معاون مهندسی شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی از تولید زودهنگام از طرح توسعه میدان نفتی رشادت در آینده نزدیک خبر داد.
غلام عباس جوکار در گفت و گو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به این که در حال حاضر روزانه 7 تا 8 هزار بشکه نفت از چاه های قدیمی میدان نفتی رشادت تولید می شد اعلام کرد: بر اساس برنامه هم اکنون تولید زودهنگام از این میدان با استفاده از یک حلقه چاه جدید و تعدادی از چاه های قدیمی مطرح است.
معاون مهندسی شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی گفت: بر اساس برنامه، تولید روزانه 20 هزار بشکه از میدان رشادت برنامه ریزی شده است و پیش بینی می شود با حفاری چاه جدید روزانه حدود 10 هزار بکشه نفت از این میدان برداشت شود.
او در باره آخرین وضعیت حفاری 30 حلقه چاه در میدان رشادت با اشاره به این که حفاری یک حلقه چاه طرح توسعه این میدان پیش تر آماده شده بود گفت: حفاری برخی از چاه های باقی مانده به صورت دسته ای در حال انجام است.
به گفته وی در روش حفاری دستهای، حفاری چاه ها به صورت همزمان تا عمق مشخصی انجام می شود و بعد از تکمیل همه تجهیزات لوله وارد مخزن و حفاری تکمیل میشود.
او از حفاری دسته ای حدود 8 حلقه چاه در این میدان نفتی تا عمق هزار متر خبر داد و افزود: وسایل باقی مانده برای حفاری چاه ها خریداری شده است و هم اکنون منتظر هستیم تا پس از تحویل سکوی رشادت وسایل را درون چاه برانیم.
به گفته معاون مهندسی شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی سکوی رشادت نیز هم اکنون از سوی شرکت صدرا در دست ساخت است.
جوکار با اشاره به انواع سکوهای نصب شده در میدان رشادت گفت: سکوی چاه (پلت فرم)، سکوی بهره برداری (پروداکشن پلت فرم) و سکوی مسکونی (لیوینگ کوارتر LQ) از سکوهای برنامه ریزی شده برای نصب در میدان رشادت هستند که سکوی بهره بردار و مسکونی هم اکنون در این میدان نصب شده است و تا چند ماه آینده نواقص آنها نیز رفع خواهد شد.
به گزارش ایسنا، افزایش تولید از میدان نفتی فروزان در حالیست که رضا بیاضی - مدیر امور مهندسی شرکت نفت فلات قاره- از افزایش 65 هزار بشکهای تولید نفت خام از میدان نفتی رشادت - که بزرگترین طرح افزایش تولید نفت در آبهای خلیجفارس است- در نیمه اول سال 92 خبر داده بود.
به گزارش ایسنا، به گزارش ایسنا، میدان رشادت که در گذشته "رستم" نامیده میشد، یکی از میدانهای نفتی ایران در آبهای خلیج فارس است که در 108 کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان قرار دارد.
میدان رشادت ابتدا در سال 1345 کشف و توسعه آن به شرکت ایتالیایی ایمینیکو (IMINICO) واگذار شد. در سال 1347 نیز تولید نفت این میدان که دارای درجه API حدود 35 است واز جمله نفتهای سبک کشور محسوب میشود، آغاز شد، ولی تا کنون برداشت گاز از مخازن گازی این میدان عملیاتی نشده است.
این میدان نفتی از نظر زمین شناسی از سه لایه نفتی شعیبا، عرب و میشریف تشکیل شده است. لایه زیرین میدان رشادت که ایرانیها آن را "رشادت شمال غرب" مینامند، گازی است و احتمال مشترک بودن آن با میدان "الخلیج" کشور قطر نیز وجود دارد.
اما تولید روزانه نفت میدان رشادت در سال 1969 حدود 15 هزار بشکه بود که با افزایش تعداد چاهها، به حدود 80 هزار بشکه در روز میرسید. اما با کاهش فشار چاهها تولید آن به 20 هزار بشکه در روز تقلیل پیدا کرد و در زمان جنگ تحمیلی و از بین رفتن کلیه سکوهای میدان رشادت، تنها سکوی R4 به جای مانده که هم اکنون روزانه حدود 10 هزار بشکه از آن تولید میشد.
انتهای پیام
نظرات