• دوشنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۲ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 92043118886
  • خبرنگار : 71410

گزارش کامل دلایل تجمع اعتراضی نوازندگان ارکستر سمفونیک

گزارش کامل دلایل تجمع اعتراضی نوازندگان ارکستر سمفونیک

تعدادی از نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران و اعضای کر دفتر موسیقی، صبح 30 تیرماه، به نشان اعتراض از وضعیت فعلی‌شان در تالار رودکی تجمع کردند.

تعدادی از نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران و اعضای کر دفتر موسیقی، صبح 30 تیرماه، به نشان اعتراض از وضعیت فعلی‌شان در تالار رودکی تجمع کردند.

به گزارش خبرنگار بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، صبح 30 تیرماه نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران و اعضای کر دفتر موسیقی دور یکدیگر جمع شدند اما این‌بار نه برای تمرین! بلکه برای دفاع از حق و حقوقشان.

آنها خواستار تسهیل در امر قراردادهایشان هستند و معتقدند که حقوق معنوی آنها در انتشار آثار صوتی و تصویری ارکستر سمفونیک رعایت نمی‌شود.

یکی از نوازندگان ارشد درباره دلایل تجمع روز گذشته به خبرنگار ایسنا گفت: اعضای ارکستر 10 ماه است که قرارداد ندارند و حقوق نمی‌گیرند این در حالی است که مسؤولان در خبرها گفته‌اند، ارکستر در حال تمرین است. باید بگوییم که آنچه آقای شاه‌آبادی درباره آن صحبت می‌کنند، نامش ارکستر سمفونیک نیست بلکه یک ارکستر پروژه‌ای است که به اجرای کارهای سفارشی می‌پردازد و ممکن است گاهی ما هم در آن اجراها حضور داشته باشیم.

مهدی کلانتری که تجمع روزگذشته را بی‌نتیجه خواند، همچنین اظهار کرد: مسؤولان گفته‌اند که ما در ماه جاری سه کنسرت خواهیم داشت. پس چرا ما از این موضوع بی‌خبر هستیم؟ این در حالی است که شهرداد روحانی هم سه روز پیش به ایران آمده است تا در جشنواره مقاومت اجرایی داشته باشد اما گویا او هم به صورت پروژه‌ای با یک شرکت دیگر قرارداد بسته است.

این نوازنده همچنین بیان کرد: مهرماه سال گذشته وقتی اعضای ارکسترسمفونیک از کنسرت لبنان به ایران بازگشتند، حاشیه‌هایی به وجود آمد و پس از آن انجمن موسیقی ایران اعلام کرد که دیگر با ارکستر هیچ قراردادی ندارد و نوازندگان زیر چتر موسسه ارکستر ایران می‌روند.

وی افزود: این در حالی است که موسسه ارکستر ایران هنوز ثبت قانونی نشده و دائم می‌گویند که پول به حساب موسسه واریز نشده است و حق و حقوق نوازندگان پرداخت نمی‌شود.

کلانتری اضافه کرد: آنها نوازندگان را بازیچه کرده‌اند و برای کارهای سفارشی دستمزدهای کلان به آهنگساز می‌دهند و وقتی نوبت حقوق نوازنده می‌رسد، می‌گویند بودجه نداریم. گاهی دستمزدهایی به آهنگساز پرداخت می‌شود که حقوق 6 ماه نوازندگان ارکستر سمفونیک است.

او با بیان اینکه فیلم‌های صوتی و تصویری ارکسترسمفونیک با قیمت مطلوبی فروش می‌رود، توضیح داد: از حاصل فروش این فیلم‌ها نوازنده هیچ سهمی ندارد و حق و حقوقشان پرداخت نمی‌شود. حتی در جریان هستیم که اجرای «شب دهم» ارکستر ملی نیز که قرار است به زودی به صورت تصویری منتشر شود که اگر بازهم با نادیده‌گرفتن حقوق نوازنده همراه شود، واکنش خواهد داشت.

این نوازنده در پاسخ به این پرسش که نوازندگان در چه شرایطی حاضر هستند دوباره در ارکستر فعالیت کنند، افزود: ما می‌خواهیم مثل بقیه، حقوقمان را به موقع دریافت کنیم، قرارداهایمان را ببندیم، حق بیمه و حق مسکن داشته باشیم. در این صورت نوازندگان به نحو احسن وظایف‌شان را انجام خواهند داد. ما به هیچ‌وجه قصد شلوغ‌کردن در فضای موسیقی را نداریم و نمی‌خواهیم حاشیه درست کنیم چرا که به ارکستر علاقه داریم و نمی‌خواهیم ارکسترسمفونیک تهران لطمه ببیند.

وی در ارزیابی خود از ساختار کنونی ارکستر گفت: حبیب صبور(قائم‌مقام موسسه ارکستر) ایده‌آل‌های خوبی داشت و ارکستر جدیدی که ساخته بود خوب و جوان بود و در آن شرایط می‌شد حرفی برای گفتن داشت و اما در این وضعیت نمی‌شود، کار کرد.

دقایقی پس از تجمع 30 تیر، علیرضا پاشایی(سرپرست دفتر موسیقی) نوازندگان را تا ساعت 16 همان روز دعوت به صبوری کرد تا در امر قرارداد نوازندگان اقداماتی انجام دهد که نتیجه این موضوع برای خبرنگار ایسنا همچنان نامعلوم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha