رییس کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیرمادر ضمن برشمردن فواید تغذیه با شیر مادر در کاهش مرگ و میر و بیماریهای نوزاد و مادر، از عدم نظارت وزارت بهداشت در بیمارستانها در زمینه ترویج تغذیه با شیر مادر انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سید علیرضا مرندی در همایش کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر با اشاره به نقش ارزشمند تغذیه با شیر مادر در کاهش مرگ و میر نوزادان، از آغوز به عنوان خون سفید یاد کرد و گفت: هر ساله میلیونها کودک تنها به دلیل تغذیه با شیر مادر زنده میمانند، اگر به این موضوع توجه بیشتری شود همه ساله 1.5 میلیون کودک بیشتری زنده میمانند.
وی بر حیاتی بودن تغذیه با شیر مادر تاکید کرد و افزود: اهمیت تغذیه با شیر مادر تا آنجاست که دو سوم مرگ و میر کودکان زیر سه ماه به دنبال تغذیه با شیر مادر کاهش مییابد. تغذیه با شیر مادر مهمترین استراتژی برای کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال، زیر یک سال و نوزادان است.
رییس کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر ادامه داد: شاید تصور انسان آن باشد که تکنولوژیهای روزافزون پزشکی باعث کاهش مرگ و میر نوزادان شده است، این در حالی است که مطالعات نشان داده که تنها یک فاکتور در کاهش مرگ و میر نوزادان مطرح است و آن هم تغذیه با شیر مادر است.
مرندی افزود: مطالعات مختلف نشان داده آغاز تغذیه با شیر مادر در روز اول تولد، 16.3 درصد مرگ و میر و همچنین آغاز تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد 23.3 درصد مرگ و میر نوزادان را کاهش میدهد.
وی همچنین سوء تغذیه را مهمترین قاتل کودکان عنوان کرد و گفت: بیش از 50 درصد مرگ و میر کودکان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به دلیل سوء تغذیه است. علت سوء تغذیه نیز عمدتا عفونتها و تغذیه نامناسب است. البته تغذیه با شیر مادر هر دوی این عوارض را کنترل میکند. بنابراین بهترین راه برای مبارزه با سوء تغذیه، تغذیه با شیر مادر است به طوری که تغذیه با شیر مادر تمام انرژی مورد نیاز کودک تا شش ماه را تامین میکند.
مرندی با برشمردن مزایای تغذیه با شیر مادر، ادامه داد: تغذیه با شیر مادر انواع عفونتها حتی عفونتهای ادراری و همچنین میزان بروز آلرژی را در کودک کاهش میدهد. تغذیه با شیر مادر در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر نقش مهمی دارد. ابتلا به لنفومها، دیابت جوانان، برخی انواع بیماریهای کبدی و ... با تغذیه با شیر مادر کاهش مییابد. همچنین بسته به اینکه تغذیه با شیر مادر چقدر طولانی باشد، ضریب هوشی نوزاد نیز افزایش مییابد. تغذیه با شیر مادر حتی کاهش مرگ و میر مادران، میزان ابتلا به استئوپرز، کمخونی، سرطان و همچنین افزایش سلامت روان مادران را به دنبال خواهد داشت.
مرندی ضمن انتقاد از عدم نظارت وزارت بهداشت بر بیمارستانها در زمینه ترویج تغذیه با شیر مادر، گفت: از عوامل اصلی این موضوع، ما متخصصان کودکان، پرستاران، ماماها و .... هستیم که البته نیت سوئی هم ندارند بلکه ناآگاهند. به معاونت بهداشت وزارت بهداشت توصیه میکنم همین امروز بیمارستانها را بررسی کنند تا با عواملی که مانع ترویج تغذیه با شیر مادر میشوند را شناسایی کنند چرا که ما مدعیالعموم سلامت جامعه هستیم.
رییس کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیر تاکید کرد: آموزش مادران باید به صورت مرتب ارائه شود. همچنین لازم است سریعتر دستورالعملی درباره جلوگیری از اشتباهاتمان در استفاده از شیر مصنوعی در بیمارستانها تهیه کرده و ارائه دهیم تا خطا کمتر صورت گیرد.
به گفته مرندی، 99 درصد مادران میتوانند تا بیش از دو سال به کودکان خود شیر دهند.
انتهای پیام


نظرات