• یکشنبه / ۳۰ تیر ۱۳۹۲ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 92043018269
  • منبع : نمایندگی کردستان

اشتغال زنان مطالبات حقوقی آنان را ارتقاء می‌دهد

اشتغال زنان مطالبات حقوقی آنان را ارتقاء می‌دهد

یک کارشناس ارشد علوم اجتماعی، با اشاره به اینکه مسئله اشتغال زنان در چندین بعد متفاوت مطرح است، گفت: اشتغال زنان از یک طرف به استقلال مالی آنها و مطالبات حقوقی آنها امکان رشد می­‌دهد و برای اقتصاد در سطوح کلان و خرد آن دارای مزایای زیادی است و از طرف دیگر بحث خانواده و بنیان سالم آن را مطرح می‌کند.

یک کارشناس ارشد علوم اجتماعی، با اشاره به اینکه مسئله اشتغال زنان در چندین بعد متفاوت مطرح است، گفت: اشتغال زنان از یک طرف به استقلال مالی آنها و مطالبات حقوقی آنها امکان رشد می­‌دهد و برای اقتصاد در سطوح کلان و خرد آن دارای مزایای زیادی است و از طرف دیگر بحث خانواده و بنیان سالم آن را مطرح می‌کند.

مهدی ورمزیاردر گفت‌و‌گو با خبرنگار«زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه کردستان، با اشاره به اینکه اشتغال زنان مسئله­‌ای است که نیمی از نیروی کار را در کشور شامل می شود، تصریح کرد: امروزه زنان نیز مانند مردان توانایی­‌ها و مهارت­های کاری را کسب می­‌کنند و خواهان مشغول به کار شدن در بخش­های مختلف اقتصادی هستند و این موضوع مسائل بسیاری را از قبیل نامناسب بودن وضعیت اشتغال زنان در ایران، کمتربودن فرصت‌های شغلی آنان نسبت به مردان، بحث مشارکت اقتصادی زنان در خارج از خانه و ... به دنبال خود آورده است.

این کارشناس ارشد علوم اجتماعی بیان کرد: سنت‏های ریشه‌‏دار اجتماعی و دینی، زنان را به سوی حفظ ارکان خانواده دعوت می‏‌کند، اما هنجارهای دنیای متجدد از دیگر سو آنان را به حضور هر چه بیش‏تر در جامعه و همکاری فعال در مراکز اشتغال فرا می‏‌خواند.

وی با اشاره به عوامل تاثیرگذار بر اشتغال زنان در ایران اعلام کرد: هنجارهای رایج، تقسیم کار، تعداد نقش زنان، ناامنی‌های اجتماعی و مردسالاری از متغیرهای تاثیرگذار بر اشتغال زنان است.

ورمزیار به کارکردهای مثبت اشتغال زنان بر خانواده و اقتصاد کشور اشاره و عنوان کرد: نقش زنان به عنوان یک نیروی کار جدید یافتن روش‌های خلاقانه­‌ای است که با استفاده از تکنولوژی‌های جدید، کانال‌های بازاریابی و تبلیغاتی و هزینه کمتر، خواسته‌های بیشتری را برآورده سازند.

وی اظهار کرد: هر چه زنان بیشتر وارد عرصه اجتماعی شوند به همان میزان از بحران هویت فردی و اجتماعی، افسردگی و انزواگرایی، بی اعتمادی و بدبینی به قوانین و قواعد حاکم بر جامعه در این قشر عظیم کاسته خواهد شد.

کارشناس ارشد علوم اجتماعی با اشاره به اینکه در مقابل کارکردهای مثبت اشتغال زنان ما با کارکردهای منفی این پدیده نیز روبرو هستیم، بیان کرد: پذیرش اشتغال برای زنان به معنای زیر بار مسئولیتی مضاعف رفتن و قبول نقش‏های متعدد و احیاناً متعارض در زندگی است که می‌­تواند فشارهای زیادی را بر روی زنان و خانواده ایجاد کند.

وی با بیان اینکه مباحث مربوط به زنان و نقش آنها در جامعه و در بیرون از جامعه همیشه و در همه ادیان و فرهنگ‌­ها مطرح بوده است، اعلام کرد: در هر فرهنگ و دین و مکتب اجتماعی نقش­هایی برای زنان مطرح شده است و زنان در چارچوب این نقش­های تعریف شده قرار می‌­گرفتند.

ورمزیار با اشاره به اینکه در موقعیت فعلی و تحت تاثیر تغییرات زیادی که در حوزه اندیشه به وقوع پیوسته است و تحت تاثیر تحولات گوناگون رسانه­‌ای و آموزشی و ... مسئله زنان وارد بعد جدیدی شده است، ادامه داد: در دهه‌های اخیر در ایران زنان بیش از پیش حضور مستقلی در عرصه‌های مختلف داشته‌اند.

وی افزود: تغییرات گسترده در سطوح مختلف سیاسی - اجتماعی و فرهنگی، نسل­های امروزی را به جهانی متفاوت که سبک زندگی و ارزشهای پیشین را با چالش مواجه ساخته، پیوند داده است.

کارشناس ارشد علوم اجتماعی گفت: امروزه مسائل زنان در هر کجای جهان که باشد، یکی از مهمترین مسائل و مباحث در سیاست‌گذاری­‌های فرهنگی به شمار می‌‏رود و این امر صرفاً به زندگی عینی و روزمره سیاستگذاران مربوط نمی شود؛ بلکه بحث زنان، دنیای ذهنی بسیاری از افراد و از جمله خود زنان را به خود مشغول کرده است.

وی تصریح کرد: امروزه مشارکت روز افزون زنان در بیرون از خانه باعت تقویت حس اعتماد به نفس و استقلال و افزایش قدرت تصمیم گیری و برخورد مناسب با رویدادها و حوادث زندگی شده است و اثر مطلوب بر روابط خانوادگی برجای گذارده است در واقع زن با کار و فعالیت اجتماعی قدرت خلاقیت، کارآیی و استقلال بیشتری می یابد.

ورمزیار خاطرنشان کرد: زن در ازای دریافت وجه حاصل از فعالیت اجتماعی و همچنین تبادل اطلاعات علم و آگاهی و تعامل اجتماعی استقلال عمل بیشتری می‌یابد و بهتر می تواند در برابر مشکلات خانه و محیط کار تصمیم گیری و مداخله نماید. اشتغال زنان به یک معنا از گذشته‌های بسیار دور که در آن زنان با مردان دوش به دوش هم در مزارع با هم کار می­‌کردند وجود داشته است.

این کارشناس ارشد علوم اجتماعی یادآور شد: به هر حال مسئله اشتغال زنان در ایران با توجه به مسائلی که تشریح شد، مسئله‌ای پیچیده و چند بعدی است که نیازمند یک مطالعه مدون و درست است. مطالعه‌­هایی که به ارائه کارکردهایی در راستای حل مشکلات مرتبط با اشتغال زنان باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha