• سه‌شنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92060503499
  • خبرنگار : 71021

از اولین خبر رئیس جدید سازمان حج تا چالش‌های مهم رئیس قدیم

از اولین خبر رئیس جدید سازمان حج تا چالش‌های مهم رئیس قدیم

رئیس پیشین سازمان حج و زیارت که در مراسم تودیعش گزارشی از عملکرد 14 ماهه‌اش در این سازمان داد، پرسشی را مطرح کرد و گفت:‌ تصمیم آقای جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) برای این تغییر ناشی از چه بوده، ضعف یا چیز دیگری؟ این موضوعی است که قبل از من روسای دیگر این سازمان هم داشته‌اند.

رئیس پیشین سازمان حج و زیارت که در مراسم تودیعش گزارشی از عملکرد 14 ماهه‌اش در این سازمان داد، پرسشی را مطرح کرد و گفت:‌ تصمیم آقای جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) برای این تغییر ناشی از چه بوده، ضعف یا چیز دیگری؟ این موضوعی است که قبل از من روسای دیگر این سازمان هم داشته‌اند.

به گزارش خبرنگار سرویس حج و زیارت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین سیداحمد موسوی سه‌شنبه 5 شهریورماه در مراسم تودیع‌اش در سازمان حج و زیارت پیش از آنکه سخنانش را آغاز کند از علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر برداشتن این بار سنگین از دوش‌اش تشکر کرد و گفت: قصد نداشتم امروز صحبت کنم ولی حضورم در این جایگاه برای تقدیر و تشکر از زحمات 14 ماهه‌ی عزیزان است. ما در این مدت سعی کردیم در کار اخلاص داشته باشم و برای همین بسیار از گره‌ها باز شد.

حجت الاسلام سیداحمد موسوی رییس پیشین سازمان حج و زیارت

او که سعی می‌کرد سخنانش را رسا و شفاف بیان کند، افزود: برای تودیع آمادگی کامل داشتم،‌هر چند از روز اولی که به این سازمان آمدم شایعاتی زیادی بود که کار نمی‌کنیم و به زودی می‌رویم و نباید برای همکاری با ما تن به کار داد. ما به این حرف‌ها توجه نکردیم و به خدا توکل کردیم.

موسوی در ادامه به دوگانگی بین بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت اشاره کرد و گفت:‌ دعا می‌کنم این دوگانگی مدیریت حل شود. قبل از گرفتن این مسئولیت به بیت رهبری رفتم و در این باره صحبت کردم. این دوگانگی بوده است و امیدوارم حل شود. از روز اولی که در این سازمان معرفی شدم، شاگرد حاج‌آقا (قاضی عسگر) بودم وهمچنان هستم.

وی سپس به شرایط کشور در زمانی که ریاست سازمان حج و زیارت را قبول کرده است اشاره کرد و گفت: آن زمان عتبات در حاشیه بود. سعی کردم از حاشیه خارج شود. طلب شرکت‌های عراقی نیز پرداخت شد واکنون از نیروهای کاردان و متخصص در عراق استفاده می‌شود.

موسوی اضافه کرد: هنوز نیامده گفتند قرارداد ترکمنچای در این سازمان امضا شده است. من حتی در مذاکرات آن زمان هم نبودم ولی بهترین خروجی را در حج با توجه به چنین قراردادی داشتیم.

وی با اشاره به مشکلاتی که در زمان عملیات اجرایی عمره هنگام قبول این مسئولیت وجود داشت، اظهار کرد:‌ قبل از آمدنم عربستان برای 30هزار نفر ویزا نداد. مذاکره کردیم و سرانجام توانستیم برای آن‌ها ویزا بگیریم. عمره امسال این مشکلات را نداشتیم. البته پیگیری‌های زیادی انجام دادیم و به قول عربستانی‌ها اگر سال‌های پیش با هیوندا می‌آمدیم، امسال با بنز آمدیم.

موسوی همچنین درباره عملکردش برای حذف سهمیه‌های غیرمجاز عمره توضیحاتی داد و گفت:‌بیش از 11 درصد ظرفیت عمره به سهمیه‌های غیرمجاز اختصاص می‌یافت. مقاومت زیادی کردیم تا این سهمیه‌ها حذف شود و دشمنان زیادی پیدا کردیم. حتی وزیر زنگ زد و درخواست سهمیه داشت اما قبول نکردم. از ریاست جمهوری هم اعلام کردند دستور است اما باز هم نپذیرفتم.

رئیس پیشین سازمان حج و زیارت اضافه کرد: اولین جایی که سهمیه‌های آن را قطع کردم نهاد ریاست جمهوری بود. 4هزار و 500 سهمیه عمره از آن‌ها حذف شد. نمی‌توانیم پیرمرد و پیرزنی را به خاطر وکیل و وزیر از سفری که حقشان است، بازداریم. ان‌شاءالله این کار ادامه پیدا کند.

موسوی ادامه داد:‌ حج امسال نیز چالش‌های زیادی داشت، یک نمونه قیمت آن بود اما وقتی ارز مرجع حذف و ارز مبادله‌ای جایگزین می‌شود تقصیر سازمان حج و زیارت چیست؟ اگر دولت ارز سال گذشته را بدهد با وجود تورم ایران و عربستان قیمت حج را کمتر از سال پیش اعلام می‌کنیم.

این مدیر دولت دهم سپس به درخواست عربستان برای کاهش سهمیه‌ی حج که نزدیک به موسم انجام شد و به عنوان یکی از چالش‌های حج امسال به شمار می‌آمد، گفت: برای لغو قراردادها باید 80 میلیون دلار از جیب زائران پرداخت می‌کردیم. تنم به خاطر این جریان می‌لرزید. بیش از 100 جلسه با سعودی‌ها گذاشتیم و سرانجام 95 درصد قراردادها را بدون اینکه یک ریال به سعودی‌ها بدهیم یا از زائران بگیریم،‌لغو کردیم. حالا نه تنها قیمت‌ها بالا نرفته است بلکه یک چیزی هم به حساب زائران واریز می‌شود.

سعید اوحدی رییس سازمان حج و زیارت

به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم سعید اوحدی رئیس جدید سازمان حج و زیارت در سخنانی با بیان اینکه امروز که به عنوان رئیس این سازمان معارفه می‌شود، سالگرد روز آزادی‌اش از اسارت رژیم بعث عراق است، گفت:‌ دیروز شرف‌یاب حضور آقای موسوی شدم و با اجازه ایشان این مسئولیت را قبول کردم.

او در این مراسم، نخستین خبرش را به عنوان رئیس سازمان حج و زیارت داد واعلام کرد: سند تعالی حج و زیارت در بعثه مقام معظم رهبری با مشارکت کارشناسان و روسای قبلی این سازمان به عنوان نقشه راه در حال تدوین است.

اوحدی همچنین با اشاره به حضور مهدی جهانگیری مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری ایران‌گردی و جهان‌گردی در این مراسم که خودش نیز عضوی هیأت مدیره این شرکت است،‌ گفت:‌ از ایشان قول می‌گیریم، پایانه‌ی زیارتی فرودگاه امام(ره) تا دو سال آینده برای زائران آماده شود.

*******

رئیس جدید سازمان حج و زیارت همچنین در جمع خبرنگاران گفت:‌ با توجه به شرایط آماده نبودن فرودگاه امام (ره) و نزدیک بودن عملیات حج، اعزام زائران همچنان از فرودگاه مهرآباد صورت می‌گیرد.

وی افزود:‌ با بانک‌های ملی و ملت مذاکراتی صورت گرفته است، ولی هنوز زمینه برای انتقال پایانه حجاج به فرودگاه امام خمینی (ره) فراهم نشده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعلی قاضی‌عسگر نیز در این مراسم یادآور شد: سمت‌ها همیشه مسئولیتی دینی و شرعی و امانت برای ما بوده‌اند، اگر نتوانیم به وظایف‌مان درست عمل کنیم قیامت باید پاسخگو باشیم.

وی ادامه داد:‌ همیشه تلاشم این بود که کمک‌کار و خیرخواه باشم، جز این چیزی در نظرم نبوده است و نیست.

او همچنین به نوبت طولانی که زائران باید معطل سفر حج باشند اشاره کرد و افزود: باید تلاش جدید‌تری در این زمینه صورت گیرد و گام‌های موثری برداشته شود.

حجت الاسلام قاضی عسگر

سرپرست حجاج ایرانی در ادامه سخنانش ضمن تبریک به علی جنتی برای انتصاب در این مسئولیت گفت: مجموعه بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت هر مقدار توان داشته باشند شما را در انجام وظایف‌تان یاری می‌دهند.

قاضی‌عسگر مانند مراسم‌های تودیع و معارفه روسای قبلی این سازمان اعلام کرد:‌ از رئیس پیشین سازمان حج و زیارت مانند روسای قبل مثل آقایان قهرودی، لیالی و رضایی دعوت می‌کنم تا ما در خدمتشان باشیم.

حجت‌السلام ابوترابی نایب رئیس اول مجلس که در این مراسم حضور داشت در سخنانی گفت:‌ از دولت یازدهم انتظار داریم مسئولیت‌ها را به دست افراد کارآزموده و توانا بسپارند. حرکتی که آقای جنتی با انتخاب سعید اوحدی برای ریاست این سازمان انجام داد مؤید این حقیقت است.

وی همچنین بیان کرد: امیدوارم انتخاب‌ها درست انجام شود و به آقای اوحدی نیز این توصیه را می‌کنم چرا که در برابر هر انتخاب و انتصابی در پیشگاه خدا باید پاسخگو باشد.

حجت الاسلام ابوترابی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha