• چهارشنبه / ۳۰ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 92053017573

در گفت‌وگو با ایسنا

تزریق گاز به بزرگترین مخزن ذخیره‌سازی تکذیب شد

تزریق گاز به بزرگترین مخزن ذخیره‌سازی تکذیب شد

آغاز تزریق گاز به دومین مخزن ذخیره سازی گاز کشور تکذیب شد.

آغاز تزریق گاز به دومین مخزن ذخیره سازی گاز کشور تکذیب شد.

مسعود سامی وند - مدیر عامل شرکت ذخیره سازی گاز ایران- درگفت‌وگو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آغاز تزریق گاز به دومین مخزن ذخیره سازی کشور را تکذیب کرد.

پیش از این سامی‌وند با اعلام این که تزریق گاز به دومین مخزن ذخیره سازی گاز کشور تا پایان تیر ماه آغاز خواهد شد گفته بود فصل گرم در مجموع 500 تا 600 میلیون متر مکعب گاز به این مخزن تزریق و امکان برداشت روزانه 10 میلیون متر مکعب گاز در فصل سرد فراهم می شود.

اگرچه وعده تزریق گاز به بزرگترین مخزن ذخیره سازی منطقه و ایران در پایان تیرماه داده شده بود اما به دلیل این که گفته می شود مصرف گاز در فصل گرم نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است در حالا حاضر امکان تزریق گاز به مخزن شوریجه وجود ندارد.

البته برخی کارشناسان نیز آماده نبودن تاسیسات طرح ذخیره‌سازی گاز شوریجه را یکی از علت‌های تزریق نشدن گاز به این مخزن اعلام می‌کنند به طوری که طبق آخرین اخبار این پروژه در حال حاضر 65 درصد پیشرفت داشته است.

در حالی زمان تزریق گاز به مخزن شوریجه با تاخیر روبه رو شده است که در صورت از دست رفتن فصل گرم دیگر امکان تزریق به دلیل افزایش مصرف گاز در فصل سرد وجود ندارد و ممکن است تزریق به این مخزن به سال آینده موکول شود.

به گزارش ایسنا، طرح ذخیره‌سازی گاز شوریجه غلاوه بر این که گاز مورد نیاز مورد استان‌های خراسان رضوی، شمالی، جنوبی، گلستان، مازندران، گیلان و حتی اردبیل را تامین خواهد کشور را از واردات گاز از همسایگان شرقی بی نیاز می کند.

تاکنون در این طرح 200 میلیارد تومان هزینه شده که به گفته سامی وند بودجه مصوب این طرح که در سال 88 منعقد شد 220میلیارد تومان بود که بر این اساس حدود 10 میلیارد تومان تاکنون صرفه‌جویی صورت گرفته است.

به گزارش ایسنا، کل ظرفیت مخزن ذخیره‌سازی شوریجه 4.8 میلیارد متر مکعب است که در الگوی تزریق باید در فاز اول 10 میلیون متر مکعب، در فاز دوم 20 میلیون متر مکعب و در فاز سوم 40 میلیون متر مکعب در روز گاز تزریق شود.

همچنین این مخزن ذخیره‌سازی که در 25 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان سرخس و در استان خراسان رضوی واقع شده است، پالایشگاهی به ظرفیت 20 میلیون متر مکعب در روز دارد.

به گزارش ایسنا، با وجود اینکه ایران دارنده‌ی دومین ذخایر گازی و سومین تولید‌کننده گاز جهان است اما چهارمین مصرف‌کننده‌ی گاز طبیعی جهان محسوب می‌شود.

به ‌طور متوسط هر کشور به منظور حفظ امنیت انرژی باید معادل 13.7 درصد از حجم مصرف سالانه گاز خود را به صورت ذخیره و پشتیبان داشته باشد؛ بنابراین اگر مصرف سالانه گاز در ایران حدود 107 میلیارد مترمکعب در نظر گرفته شود باید سالانه حدود 14 میلیارد متر مکعب گاز در کشور ذخیره‌سازی شود.

در ایران به دلیل عدم رعایت الگوی مصرف، میانگین مصرف روزانه در چهار ماه سرد سال 2.5 برابر بیش از میانگین مصرف در هشت ماه گرم و معتدل است که گاهی این افزایش در روزهای سرد زمستان به چهار برابر هم می‌رسد.

این اختلاف بین مصرف گاز در تابستان و زمستان و دوری مراکز تولید از مبادی مصرف، موجب شد تا شرکت ملی گاز ایران تنها به سیستم تولید، انتقال و تامین گاز به صورت مستقیم اتکا نکند و ایجاد ذخایر نزدیک به مراکز عمده مصرف را در برنامه‌ی اجرای طرح‌های مهم خود قرار دهد.

شرکت ذخیره‌سازی گاز طبیعی ایران با استفاده از توان فنی و متخصصان داخلی توانسته است مطالعه و بررسی بیش از 220 مخزن را در سراسر کشور به پایان برساند و با اولویت‌بندی برای توسعه این میادین برنامه‌ دارد تا پایان برنامه چشم‌انداز پنجم توسعه این طرح‌ها اجرایی شود.

در حال حاضر بیش از 600 مخزن ذخیره گاز طبیعی با مجموع ظرفیت حدود 331 میلیارد مترمکعب گاز در سراسر جهان وجود دارد که ایالات متحده آمریکا با 385 مخزن با ظرفیت ذخیره‌سازی 121 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی 35 درصد ذخیره‌سازی گاز جهان را در اختیار دارد. روسیه نیز با 22 مخزن ذخیره‌سازی توانایی ذخیره‌سازی 106 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی را دارد.

البته با افتتاح نخستین مخزن ذخیره‌سازی گاز طبیعی در سراجه قم، در بین 33 کشور دارای این تکنولوژی ایران در رده 19 جهان قرار گرفت و با اجرای سایر طرح‌ها تا پایان برنامه پنج‌ ساله پنجم توسعه به رتبه‌ی برتر کشور‌های دارای تکنولوژی ذخیره‌سازی توسعه گاز طبیعی خواهد رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha