• چهارشنبه / ۳۰ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۱:۴۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 92053017645
  • خبرنگار : 71121

یک باک بنزین؛ در ونزوئلا معادل یک بطری آب و در ترکیه معادل 300 هزار تومان!

یک باک بنزین؛ در ونزوئلا معادل یک بطری آب و در ترکیه معادل 300 هزار تومان!

قیمت بنزین یکی از فراگیرترین موضوعات نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورهای جهان است و تقریبا تمام مردم با آن سروکار دارند. در میان کشورهای مختلف جهان این ماده در ترکیه گرانتر از هر کشور دیگر و در ونزوئلا ارزانتر از همه جا عرضه می‌شود.

قیمت بنزین یکی از فراگیرترین موضوعات نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورهای جهان است و تقریبا تمام مردم با آن سروکار دارند. در میان کشورهای مختلف جهان این ماده در ترکیه گرانتر از هر کشور دیگر و در ونزوئلا ارزانتر از همه جا عرضه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) قیمت بالای بنزین در ترکیه خشم و نارضایتی شهروندان ترکیه ای را به همراه داشته است. ساکنین این کشور مبلغی معادل 6000 تومان یعنی 8.5 برابر قیمت بنزین آزاد ایران را برای سوخت می‌پردازند. در سوی دیگر در کشوری نظیر عربستان به مدد یارانه‌های دولتی قیمت بنزین تنها 19 سنت در هر لیتر بوده و حتی ارزان‌تر از یک بطری آب است و در بیابان‌های اطراف ریاض جوانان سعودی تمام وقت خود را صرف مسابقات اتومبیلرانی می‌کنند.

در این گزارش به بررسی قیمت بنزین در کشورهای مختلف جهان پرداخته ایم تا ببینیم این سوخت مهم در کدام کشورها بیشترین قیمت و در کدام کشورها کمترین قیمت را دارد.

کشورهایی که بنزین در آنها از همه جا گرانتر است به ترتیب شامل ترکیه، نروژ، هلند، ایتالیا و پرتغال هستند.

ترکیه: ترکیه یک کشور واردکننده انرژی است. قیمت سوخت در ترکیه به شکل روز افزونی در حال افزایش است. بنزین در ماه ژوئیه چند بار گران شده و به دو دلار و 59 سنت (معادل حدود 6500 تومان با احتساب نرخ دولتی ارز) در هر لیتر رسیده و باعث شده مردم به سختی بتوانند خودروی شخصی شان را سوار شوند. متوسط درآمد روزانه در این کشور ۳۰ دلار است و یک شهروند ترکیه ای در صورت استفاده از خودروی شخصی باید یک سوم درآمد روزانه خود را صرف خرید بنزین کند. بهای هر گالن بنزین در ترکیه حدود 10 دلار در هر گالن است.

نروژ: این کشور تنها تولیدکننده نفت در جهان است که بنزین در آن قیمت بسیار بالایی دارد. متوسط قیمت هر گالن بنزین در نروژ ۹ دلار و 32 سنت (دو دلار و 52 سنت در هر لیتر) است. دولت نروژ به جای ارائه یارانه به بنزین از درآمد حاصل از صادرات نفت خدماتی مانند تحصیلات دانشگاهی رایگان و توسعه زیرساختها را ارائه می‌دهد. متوسط درآمد در این کشور روزانه ۲۸۰ دلار است بنابراین ۳.3 درصد درآمد روزانه صرف خرید بنزین می شود.

هلند: قیمت بنزین در هلند دو دلار و 30 سنت در هر لیتر (8 دلار و 50 سنت در هر گالن) است و از اینرو هلندی‌ها برای تردد از دوچرخه استفاده می‌کنند. متوسط درآمد روزانه مردم هلند ۱۲۵ دلار است و آنهایی که از خودرو شخصی خود استفاده می‌کنند 6.8 درصد درآمد روزانه خود را صرف خرید بنزین می‌کنند.

ایتالیا: از زمان روی کار آمدن ماریو مونتی نخست وزیر ایتالیا در نوامبر ۲۰۱۱ قیمت بنزین در این کشور افزایش یافته است زیرا دولت جدید مالیات بر بنزین را ۲۵ درصد افزایش داد. متوسط قیمت بنزین در ایتالیا دو دلار و 25 سنت در هر لیتر(۸ دلار و 32 سنت در هر گالن) است. یک ایتالیایی برای پر کردن یک باک ۶۰ لیتری که برابر با ۱۶ گالن است باید ۱33 دلار بپردازد. این رقم برابر با هزینه ای است که یک خانواده ایتالیایی در هفته صرف خرید مواد غذایی می‌کند. متوسط درآمد مردم ایتالیا ۸۸ دلار در روز است و 10 درصد درآمد آنها در روز صرف خرید یک گالن بنزین می‌شود.

پرتغال: قیمت بنزین در پرتغال یک دلار و 96 سنت در هر لیتر(7 دلار و 25 سنت در هر گالن) است. دولت پرتغال ۶۴ درصد قیمت بنزین را مالیات دریافت می‌کند که نسبت به بسیاری از کشورهای همسایه از جمله اسپانیا بالاتر است. درآمد مردم پرتغال به طور متوسط روزانه ۵۳ دلار است و 13.6 درصد این رقم صرف بنزین می‌شود.

اما کشورهایی که بنزین در آنها در همه جا ارزانتر است، شامل ونزوئلا، عربستان، کویت، مصر، امارات و ایران هستند.

ونزوئلا: بنزین با قمیت یارانه‌ای شش سنت در هر گالن در ونزوئلا از هر کشور دیگری ارزانتر است. متوسط درآمد مردم ونزوئلا ۳۱ دلار در روز است و 0.2 درصد از درآمد روزانه مردم این کشور صرف خرید یک گالن بنزین می‌شود. در این کشور پر کردن باک 144 لیتری(۳۹ گالن) یک شورولت تنها دو دلار و 34 سنت هزینه برمی‌دارد. این در حالیست که پر کردن باک این خودرو در آمریکا ۱۲۸ و 31 سنت و در ترکیه ۳۸۵ دلار آب خواهد خورد.

عربستان سعودی: قیمت هر لیتر بنزین در عربستان تنها 12 سنت(45 سنت در هر گالن) و حتی ارزانتر از یک بطری آب است. در بیابانهای اطراف ریاض جوانان سعودی تمام وقت خود را صرف مسابقات اتومبیلرانی می‌کنند. عربستان یک پنجم ذخایر نفتی جهان را در اختیار دارد. عربستان با تولید روزانه حدود 10 میلیون بشکه نفت بزرگترین صادرکننده نفت جهان به حساب می‌آید اما براساس پیش‌بینی‌ها این کشور با این میزان مصرف احتمالا در 20 سال آینده به واردکننده نفت تبدیل خواهد شد! این کشور در تلاش است به جای سوزاندن تولیدات نفتی در داخل آنها را به کشورهای دیگر صادر کند. متوسط درآمد روزانه مردم عربستان ۶۴ دلار است و 0.7 درصد درآمد روزانه هر فرد صرف خرید یک گالن بنزین می‌شود.

کویت: قیمت هر لیتر بنزین در کویت 21 سنت(77 سنت در هر گالن) است. نفت نیمی از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد و ۹۵ درصد درآمدهای صادراتی کویت از فروش نفت تامین می‌شود. کویت پس آمریکا و کانادا بالاترین نرخ مصرف بنزین در جهان را دارد. متوسط درآمد هر کویتی روزانه ۱۲۳ دلار است و برای خرید یک گالن بنزین باید 0.7 درصد درآمد روزانه خود را بپردازد.

مصر: قیمت هر لیتر بنزین در مصر 30 سنت( یک دلار و 14 سنت در هر گالن) است. این کشور عربی پر جمعیت‌ پس از ناآرامی‌های سال 2011 با کمبود انرژی مواجه شده و قصد دارد سیستم هدفمندی یارانه بنزین را به اجرا دارد. متوسط درآمد روزانه مردم مصر ۹ دلار و چهار سنت است و از این مقدار 13 درصد صرف خرید یک گالن بنزین می‌شود.

امارات عربی متحده: قیمت هر لیتر بنزین در امارات 47 سنت( یک دلار و 77 سنت در هر گالن) است. این کشور ۶۸ درصد هزینه بنزین را یارانه می‌دهد. کشف نفت در امارات در دهه ۱۹۶۰ ، امارات را از یک کشور فقیر به یک کشور مدرن با استاندارد بالای زندگی تبدیل کرده است. امارات هشتمین تولید کننده بزرگ نفت در جهان است و روزانه دو میلیون و 810 هزار بشکه نفت تولید می کند. متوسط درآمد روزانه مردم امارات ۱۸۰ دلار است و تنها درصد درآمد روزانه افراد به بنزین اختصاص می یابد. امارات هفتمین کشور بزرگ مصرف کننده بنزین در جهان به حساب می‌آید.

ایران: قیمت بنزین در ایران ۲.۱۵ دلار (براساس دلار 1226 تومانی و 1.04 دلار بر اساس نرخ مبادله‌ای ارز) در هر گالن است. ایران در سال ۲۰۱۰ میلادی بالاترین یارانه را در جهان به بنزین اختصاص می‌داد اما در دسامبر ۲۰۱۰ برنامه پنج ساله هدفمندی یارانه برای مطابق کردن هزینه های سوخت و برق با بازارهای بین المللی در این کشور آغاز شد. در حال حاضر ایران ششمین کشور به لحاظ عرضه بنزین ارزان قیمت است. متوسط درآمد هر ایرانی روزانه ۱۸ دلار است که 12 درصد این درآمد صرف خرید یک گالن بنزین می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha