وزیر راه و شهرسازی گفت: برنامهای برای بیرون کردن ساکنان بافتهای فرسوده از این محلهها نداریم.
به گزارش خبرنگار مسکن خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباس آخوندی در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در جمع خبرنگاران گفت: بافتهای فرسوده مبین فرهنگ و تاریخ کشور هستند و دستکاری در بافتهای فرسوده با حفظ هویت شهری انجام میشود.
به گفته وی در جریان بازآفرینی بافتهای فرسوده هویت شهری حفظ میشود چرا که این مناطق عمدتا دارای ساکن است و باید حقوق صاحبان این واحدها حفظ شود.
وزیر راه و شهرسازی افزود: وزارت راه و شهرسازی پشتیبان مدلهای سازماندهی و بافتهای فرسوده است.
آخوندی تاکید کرد: برای احیای برنامههای بافت فرسوده طرحهای جامع و تفصیلی معرفی شده و ما معتقدیم بافتهای فرسوده و سکونت مردم در آنها حق انتخاب ساکنان است و تمام نوسازی این بافتها با همکاری ساکنان و پشتیبانی ما صورت میگیرد.
وی گفت: تاکنون رویکرد بافت فرسوده متفاوت بوده و باید با مداخلات گسترده اقتصادی آثار پیشین و رویکرد نوسازی بازآفرینی شود و هویت جدیدی برای بافتهای فرسوده صورت گیرد.
آخوندی با بیان اینکه بافتهای فرسوده پیچیدگی و حسن تاریخی دارند، اظها کرد: این بافتها نشانی از سبک زندگی پیشینیان، فرهنگ، ادب و آیین زندگی ملت هستند.
به گفته وی در جریان نوسازی این بافتها به دلیل اینکه نتوانستیم سبک زندگی، اقتصادی و نحوه سکونت را با اندیشه نوسازی همراه کنیم ناهمزمانی موجب فرسایش و توسعه فرسایش این بافتها شده است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: بهتر است این مقررات به ظاهر حمایتی که شهرداریها وضع میکنند از جنبههای اجتماعی مورد توجه قرار گیرد چرا که ساختمانها به ظاهر نو میشوند و کیفیت زندگی نیز باید دراین محلهها بهتر شود.
آخوندی با بیان اینکه مدتها است درایران دچار انحراف از مسیر شدهایم؛ به گونهای که شهر را برای کالبد میخواهیم نه شهروندان گفت: شهرسازی شهروند محور تحت عنوان عملیات اجرایی صورت گرفته به گونهای که معلوم نیست با ساخت و سازهای رو به افزایش چه بلایی بر سر شهروندان میآید.
وی تاکید کرد: باید به دنبال ساختارهای محلی برویم و این ساختار به گونهای نباشد که استقلال را از این محلهها بگیریم بلکه از جنبه هدایت، افزایش دانش و جنبههای آموزشی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: جامعه مهندس در ایران نتوانسته به این تعارض پاسخ دهد و هنوز سرعت عملی در نوسازی این بافتها صورت نگرفته است.
انتهای پیام
نظرات