سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور از دیوان عدالت اداری خواست تا به جهت جلوگیری از اجحاف و جفا به جامعه کارگری در رای وحدت رویه صادره خود تجدید نظر کند.
هادی ابوی به خبرنگار تعاون و اشتغال ایسنا، اظهار کرد: هیات عمومی دیوان عدالت چند روز قبل با صدور رای وحدت رویهای اعلام کرد که در صورت ذکر مدت در قراردادهای کار با وجود مستمر بودن، نوعی قرارداد کار موقت تلقی می شود.
وی افزود: این رای به ضرر جامعه کارگری است و زمینه سوءاستفاده از کارگران را فراهم می کند لذا از دیوان عدالت تقاضا داریم در این رای تجدید نظر کند.
ابوی ادامه داد: از گذشته این طور بود که وقتی قراردادی شروع و پایان دارد؛ درواقع قرار داد موقت به حساب میآید هرچند که مستمر هم باشد و در هیچ یک از مراجع حل اختلاف پذیرفته نبود، چندی قبل هم دیوان عدالت رایی صادر کرد که بر اساس آن در قراردادهایی که تاریخ انقضا دارند از یک ماه قبل کارفرما و کارگر باید به طرفین اعلام کنند تا در جریان قرار بگیرند.
سخنگوی کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور افزود: برخی پروژههای ساختمانی و عمرانی ممکن است به دلیل شرایط اقتصادی، نبود مواد اولیه و یا تامین هزینهها، اندکی طول بکشند ولی در آنها شروع و پایان پروژه مشخص است و با توجه به اتمام کار پروژه، قراردادهای کار موقت تلقی میشوند ولی برخی مشاغل هستند که نیاز به نیرو دارند و در آنها تاریخ انقضا وجود ندارد لذا مستمر و غیر موقت به شمار می روند.
ابوی تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از حرفهها در بخشهای صنعت و خدمات، جزو مشاغل دائم تلقی می شوند ولی با صدور رای هیات عمومی دیوان عدالت، کارگران این مشاغل امنیت شغلی خود را از دست میدهند و دغدغه بیکار شدن کیفیت کار را هم پایین میآورد.
وی در پایان از دیوان عدالت خواست تا قراردادهای مشاغل موقت و مستمر را با نظر جامعه کارگری، کارفرمایی و دولت مورد بررسی دقیق قرار بدهد.
انتهای پیام
نظرات