فاضلابهای شهر کرمان در جنگل تاغ در مجاورت روستای حجتآباد یزدیها، تخلیه میشود. بخشی از زبالههای بیمارستانی نیز همینطور. این روستا، درست در کنار غسالخانه شهر کرمان و جایی قرار دارد که تعدادی از چاههای آب آشامیدنی شهر هم هست، بوی تعفنی که در این منطقه میآید در کنار آلوده شدن خاک و خشک شدن درختان پسته، ضرورت چارهاندیشی هرچه سریعتر از سوی مسئولین را نمایان میسازد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، در مجاورت شهر کرمان و درست در ابتدای جاده جوپاری، در محدوده مدیریت شهرداری کرمان، درست نزدیک غسالخانه، روستایی قرار دارد که به "حجتآباد یزدیها" معروف است. این روستا 60 تا 70 هکتار باغ پسته دارد، 10 تا 12 گاوداری و دو عدد مرغداری. جمعیتی حدود 50 خانوار هم در آن زندگی میکنند، با این شرایط، بازدید خبرنگار ایسنا از این روستا چیزی شبیه یک فاجعه را تداعی میکند. تانکرهایی که فاضلابهای خانگی را از سطح شهر جمعآوری میکنند، در این محدوده تخلیه میشوند. گودالهایی که در گوشه گوشه این جنگل تاغ حفر شده، با رنگ سیاه خاک آن، در کنار بوی تعفن، این مسئله را اثبات میکند.
در کنار این، لابهلای درختان تاغی که برای جلوگیری از ورود شنهای روان به شهر کرمان کاشت شده، نخالههای ساختمانی هم ریخته شده و بدتر از آن، زبالههای بیمارستانی است که در این منطقه روی هم تلمبار شده است. تصاویری که عکاس ایسنا تهیه کرده، گواه این ادعاست.
در باره این وضعیت، با پرسوجوی فراوان از اهالی، توانستیم با یکی از مالکان روستا، گفتوگو کنیم. وی که گویا با جدیت حدود دو سال است که پیگیر موضوع بوده است، میگوید: سال 90 بود که ما برای تامین آب آشامیدنی روستا، مجوز حفر یک چاه را گرفتیم. گاهی به این چاه سر میزدیم تا اینکه یک روز دیدیم در حفاریهایی که به این منظور انجام شده، دریاچهای درست شده که یکدست سیاه است، بوی تعفن هم منطقه را پر کرده بود. متوجه شدیم تانکرهای تخلیه فاضلاب، مخازن خود را در این محدوده خالی میکنند.
وی میافزاید: لودر را برداشتیم و این حفاریها را پر کرده و راه عبور و مرور این ماشینها را مسدود کردیم، اما بعد از این ماجرا متوجه شدیم که هر روز در گوشهای از این منطقه، این اتفاق در حال رخ دادن است، تانکرهای فاضلاب، در ساعات تعطیلی ادارات و زمانی که خلوت است، به این محدوده آمده و فاضلابها را پای درختان تاغ و در حاشیه پستهکاریهای ما خالی کرده و میروند.
وی ادامه میدهد: این موضوع را با مسئولین محیط زیست در میان گذاشتیم که پیرو آن، گروهی با حضور نمایندگانی از استانداری و محیط زیست به منطقه آمده و از نزدیک، آنچه را که اتفاق افتاده، مشاهده کردند.
وی از بینتیجه ماندن این پیگیریها خبر داد و اظهار میکند: دو سال است که داریم این بحث را به مسئولین میگوییم اما کسی کاری را انجام نمیدهد. به صاحبان این خودروها هم میگوییم که فاضلاب را اینجا تخلیه نکنند میگویند اینجا تخلیه نکنیم، پس کجا تخلیه کنیم؟
این شهروند کرمانی میگوید: حق هم دارند، در کرمان محدودهای برای تخلیه این فاضلابها در نظر گرفته نشده و لابهلای این درختان چون خلوت است و دید ندارد، مکان مناسبی برای این کار شده است.
وی از این موضوع به شدت ابراز نگرانی کرده و بیان میکند: خاک این منطقه رسی است، تمام محدوده را سوراخ سوراخ کرده و فاضلاب را درون آن ریختهاند. در برخی قسمتها، در ظاهر و روی سطح خاک اثری از فاضلاب مشاهده نمیشود و اما با حفر یک گودال در عمق 20 سانتی متری میبینیم که خاک آلوده و تیره رنگ است.
این شهروند کرمانی میافزاید: حتی بعضی از این خودروها، در باغات پسته ما، فاضلاب خود را تخلیه و باعث خشک شدن درختان شدهاند، دیگر هم در این خاک درختی نشد، بکاریم. خاک از بین رفته است.
وی آمار تانکرهایی که شبانهروزی به این منطقه برای تخلیه فاضلاب خود میآیند، هفت تا 10 مورد اعلام و اظهار میکند: روستای حجتآبادی یزدیها 20 تا 25 سال قبل دقیقا در مجاورت جاده کرمان – جوپار قرار میگرفته که این درختان هم قبل از انقلاب، توسط دانشآموزان اینجا کاشته شده تا جلوی ورود شنهای روان گرفته شود.
وی از مسئولین تقاضا دارد هر چه سریعتر به این موضوع رسیدگی کنند تا اهالی این روستا را از بوی تعفن فاضلاب و خاک و آب آن را از این آلودگیها نجات دهند.
در همین حال، خبرنگار ایسنا موضوع را با فرمانداری کرمان در میان گذاشته و از سوی بهنام سعیدی، خبر پیگیری این مسئله داده شد.
ایسنا روند حل مشکل را از سوی مسئولین پیگیری و اطلاعرسانی میکند.
گزارش از: اسما پورزنگیآبادی، خبرنگار ایسنا، منطقه کویر




انتهای پیام
نظرات