کشاورزان کار عملی انجام می‌دهند و محققان روی کاغذ، برنامه‌ریزی می‌کنند. دولت جدید باید این فاصله از بین ببرد تا تحقیقات، شکل کاربردی به خود بگیرد.

اکرم با انتقاد از فاصله‌ ایجاد شده میان محققان و کشاورزان، تاکید کرد: مسئولان و متخصصان کشاورزی از پشت میزهای خود در شهرها جدا شوند و بعد برای مزارع برنامه‌ریزی کنند.

این کارشناس ایجاد یک کارگروه مجرب مزرعه‌ دیده در دولت آینده را برای ارائه نظرات و راهکارها پیشنهاد و اظهار کرد: این کارگروه می‌تواند با استفاده از متخصصان هر منطقه، برنامه‌های خود را در سطح مزارع پیاده کنند.

به گفته‌ وی در حال حاضر بخش عمده‌ای از آب کشور در کشاورزی هدر می‌رود و بستر مناسبی برای استفاده از آن ایجاد نشده است بنابراین باید مدیریتی دقیق همه عوامل موثر در کشاورزی همچون آب، خاک، بذر، محیط زیست و ... را با هم ببیند.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که مکانیزاسیون در بخش کشاورزی مغفول مانده است، اظهار کرد: باید تعریف جامعی از مکانیزاسیون ارائه شود و در استفاده از آن باید شرایط اقلیمی، خاک، آب، نوع کشت و ... در نظر گرفته شود تا ماشین‌آلات متناسب با آن شرایط استفاده شود. در بسیاری از موارد آشنا نبودن با مکانیزاسیون و نبود خدمات مناسب پس از فروش، ماشین‌آلات را به آهن‌پاره‌هایی بی‌روح و بی‌رمق تبدیل کرده است. در حال حاضر بسیاری از تراکتورهایی که برای خریدشان هزینه‌های زیادی به کشور تحمیل شده زمین افتاده‌اند.

وی تصریح کرد: باید ابتدا صورت مساله را درک کنیم و بعد به استفاده درست از ماشین‌آلات با توجه به استطاعت مالی کشاورزان بپردازیم. بسیاری از ماشین‌آلات کشاورزی تنها یک ماه از سال کار می کنند و بقیه سال بیکار هستند. در کشورهای دیگر به کشاورزان برای این امر یارانه اختصاص می‌دهند تا ضرر بلااستفاده ماندن ماشین‌آلات در 11 ماه از سال جبران شود.

اکرم ارائه خدمات مستمر و پایدار به بهره‌برداران با لحاظ انواع ماشین‌آلات و کاربردهای مختلف آنها را ضروری دانست.

این کارشناس ماشین‌آلات کشاورزی ادامه داد: اگر دولت آینده سرمایه گذاری درستی در مکانیزاسیون صورت دهد بازدهی کشاورزی به قدری بالا می‌رود که هرگز صنعت کشور به آن دست نیافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha