• چهارشنبه / ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92062717182
  • خبرنگار : 71467

رییس امور تولیدی معاونت برنامه‌ریزی اعلام کرد

رشد 21 درصدی اعتبارات عمرانی کشاورزی در بودجه 92/ حمایت‌های ناکارآمد دولتی در کشاورزی

رشد 21 درصدی اعتبارات عمرانی کشاورزی در بودجه 92/ حمایت‌های ناکارآمد دولتی در کشاورزی

رییس امور تولیدی معاونت برنامه‌ریزی با تشریح بخشی از حمایت‌های دولت از بخش کشاورزی در بودجه 92 افزایش اعتبارات عمرانی این بخش را با توجه به محدودیت‌های مالی دولت 21 درصد عنوان کرد.

رییس امور تولیدی معاونت برنامه‌ریزی با تشریح بخشی از حمایت‌های دولت از بخش کشاورزی در بودجه 92 افزایش اعتبارات عمرانی این بخش را با توجه به محدودیت‌های مالی دولت 21 درصد عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمود ملکوتی خواه با بیان اینکه با توجه به جایگاه محوری بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی و ایجاد اشتغال پایدار و هم‌چنین با توجه به شرایط فعلی کشور به لحاظ محدودیت منابع، این بخش از اهمیت قابل توجهی برخوردار است اظهار کرد: از این رو اعتبارات عمرانی بخش کشاورزی با توجه به محدودیت‌های درآمدی دولت در سال 92 با رقم 18.7 هزار میلیارد ریال نسبت به رقم سال 91 که معادل 15.5 هزار میلیارد ریال بود، از رشدی معادل 21 درصد برخوردار شده است.

وی همچنین تصویب 10 درصد منابع صندوق توسعه ملی از محل اجرای قانون بودجه سال 92 به صورت ریالی که همانند سال‌های 90 و 91 استمرار داشته است را از دیگر حمایت‌های دولت در بودجه از بخش کشاورزی بیان کرد.

ملکوتی خواه با بیان اینکه پیشنهاد دولت در لایحه بودجه، 10 درصد منابع صندوق بود که در مجلس این رقم صرفا به منابع حاصله در سال 92 محدود شد ادامه داد: این اعتبار در سال 90 حدود 60 هزار میلیارد ریال و در سال 91 معادل 30 هزار میلیارد ریال تصویب شد که از این میزان در سال 90، حدود مبلغ 51 هزار میلیارد ریال پرداخت شده است که این اعتبار را با توجه به کارمزد پایین آن، می‌توان به عنوان تسهیلات ارزان‌قیمت برای بخش کشاورزی قلمداد کرد که تحرک خاصی به این بخش داده است.

ناکارآمدی حمایت‌های دولتی در کشاورزی به ارتقای آن کمکی نکرد

او در ادامه ایجاد ردیفی با عنوان «ایجاد شبکه تلویزیونی ملی کشاورزی» در قانون بودجه سال 92 از دیگر اقدامات حمایتی در بخش کشاورزی برشمرد و گفت: این اقدام به جهت حمایت موثر و متمرکز در امر آموزش، ترویج و اطلاع‌رسانی برای بهره‌برداران بخش کشاورزی و هم‌چنین در راستای ماده (18) قانون بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب 89، به عمل آمد.

ملکوتی خواه یکی از مشکلات اصلی بخش کشاورزی که منجر به آسیب‌پذیری شاغلین این بخش شده را ذینفع نبودن در منافع حاصل از فروش محصول نهایی اعلام کرد و افزود: کشاورزی سنتی ایران به دلیل عدم توان مالی لازم نتوانسته با موانع و مشکلاتی از قبیل عدم دستیابی به تکنولوژی روز و فناوری‌های نوین و کمیت در محصولات استراتژیک و اساسی، عدم امکان رقابت در بازارهای هدف با سایر رقبا، نابه‌سامانی بازار داخلی، مقابله با آفات و بیماری‌ها، عدم جذب دانش‌آموختگان بخش کشاورزی، تغییر کاربری اراضی کشاورزی، مقابله کند.

وی اضافه کرد: مشکلات و ضعف‌های موجود در بخش کشاورزی موجب شده تا دولت همواره از این بخش حمایت کند که البته حمایت‌های دولتی نیز به علت ناکارآمدی نتوانسته موجب ارتقای این بخش شود.

ملکوتی خواه توضیح داد: در حال حاضر دولت با روش‌هایی همانند پرداخت یارانه در تأمین نهاده‌ها مانند کود، بذر، نهال و غیره، پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت صندوق توسعه ملی در تمام زمینه‌های بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی، حمایت مالی با ایجاد صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، پوشش بیمه‌ای محصولات کشاورزی با پرداخت 70 درصد آن توسط دولت خرید تضمینی محصولات کشاورزی و سایر موارد، در صدد حمایت از این بخش است.

وی با بیان اینکه حمایت های دولت موجب گسترش ساختار دولتی در بخش کشاورزی شده است ادامه داد: این در حالی است که بخشی از اعتبارات آن‌ می‌توانسته به‌طور مستقیم به بخش مورد نظر رسیده و در هزینه‌های پرسنلی صرف شود این در حالی است که سهم آن هر ساله در حال افزایش است که با کاهش درآمدهای دولت، این وضعیت تشدید و بیشترین فشار متوجه منابع مالی ابزار‌های حمایتی شده که همین نوسان در میزان حمایت، موجب ناکارآمدی روش‌های مورد اشاره شده است.

ملکوتی خواه گفت: اگر بخش کشاورزی متکی به منابع حاصل از خود بخش بود و روش‌های حمایتی دولت نیز روش‌هایی غیر از مداخله کالایی بود، قطعا بخش کشاورزی کشور از رونق و شکوفایی خاصی برخوردار بود.

وی حمایت از توسعه شرکت‌های فنی، مهندسی، خدماتی و مشاوره‌ای بخش کشاورزی موضوع ماده (2) قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مصوب 89 را از راهکارهای کمک و حمایت غیرمستقیم به کشاورزی عنوان کرد و افزود: کمک‌ها باید توسط بخش خصوصی ایجاد و مدیریت شده و تمام عملیات کشاورزی را در تعامل و مشارکت اقتصادی با بهره‌برداران بخش انجام دهد همچنین دولت منابع موجود را تدریجا به این شرکت‌ها هدایت کرده و صرفا در راستای وظایف حاکمیتی نسبت به تبیین سیاست‌ها اقدام کند.

رییس امور تولیدی معاونت برنامه‌ریزی همچنین با اشاره به اینکه باید حداکثر حمایت از بخش کشاورزی در قالب حمایت از ایجاد زیرساخت‌های طرح‌های سد‌سازی، شبکه‌های آبیاری، اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار، تامین کود یارانه‌ای و افزایش تعرفه‌ی واردات محصولات کشاورزی انجام دهد اظهار کرد: این در حالی است که به جای تولید محصولات استراتژیک، عمدتا محصولات غیراستراتژیک و همانند محصولات جالیزی تولید شده و نیاز کشور به محصولات استراتژیک از خارج وارد می‌شود که این وضعیت ناشی از انجام وظایف تصدیگری توسط دولت و مغفول ماندن وظایف حاکمیتی ایجاد شده است.

وی همچنین با اشاره به دیگر اقدامات حمایتی بودجه سال 92 از بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: استمرار حمایت مالی دولت از اجرای طرح‌های آب و خاک همانند اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار 85 درصد و تقویت اعتبار ردیف‌های کمک های فنی و اعتباری در تمام زیر بخش کشاورزی، همانند دام و طیور، محصولات زراعی و باغی، برنامه‌ی آبخیزداری و حفاظت از خاک، ساماندهی اراضی کشاورزی (نحوه مالکیت و صدور سند اراضی دولتی)، تعیین ردیف اعتباری مطمئن برای سازمان دامپزشکی نیز از جمله این موارد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha