محققان دانشگاه اورگان موفق به ساخت واکسنی شدند که به نظر از قابلیت پاکسازی یک نوع ویروس عامل بیماری ایدز از بدن برخوردار است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این واکسن نویددهنده که در موسسه درمان ژنی و واکسن دانشگاه اورگان ساخته شده، با استفاده از یک شکل اولیه غیرانسانی اچآیوی موسوم به ویروس نقص ایمنی میمونی (SIV) مورد آزمایش قرار گرفته که عامل بیماری ایدز در میمونها است.
به گفته دانشمندان، جدیدترین پژوهشها نشان داده که واکنشهای خاص ایمنی ایجاد شده توسط واکسن جدید ممکن است همچنین از قابلیت حذف کامل ویروس اچآیوی از بدن برخوردار باشد.
این رویکرد شامل استفاده از ویروس سیتومگال بوده که یک ویروس رایج موجود در بدن درصد زیادی از انسانها است. بطور خلاصه، محققان دریافتند که جفت کردن این ویروس با SIV از تاثیر منحصربفردی برخوردار است.
آنها دریافتند که یک نسخه اصلاح شده ویروس سیتومگال که برای ابراز پروتئینهای SIV مهندسی شده بودند، میتواند سلولهای T را که از قابلیت شناسایی و تخریب سلولهای آلوده به ویروس SIV برخوردارند، تولید و بطور نامحدود حفظ کند.
سلولهای T یکی از اجزای کلیدی سیستم ایمنی بدن هستند که با بیماری مبارزه میکنند اما نمونههای موجود در واکسنهای رایج خود SIV نمیتوانند ویروس را از بین ببرند.
سلولهای T خاص SIV که توسط ویروس سیتومگال استخراج شدهاند، از تاثیر متفاوتی برخوردار بودند. به حدود 50 درصد میمونها پس از تزریق این واکسن ویروس SIV با آلودگی بسیار بالا داده شد که در طول زمان همه نشانهها آن در بدن آنها از بین رفت.
در واقع این شکارچیان بدن از یک سیستم هدفگیری بهتر و سلاحهای قویتر برای کمک به شناسایی و تخریب دشمن گریزان برخوردار شده بودند.
این پژوهش در مجله نیچر منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات