• دوشنبه / ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92052815920
  • خبرنگار : 71474

اولویت‌ طیب‌نیا در وزارت اقتصاد از دیدگاه باهر:

بازگشت استقلال به بانک مرکزی

بازگشت استقلال به بانک مرکزی

یک اقتصاددان با بیان این که اقتصاد ایران نیاز به تجدید ساختار دارد، گفت: از ابتدای انقلاب بنا بود اقتصاد ایران نه شرقی نه غربی باشد اما در طول این سه دهه ما هم شرقی بوده‌ایم و هم غربی که این امر درست نیست.

یک اقتصاددان با بیان این که اقتصاد ایران نیاز به تجدید ساختار دارد، گفت: از ابتدای انقلاب بنا بود اقتصاد ایران نه شرقی نه غربی باشد اما در طول این سه دهه ما هم شرقی بوده‌ایم و هم غربی که این امر درست نیست.

حسین باهر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره‌ی اولویت‌های کاری وزیر اقتصاد تصریح کرد: پیش از هر چیز اقتصاد ما به یک طرح همه جانبه برای اصلاح ساختار احتیاج دارد. در کنار آن بازگشایی سازمان برنامه و بودجه و برگرداندن استقلال بانک مرکزی از اصلی‌ترین ضرورت‌هایی است که دکتر طیب‌نیا باید به آنها اهمیت دهد.

وی با اشاره به صحبت‌های مطرح شده در دولت قبلی مبنی بر وجود مفسد‌های اقتصادی اظهار کرد: دکتر طیب‌نیا باید از دولت قبلی تسویه حساب بگیرد و از آنها بخواهد در مورد کارشکنی‌هایی که سال‌ها از آن سخن می‌گفتند ولی اطلاعاتی از آنها منتشر نمی‌شد توضیح دهند. در کنار آن باید توجه داشت که اندیشه‌ سازندگی تنها زمانی به بار می‌نشیند که پایه و اساس اقتصاد درست باشد به همین دلیل بازگرداندن شفافیت به اقتصاد و بستن راه رانت‌خواری و پول‌شویی از دیگر اولویت‌های دولت یازدهم خواهد بود.

این اقتصاد‌دان با بیان این‌که باید مشکلات اقتصادی فهرست شود گفت: کشور ما در حال حاضر با توجه به برخی تحریم‌ها و البته سوء مدیریت‌ها از نظر اقتصادی در وضعیت مناسبی به سر نمی‌برد به همین دلیل باید اولویت‌بندی کرد و طبق آنها وارد عمل شد. مسائلی مانند تورم و بیکاری، معیشت بسیاری از خانوارهای ایرانی را با مشکل روبه‌رو کردند و کاملا مشخص است که اگر نسبت به بهبود و وضعیت آنها اقدامی صورت نگیرد سطح نارضایتی اجتماعی افزایش خواهد یافت.

باهر تولید را کلید حل مشکلات اقتصاد ایران تلقی کرد و گفت: تمامی این بیماری‌هایی که در این سال‌ها اقتصاد ایران با آن مواجه شده با تولید حل می‌شود، البته تولیدی که بتواند نقدینگی موجود در جامعه را به بهترین نحو جذب کند و با بالابردن میزان سرمایه‌گذاری خصوصی نقش این بخش مهم را در اقتصاد ایران ارتقاء بخشد. دولت باید نهادهای دولتی را به مرحله‌ای برگرداند که تنها در حوزه وظایف و مسوولیت‌های خود وارد شود و آنقدر جا نگیرند که دیگر بخش خصوصی امکانی برای ورود به این بخش را نداشته باشد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: تولید با راندمان و با برنامه‌ی مشخص هم میزان تولید ناخالص ملی و ثروت کشور را افزایش می‌دهد هم مشکل بیکاری را حل می‌کند و هم با جذب نقدینگی‌های موجود در بازار آنها را به سمت تولید ارزش افزوده هدایت می‌کنند به همین دلیل در صورتی که دولت یازدهم بتواند بخش تولید را ارتقاء دهد بسیاری از مشکلاتی که در اقتصاد ایران وجود دارد حل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha