سیدشمسالدین حسینی با بیان اینکه بعد از پنج سال کار در یک حوزه اقتصادی حرفهای بسیاری برای گفتن وجود دارد گفت: بعضی از حرفها باید در زمان خاص خود زده شود و شاید بسیاری از حرفها گفتنی نباشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی که در مراسم تودیع خود سخن میگفت، با بیان اینکه وزارت اقتصاد یکی از سجادههای خدمت برای مردم است، گفت: میتوانم ادعا کنم در چندین سال با افرادی روبرو شدم که با کمترین ادعا بیشترین دلسوزی را برای مردم و نظام انجام میدادند و کارهای بزرگی میکردند که کسی از آنها خبر نداشت.
حسینی ادامه داد: از نظر من کار در وزارت اقتصاد مانند پاکیزگی هواست. در زمانی که هوا پاک است هیچ کس متوجه نحوه نفس کشیدن خود نمیشود اما وقتی هوا آلوده شود همه تاثیرات آن را میفهمند.
وزیر سابق اقتصاد در ادامه با تقدیر و تشکر از همکاری تیم اقتصادی در طول پنج سال گذشته با اشاره به تحولات عظیم اقتصادی اتفاق افتاده در حوزه مالیات اظهار کرد: جناب آقای دکتر عسکری به همراه همکاران خود در این سالها تلاش بسیاری کردند؛ در شرایطی که اقتصاد ایران در آن به سر میبرد؛ تحقق بیش از 95 درصد از درآمدهای مالیاتی در نظر گرفته شده در سال امری است مهم و جاودانه است. در کنار آن اجرای طرح مالیات بر ارزش افزوده و اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم نیز از دیگر اقدامات تاثیرگذار و به یاد ماندنی سازمان امور مالیاتی کشور در طول سالهای گذشته بود.
حسینی همچنین به اقدامات صورت گرفته در معاونت گمرک وزارتخانه اقتصاد اشاره کرد و گفت: لایحه قانون گمرکات که به تصویب رسید، امری بسیار ارزنده و مفید بود در کنار آن طرحهایی مانند گمرک الکترونیک نیز نهایی شد که در این جمع نمی توان به آن اشاره کرد اما قطعا جزو اقدامات ارزنده وزارت اقتصاد دولت دهم جای می گیرد.
حسینی درباره سازمان بورس و اوراق بهادار نیز گفت: برادر عزیزمان آقای صالح آبادی وقتی مسوولیت سازمان بورس را قبول کردند که بسیاری از قبول آن ترس داشتند اما ایشان این ریسک را پذیرفتند و امروز کار به اینجا رسید که بورس ایران روزهای بسیاری خوبی را پشت سر می گذارد حتی اگر به دلیل تبدیل وضعیت ارزهای خارجی و گران شدن آنها در اقتصاد ایران نیز توجه کنیم حداکثر این تاثیر تا 200 درصد بوده است اما بورس ایران حداقل نسبت به زمان ابتدای مسوولیت آقای صالح آبادی 500 درصد پیشرفت داشته است.
وزیر پیشین اقتصاد همچنین به اقدامات بسیار خوبی که در سازمان سرمایهگذاری خارجی صورت گرفته اشاره کرد وگفت: تیم دکتر علیشیری در این سازمان کاری غیر ممکن را ممکن کردند و در حالی که حتی نقل و انتقال معمولی پول نیز برای ایرانیها سخت بود آنها تراز سرمایهگذاری خارجی کشور را مثبت کردند.
وی همچنین به اقدامات ارزنده بخش بانک و بیمه اشاره کرد و گفت: من در صحبتهای قبلی خود نیز گفته بودم به بخش بانکداری نمره ایثار می دهم، آنها بیشترین زحمات را کشیدند اما بیشترین ناسزاها را نیز شنیدند که امیدوارم فضا تغییر کند و کاستیهایی که ما در حمایت از این عزیزان در این بخش را داشتیم دکتر طیب نیا برطرف کنند. شرایط به حدی سخت بود که برخی مدیران بانکهای ما در سفرهای خارجی خود در فرودگاه نیز مورد برخورد قرار می گرفتند و تهدید میشدند و همین دلیل از زحمات آنها هر چه بگوییم کم است.
حسینی به اقدامات صورت گرفته در سازمان خصوصی سازی کشور نیز اشاره کرد و گفت: واگذاری بیش از 140 هزار میلیارد تومان از بخش دولتی به بخش خصوصی کاری واقعا در خور توجه است؛ در کنار آن ارائه دعوت نامه سهام عدالت به بیش از 45 میلیون ایرانی و صادر کردن 41 میلیون برگه از بین این 45 میلیون نفر از دیگر اقدامات خیره کننده سازمان خصوصی سازی است. سازمان حسابرسی کشور نیز در حال حاضر به سازمانی دانش بنیان تبدیل شده در حالی که توانایی بررسی بیش از هزار صورت حساب اداری شرکتها را دارد به پایان دولت دهم رسیده است.
او همچنین از زحمات شرکت سرمایهگذاری خارجی به دلیل حفظ ارزش سرمایههای کشور در شرایط تحریم نیز اشاره کرد و گفت: ما در بسیاری از جلسات مجبور می شدیم که سهم خارجی خود را به فروش برسانیم اما این عزیزان در حوزه کاری خود با تلاش شبانه روزی ارزش سرمایه ایران را حفظ کردند. سازمان اموال تملیکی نیز در طول سالهای گذشته با زحمات انجام شده به جایگاه خود بازگشته است.
وزیر پیشین اقتصادی همچین به اقدامات در خور توجه معاونت خزانهداری نیز اشاره کرد و گفت: این که شما باخبر شوید مجبور خواهید بود کشور را تنها با 60 درصد درآمدهای پیش بینی شده اداره کنید، در نوع خود اتفاقی غیر ممکن است اما این عزیزان این اقدام را ممکن کردند و موفق شدند این کمبود بودجه را بدون ایجاد شدن کمترین تنش در جامعه عملیاتی کنند؛ معاونت اقتصادی در تهیه و تدوین طرح تحول اقتصادی، هدفمندی یارانهها، اصل 44 و دیگر مسائل مطالعاتی عملکردی خیره کننده از خود به جای گذاشته که در دولت آینده می توان از آن استفاده کرد. در اینجا باید از زحمات آقای گلمکانی نیز که به نوعی دست سوم من در وزارت بود تشکر کنم.
*** توصیههای حسینی به طیب نیا
حسینی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به دو توصیهای که می تواند به وزیر اقتصاد دولت یازدهم داشته باشد اظهار کرد: تکمیل طرح جامع مالیاتی یکی از این دو توصیه است. من در ابتدای وزارت خود فکر نمی کردم جا انداختن طرح اصلاح مالیاتی حتی از برنامه ریزی برای هدفمندی یارانهها نیز سختتر باشد. اما این طور بود و افراد متنفذی که تریبونهای بسیاری هم دارند، از همه گیر شدن طرح اصلاح مالیاتی جلوگیری کردند. ما باید بدانیم کشور خرج دارد و مالیات بهترین منبع درآمدی است که البته باید برای جا افتادن آن تلاشهای بسیاری کرد.
وی به عنوان توصیه دوم خود به طیب نیا نیز گفت: عدم اشراف اطلاعاتی اقتصاد ایران را با رنج بسیاری روبرو کرده است که برای تمرکز و تجمیع آن هم در بخشهای مختلف مقاومت میشود و هم برای اعمال مختلف اقتصادی به آن نیاز است. اگر اطلاعات نباشد چطور میخواهید کاری را انجام دهید.
وی در پایان اظهار کرد: من وزارت اقتصاد را آباد تحویل گرفتم و تنها امیدوارم این وزارتخانه را آبادتر از چیزی که بوده است به دکتر طیب نیا تحویل دهم.
انتهای پیام
نظرات