انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران که طی سالیان گذشته یکی از فعالترین انجمنهای تخصصی در حوزههای مختلف صنعتی، معدنی و تحقیقاتی بوده و تا همین چندی پیش نیز اجرای پروژه توسعه روبات انساننمای سورنا را بر عهده داشت حالا با یک مشکل قانونی جدی مواجه شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران در سال 1377 تحت عنوان موسسه انجمن تخصصی مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن تاسیس شد و در حال حاضر 625 شرکت سهامدار این موسسه هستند.
این انجمن دارای هیات مدیرهای متشکل از هفت نفر بوده که در تاریخ شانزدهم شهریور ماه سال جاری به استناد صورت جلسه مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده در هفتم خرداد امسال تغییرات به وجود آمده در هیات مدیره این انجمن توسط اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری به ثبت رسید.
اما نکته حائز اهمیت اینجاست که از هفت عضو هیات مدیره انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران حضور سه عضو در هیات مدیره غیرقانونی است.
طبق اساسنامه انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران تنها کسانی میتوانند عضو هیات مدیره این انجمن باشند که شرکت آنها دارای پروانه تحقیق و توسعه بوده و در عین حال شرکت آنها جزو سهامداران موسسه انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران نیز باشد که در مورد سه عضو هیات مدیره انجمن چنین موضوعی وجود ندارد.
در حال حاضر هیات مدیره انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران متشکل از نمایندگان شرکتهای گروه صنعتی ایران خودرو، سیمان بیارجمند، گروه صنعتی بوتان، پاکشو، آساد صنعت به عنوان اعضای اصلی و شرکتهای پارس مولیبدن و تولیدی و صنعتی پروزن به عنوان اعضای علیالبدل هستند که حضور نمایندگان شرکتهای سیمان بیارجمند، پارس مولیبدن و تولیدی و صنعتی پروزن در هیات مدیره انجمن عملا غیرقانونی و خلاف اساسنامه این تشکل است.
در همین حال دبیر انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن ایران نیز در نامهای خطاب به اعضای این انجمن هیات مدیره کنونی این انجمن را غیرقانونی اعلام کرد.
در نامه حمید طاهباز توکلی آمده است: همانگونه که مستحضرید، بیش از 15 سال است که اینجانب به لطف و اعتماد هیات مدیره انجمن و همچنین حمایت سهامداران و اعضا، مسوولیت دبیر انجمن را عهدهدار بوده و در این راستا با همت و پشتکار مجموعه همکاران، در پیشبرد اهداف این انجمن و حفظ و تقویت منافع سهامداران، تا آنجا که در توان داشته کوتاهی نکرده و لازم نمیدانم توضیحاتی بیش از این بدهم که توفیقات کار بر هیچیک از شما پوشیده نیست.
در این راستا با توجه به اینکه رعایت قانون و حفظ منافع سهامداران این انجمن، یکی از ارکانی است که در طول سالهای فعالیت خود، سرلوحه این مجموعه قرار داده شده است، لازم دانستم به غیرقانونی بودن این هیات مدیره اشاره کرده و متذکر شوم، علیرغم تذکراتی که به بازرس، سید حسین اورازانی شجاعی، در خصوص عدم صلاحیت برخی از حاضرین در مجمع عمومی (با حضور کمتر از 20 شرکت!!!) داده شد، متاسفانه موضوع مطروحه مورد توجه قرار نگرفت، بنابراین موضوع را رسما اعلام میدارم.
این هیات مدیره طبق اساسنامه و بنا به دلایل ذیل، قانونی نیست:
- طبق قانون ثبت شرکتها، اعضای هیات مدیره موسسات، از بین سهامداران انتخاب میشوند که در مجمع عمومی مورخ 1392.03.07، "موسسه انجمن تخصصی مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن به شماره ثبت 15134 و شناسه 10100560540 میبایستی از ترکیب اعضاء رسمی که همان شرکای موسسه به تعداد 625 شرکت، مطابق روزنامههای رسمی پیوست، صورت میپذیرفت که در این انتخابات شرکتهای: سیمان بیارجمند، تولیدی صنعتی پروزن و پارس مولیبدن، جزو شرکاء نمیباشند."
- طبق ماده 10 اساسنامه بند الف، تبصره 3، صرفا دارندگان پروانه تحقیق و توسعه از وزارت صنعت، معدن و تجارت، در مجمع عمومی حق رای دارند، که اکثر شرکتها فاقد پروانه مذکور هستند.
لذا توصیه میشود، جهت رعایت قوانین ثبت و حفظ منافع مشترک سهامداران، سریعا نسبت به درخواست و تشکیل مجمع عمومی عادی به صورت فوقالعاده، اقدام لازم صورت پذیرد."
در همین حال دبیر انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن با تائید خبر غیرقانونی بودن هیات مدیره این انجمن به ایسنا گفت: با وجود هشدارهای داده شده متاسفانه هیات مدیره جدید انجمن با حضور سه عضو غیرقانونی به ثبت رسیده است.
حمید طاهباز توکلی با اشاره به اینکه انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن از سال 1377 تاکنون یکی از موفقترین انجمنهای کشور در حوزههای مختلف صنعتی و تحقیقاتی بوده است، گفت: اجرای پروژه ساخت نخستین روبات انسان نمای ایران با نام سورنا و برگزاری دهها همایش داخلی و بینالمللی به ویژه جشنواره بینالمللی تحقیق و توسعه ایران از جمله دستاوردهای انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن محسوب میشوند که بازتابهای داخلی و خارجی زیادی هم داشتهاند.
وی افزود: متاسفانه بعد از 15 سال کار و انجام اقداماتی مانند کلید زدن پروژه ساخت نخستین روبات انسان نمای ایران (سورنا) و تلاش برای برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه امروز شاهد اتفاقاتی هستم که ادامه آن به هیچوجه به نفع آینده انجمن نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه حضور متمادی دبیر انجمن در این سمت در صورتی که عضو هیات مدیره نباشد منع قانونی ندارد، افزود: در حال حاضر هیات مدیره انجمن مراکز تخصصی تحقیق و توسعه صنایع و معادن دارای هفت عضو بوده که حضور سه عضو در هیات مدیره غیرقانونی است.
توکلی افزود: طبق قانون ثبت شرکتها اعضای هیات مدیره موسسهها از بین سهامداران انتخاب میشوند که در مجمع عمومی مورخ هفتم خرداد امسال موسسه انجمن تخصصی مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن چنین قانونی رعایت نشد و سه شرکت سیمان بیارجمند، تولیدی صنعتی پروزن و پارس مولیبدن بدون اینکه سهامدار موسسه باشند به عضوت هیات مدیره انجمن درآمدند.
وی گفت: برای حل مشکل به وجود آمده باید مجددا جلسه مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده برگزار شده و اعضای جدید هیئت مدیره انجمن از طریق انتخابات به صورت قانونی انتخاب شوند.
این در حالی است که هدایتالله جمالیپور، یکی از اعضای هیات مدیره انجمن مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن در تماس با ایسنا با رد اظهارات توکلی گفت: این شخص به واسطه اینکه هیات مدیره جدید انجمن دستور کنار گذاشتن وی از دبیری انجمن را داده برای بدنام کردن هیات مدیره جدید چنین اظهارات کذبی را مطرح کرده است.
وی افزود: این فرد امروز در جلسهای با حضور اعضای هیات مدیره منتخب و بازرس انجمن حاضر شده و به بی اساس بودن اظهاراتش اعتراف کرده است.
به گفته وی هیات مدیره جدید هیچ گونه اختلاف نظری ندارند و ترکیب اعضا نیز کاملا قانونی است.
انتهای پیام
نظرات